Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על ארוחת לילה של מקס ברנר בתל אביב

מקס ברנר תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"את תואר המנה המפנקת קטפה השקשוקה, שמגיעה במחבת לוהטת ובה רוטב עגבניות פיקנטי-חרפרף, מועשר בעגבניות שרי שלמות, שתי ביצים בעשייה מינימיליסטית שהשאירה אותן נוזליות כנדרש, וקוביות גבינת פטה שהפכה רכה מהחום..." שפרה צח חוגגת לילדה יום הולדת עשרים עם תפריט הלילה של מקס ברנר בשדרות רוטשילד תל אביב

תבחרי איזו מסעדה שאת רוצה, אמרתי לילדת היום הולדת שזה עתה מלאו לה עשרים. "איזה שאני רוצה? ברור, מקס ברנר!". את רוצה ארוחת שוקולד? לא הבנתי את הקונספט. אבל הילדה, שמכורה למקס ברנר כבר שנים, עדכנה אותי שכבר מזמן מגישים בסניפי הרשת גם אוכל של ממש חוץ מכל מנות השוקולד המפורסמות, ושעכשיו אפילו התחדשו בתפריט לילה מיוחד.

תפריט הלילה, המוגש החל מ-22:30 בכל ימות השבוע, התגלה כשיחוק רציני לטובת רעבי השעות הקטנות. ראשית מבחינת התמחור. תפריט הלילה מוצע בדיל של 1+1 על כל מנה מהתפריט מקבלים מנה נוספת ללא תשלום, מה שהופך אותו לעסקה אטרקטיבית במיוחד, בין אם מגיעים בזוג או בחבורה גדולה. שנית מבחינת התפריט עצמו, שהולך במכוון על אוכל פשוט ולעניין, ומציע מנות טעימות, נדיבות ומשביעות, כאלה שכיף להתמלא מהן ואז לקנח בשוקולד, כמובן.

קודם כל צריך להרים כוסית. מבין מבחר האלכוהוליים על בסיס שוקולד אנחנו בוחרות את הצ'יאפס, שמתהדר בגוון ורוד מקסים, הגשה אלגנטית בקונוס זכוכית שנתון בקוביות קרח עם דובוני גומי צבעוניים על יד, וטעם נהדר של שוקולד לבן ופירות יער מחוזקים בוודקה וקרם דה קסיס.

היות ומדובר בארוחה חגיגית, כזכור, אנחנו מרשות לעצמנו לחרוג מהמבצע של 1+1 ולהתפרע עם שלוש מנות – אתגר לא פשוט לנוכח גודל המנות. לתואר המנה המפתיעה זכו ה"ופלים של בוקר": צמד ופלים מלוחים חמים, עליהן פטריות קצוצות בשמן כמהין, גבינה נמסה וביצת עין על הכל. לוקח רגע לפה להסתגל לטעם הלא-צפוי של הוופל, ואחריו אנחנו מתמסרות לו ללא הסתייגויות, נהנות משילוב הטעמים המיוחד. את תואר המנה המפנקת קטפה השקשוקה, שמגיעה במחבת לוהטת ובה רוטב עגבניות פיקנטי-חרפרף, מועשר בעגבניות שרי שלמות, שתי ביצים בעשייה מינימיליסטית שהשאירה אותן נוזליות כנדרש, וקוביות גבינת פטה שהפכה רכה מהחום, ולצידה "פלוטים" של לחם שספגו באהבה את הרוטב הטעים שנשאר במחבת. ועכשיו למנה שמבחינתנו היא הלילית האולטימטיבית, קבלו אותה – פיש אנד צ'יפס! רק כדי שתבינו את גודל ההישג אסביר שהילדה בחיים, אבל בחיים, לא נגעה בדג. והנה היא רק לוקחת לטעום חתיכה אחת, קריספית-זהובה מבחוץ ולבנה-עדינה מבפנים, טובלת אותה בקטשופ וברוטב איולי – ולא מפסיקה עד שכל המנה מתחסלת (טוב, עם קצת עזרה ממני. לא הסכמתי לוותר לה על כל המנה).

בשלב זה אנחנו קמות לחלץ קצת את העצמות ולבדוק את חנות השוקולד הצמודה, שכולה על טהרת המפעל של מקס ברנר. המדפים העמוסים הם חלומו של כל שוחר שוקולד באשר הוא: פרלינים עבודת יד, טראפלס, שוקולד במגוון טעמים ועיצובים ושלל כלי הגשה ומארזי מתנה.

כל השוקולד הזה מסביב עושה לנו חשק, ואנחנו ממהרות לחזור לשולחן כדי לחגוג על הקינוח. אבל אם על המנות העיקריות הסכמנו בלי בעיה, בשלב המתוקים אנחנו מתקשות להחליט: סופלה או קרפ? פונדו או פנקייק? הבעיה נפתרת כשמתברר שיש מנה הקרויה "שיירינג" שכוללת דוגמאות מוקטנות מהכל. וכך מגיעה אלינו צלחת צבעונית ועליה מיני-ואפל עם בננות מקורמלות, קצפת ורוטב שוקולד חם, משולש קרפ בסירופ שוקולד, גלידת וניל עם זילוף שוקולד מעל, מיני סופלה שוקולד וגביע מוס עם מרנג ושברי עוגיות מעל, ובנוסף כלי פונדו ובתוכו שוקולד מותך, עם פלחי פירות, מרשמלו ועוגיות מרנג לטבילה. הילדה נאנחת באושר ותולה בי עיניים נוצצות. מה שבטוח, את היום הולדת הזה היא לא תשכח.