Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> כתבת ביקורת על סליק בחיפה

סליק חיפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנת הברז'ואלה, נתח סינטה מובחר שעבר כבישה במלח גס ותבלינים ארומטיים, ומעל נגיעות פרמזן, שמן זית ועלי רוקט טריים המחיש עד כמה מתמקצע השף בטיפול בבשר..." קרין אביב מגלה את הסליק בחיפה: לא תמצאו בו מצבורי כלי נשק מתקופת המנדט אלא אוכל מעולה, אלכוהול משובח ומוסיקה מצוינת.

רואה חשבון, עורך דין ואקטואר עזבו את משרת היום הבטוחה וחברו להם לפתוח פאב. לא זאת לא התחלה של בדיחה, זה כח המחץ שעומד מאחורי המוסד הנחשב בחיפה, "הסליק".

אחרי שתפלסו דרכיכם דרך וילונות הקטיפה השחורים, יתגלה לעינכם החלל המעוצב של המקום. מראה אפלולי כיאה לאווירת פאב וככל שהשעות במחוג מתקדמות המקום נהיה אפלולי עוד יותר, הדציבלים עולים, וגילאי האורחים יורדים, כך שאם תרצו להגיע לארוחה טובה ולשיחה תצטרכו להקדים. בכלל, המקום משלב בתוכו שילוש קדוש בעיני של אוכל טוב, אלכוהול איכותי ומוסיקה ששוב מוכיחה שאלוהים הוא ה-D.J.

הפאב מכיר ומוקיר את קהל היעד שלו, המתבסס בעיקר על חיפאים ומעניק להם חוויה מתקדמת, אדג'ית, אך יחד עם זאת שומרת טיפה על השמרנות המקומית. לא תמצאו כאן קוקטיילים מתחנפים עם שילובים הזויים, אך כן תקלטו מיד שהקוקטיילים מקדימים את זמנם באזור הצפון. האוכל הוא אוכל שמותאם לפאב ואפילו הולך לכיוון הפינגר פוד והשרינג פוד, הכל מתוך מחשבה להעניק חווית בילוי אולטימטיבית שתגרום ללקוח לחזור שוב ושוב. המבקרים בסליק אכן חוזרים ובגדול ולא בכדי המקום הפך למוקד עלייה לרגל לבליינים מכל אזור הצפון והוא המוביל את סצנת הלילה בחיפה וזאת ללא כל עוררין.

אמנם בפאב עסקינן אך גם האוכל לא משאיר אותך אדיש. האוכל משמש נדבך נוסף בפאזל המרכיב את החוויה הכוללת והמושלמת בסליק וזאת לצד האווירה, העיצוב, הבר הענקי, המוסיקה והשירות הטוב. אז מה אכלנו? התחלנו עם ה-must בכל פאב, פיש אנד צ'יפס, ניתחוני פיש בבלילת בירה סטאוט אירית שלווה בקונפי שום וליים שהונחו על פוטיטוס צ'יפס פריכים המתובלים בעידון רב - טעמים קלילים שנכון לפתוח איתם את הערב. המשכנו עם פרגית בנוסח פרובאנס, נתחי פרגית עסיסיים, צלויים על הגריל לאחר שהושרו במרינדת עשבי תיבול שום וחרדל. הפרגית נצלתה במקצועיות על הגריל, והטעם, אח, הטעם, פשוט נפלא, ולצידה צ'יפס ששימש כשחקן חיזוק.

הפסקה קלה בזכות הברמן ששלח אלינו לשולחן שני קוקטיילים מיוחדים: הראשון, גרין מייל על בסיס מידורי, פיג'לינג, תפוח ומיץ אשכוליות, השני, האלי ברי על בסיס חמוציות, נענע ושלושה סוגי זיתים. עכשיו, כשאלכוהול משובח זורם בגופינו, אפשר להמשיך לאכול. דגמנו קרפצ'יו פילה בקר פרוס דק ומעל תחמיץ ושבבי גבינת פרמזן המוגש עם גבט'ה טרייה וריבת בצל. הקרפצ'יו הפגין איכות מעולה ומקוריות בטעמים. מנת הברז'ואלה, נתח סינטה מובחר שעבר כבישה במלח גס ותבלינים ארומטיים, ומעל נגיעות פרמזן, שמן זית ועלי רוקט טריים המחיש עד כמה מתמקצע השף בטיפול בבשר. שתי המנות היו טעימות מאוד והתחרו ראש בראש על התואר "המנה הטעימה ביותר של הערב".

את שלב האוכל סגרנו עם שרימפס בלאק טייגר עטוף באהבה בבייקון פרוס דק הצלוי במרינדה של חמאה וסיידר תפוחי עץ, שהוסיף חמצמצות מעניינת, על מצע של ברוסקטות פריכות. מנה מקורית, מצוינת ולא פחות מזה. בגזרת הקינוחים, הנעשים אף הם במקום, זכינו לטעום את ה-"סניקרס", המבוסס על החטיף הידוע - מנה מדליקה, סוחפת המשאיר סיום מתוק לבילוי בסליק.

את המטבח של הסליק מוביל שף צעיר העסוק בחיפוש תמידי אחר טעמים חדשים ומרעננים, כאלו שיאתגרו את החיך אך ישמרו על נגיעות של שמרנות וחשוב לא פחות, שישתלבו בצורה מושלמת עם שפע האלכוהול הזורם במקום. בקרוב יצטרף למתחם מועדון ריקודים וכן תפריט חדש ועדכני.

הסליק משמש מקום מחתרתי, מרגש ואנרגטי. לא זכורים לי מקומות רבים שממש לא רציתי לעזוב ולסיים את הערב אך מהסליק ממש היו צריכים לגרור אותי... רשמתי לעצמי לחזור לכאן שוב. ומהר ככל האפשר.

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש