Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה פסטיבל על פסטיבל פירות ים בקולוני ירושלים

קולוני ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"שיפודי שרימפס במעטפת חזה אווז מעושן וציפוי של שקדים קלויים הוגשו לצד סלט שומר מרענן. טעמי האווז המעושן והשומני היוו ניגוד מושלם לטעמי השרימפס ובקלות הייתי יכול לאכול תריסר שיפודים כאלה..." יונתן שטרנברג על פסטיבל פירות ים בקולוני ירושלים, החוגגת בימים אלו עשור להקמתה.

ברוב המקרים הז'אנר המשלב בין בר למסעדה לא עובד כמו שצריך. או שמקבלים מקום עם תפריט אלכוהול משובח, קוקטיילים איכותיים וברמנים שבאמת יודעים את העבודה אך האוכל המוגש במקום הוא מצומצם ולמעט השניצלונים וההמבורגר שאר המנות בינוניות במקרה הטוב. לחילופין, ישנם מקומות עם אוכל די טוב אך הקשר בינם לבין בר הוא מקרי בהחלט, הן באווירה ובעיצוב והן בתפריט האלכוהול ובמקצועיות של הברמנים.

בר המסעדה קולוני שבירושלים הוא אחד המקומות בהן השילוב עובד ועובד יפה. לא בכדי קולוני חוגגת עשור ובענף המסעדות הישראלי, וותק של עשר שנים זה כבר פז"מ מכובד. היצע האלכוהול נרחב מאוד וניתן למצוא שלל בירות, וויסקי, קוקטיילים ותפריט יין טוב – קצת יינות חו"ל, הרבה יינות ישראלים והכי חשוב במחירים שפויים מאוד. בגזרת האוכל ניתן למצוא גם אוכל קלאסי של בר – צ'יפס, המבורגרים, ראפים ועוד אך גם מנות מתוחכמות ומושקעות יותר כמו טאג'ין טלה זוגי, ריזוטו, ניוקי עם ערמונים, לזניית בשר ועוד. הקולוני פתוחה גם בצהרים ומגישה תפריט עסקיות בה מחיר הארוחה נקבע לפי המנה העיקרית.

אך לא מדובר רק בתפריט אלא גם החלל ואופן העיצוב מאפשר לקולוני לשחק בצורה טובה בשני צידי המגרש – חלל תעשייתי גדול עם תאורה משתנה ומגוון אופציות ישיבה. בר מאורך ומדפי אלכוהול עמוסים כל טוב, מרפסת מקורה עם שולחנות משרות אוירה שיותר קרובה למסעדה וניתן בקלות לשבת שם עם משפחה וילדים או במידה ורוצים להנות מאויר הרים צלול כיין, ניתן לשבת במרפסת הפתוחה. שלל החללים מאפשרים לצוות לגוון ולשלוט גם בווליום של המוזיקה המתנגנת ברקע כך שלא צריך לצעוק כדי לשמוע אחד את השני.

לרגל חגיגות העשור, החליטו בקולוני לחגוג עם פסטיבל פירות ים שיימשך עד ה-28.10 ויציג מגוון מנות ראשונות ועיקריות. התיישבנו במרפסת המקורה והמנות החלו זורמות אט אט מהמטבח – לחם חם ופריך עם איולי, שמן זית ובלסמי ופסטו מצוין היו הראשונים להגיע. אחריהן טעמנו קלאמרי טריים ממולאים בלבנה עם רוטב שמנת ויין לבן. יש לי רגשות מעורבים כלפי המנה – השילוב של הלבנה כמילוי ומעטפת הקלאמרי הוא מעולה, גם בטעם וגם במרקמים אך הרוטב לטעמי פחות השתלב. שמחנו לראות שהקהל הירושלמי נהנה מהתפריט המיוחד וכמעט בכל שולחן ראינו מנת פירות ים כזו או אחרת.

שתי המנות הבאות היו שרימפס ברוטב שום, יין לבן, חמאה ועשבי טיבול שהוגשו על פולנטה חמאתית אך טעימה ולא כבדה מדי. גרסת הים-יבשה (surf & turf) של הקולוני גם הייתה מצויינת, שיפודי שרימפס במעטפת חזה אווז מעושן וציפוי של שקדים קלויים הוגשו לצד סלט שומר מרענן. טעמי האווז המעושן והשומני היוו ניגוד מושלם לטעמי השרימפס ובקלות הייתי יכול לאכול תריסר שיפודים כאלה. טעמנו גם פסטייה שדמתה יותר לבורקס גדול במילוי בשר סרטנים קצוץ ושרימפס. כשחשבו על בורקס פינוקים בארומה, היו צריכים לחשוב על המנה הזו, מנה מושחתת לגמרי עם מלית נדיבה מאוד של בשר סרטנים מתקתק ושרימפס.

לקינוח החלטנו ללכת על שניים מקינוחי הבית, קרם ברולה קלאסי וטעים עם וניל אמיתי כמובן וסורבה תות עם נשיקות מרנג, קצפת וקולי של פירות יער אדומים. אספרסו קצר לסיום וניתן לסכם את הערב כהצלחה ולקוות שבתום הפסטיבל לפחות חלק מהמנות יימצאו את דרכן לתפריט הקבוע.