מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת דולפין ים בירושלים

דולפין ים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הלהיט של הערב סרטנים קטנים בשריון רך (soft shell crabs) עם ציפוי פריך. הבשר עסיסי ומתקתק עם טעמים עדינים של ים אך כמעט ללא צורך בהתעסקות המרגיזה שמלווה אכילת סרטנים..." יונתן שטרנברג, דולפין ים, ירושלים

אם ממש מתאמצים אפשר לספור על יד אחת מסעדות בירושלים המתמחות בדגים או בגרסה הפחות כשרה, דגים ופירות ים. יש בעיר כמה שפים שיודעים לטפל בדגה ולהוציא מנות נהדרות תחת ידיהם, אבל מסעדות דגים פרופר כמעט ואין. מחד, כעיר ללא ים זה די הגיוני, אך מאידך, בעידן בו דייגים ביפו, בצרפת או בנורבגייה מלקטים את שללם מהים ותוך פחות מ-48 שעות זה כבר בדרך למסעדות ברחבי תבל, אין שום סיבה שגם בירושלים לא יהיו מסעדות דגים טובות.

לביקור בדולפין ים קבעתי עם חבר יקר שיעזור לי בטעימות ובזמן שחיכיתי על המרפסת לגמתי בירת חיטה ממבשלת שפירא הירושלמית – בירה קלילה ומרירה שתלך נהדר עם דגים מטוגנים. דולפין (במלעיל) ממוקמת במדרחוב השוקק של רחוב בן שטח במרכז העיר, שם היא שוכנת ב-14 השנים האחרונות. המסעדה היא אחת הוותיקות בעיר ומאז הוקמה לאחר איחוד העיר ב-1967 עברה מספר לוקיישנים. עם השנים נוספו מספר מנות בשר ופסטה אך התפריט והסגנון, כך אומרים, לא השתנה הרבה. חומרים גלם טריים, רטבים מינימליסטיים, מנות נדיבות, סלטים ביתיים, גריל, פלנצ'ה או טיגון עמוק – ולא פחות חשוב, מחירים סבירים. לא צריך יותר מזה.

הארוחה בדולפין ים מתחילה בפוקאצ'ה ריחנית וסלטים ביתיים. הגזר היה מצוין וכך גם סלט החצילים והסלק החמצמץ, דווקא האיקרא שבדרך כלל אני מאוד אוהב הייתה בינונית וטעם המיונז היה בולט מדי. מאגף הדגים הנאים דגמנו קרפצ'יו לוקוס וסביצ'ה מוסר ים עם בצל סגול, פלפלים, מנגו וירוקים. שתי המנות היו טובות מאוד ובמנות כאלו, איכות וטריות חומר הגלם הם קריטיים – טיפול מדויק ותיבול מאוזן ולא משתלט. הלוקוס נפרס דק אבל לא דק מדי כך שעדין היה ניתן להרגיש את הנגיסה ותובל בשמן זית, לימון, מלח גס ומעט פלפל.

בין לבין הזמנו עוד בקבוק של שפירא חיטה וחיכינו למנות הבאות שלא איחרו להגיע. מנת שיפודים של סקאלופ ושרימפס עם רוטב מחמיא של גבינה כחולה ופלטת פירות ים מפנקת שכללה מולים ביין, פטרוזיליה, שום וחמאה, קלאמרי טריים בטיגון עמוק, ברבוניות מטוגנות והלהיט של הערב סרטנים קטנים בשריון רך (soft shell crabs) עם ציפוי פריך. גם כאן טריות חומרי הגלם בלטה והקלאמרי שהוגשו לצד מטבל איולי ביתי היו רחוקים שנות אור מהוורסיה הצמיגית שמוגשת בברים. החבר, שבדרך כלל לא נמנה על חובבי הקלאמרי, הנהן בהנאה והושיט ידו לצלחת. למי שלא אכל Soft Shell Crabs בחייו, מומלץ להגיע לדולפין ים ולהזמין פלטה של הסרטנים האלו. אכלתי סרטנים כאלו בעיקר בארצות הברית ובאסיה. הם מגלמים את כל היתרונות שבאכילת סרטנים, בשר עסיסי ומתקתק עם טעמים עדינים של ים אך כמעט ללא צורך בהתעסקות המרגיזה שמלווה אכילת סרטנים שכן השריון הרך מאפשר פשוט לנגוס פנימה וניתן לאכול כמעט את כל הסרטן. השיפודים גם הם היו טובים ועסיסיים וטוב עשו כשהגישו את הרוטב בצד כך שניתן לשלוט בכמות.

קינחנו באספרסו כפול וכדור גלידה שהיוו סיום טוב לארוחה מהנה תוך כדי שיחה עם אחד השותפים. "יש מקרים שבהם מגיע סועד שביקר במקום לפני שנים ומבקש מנה ספציפית" הוא מספר, "גם אם המנה כבר לא נמצאת בתפריט ובהנחה שיש לנו את חומרי הגלם במלאי, נכין את המנה בשמחה". זו הרוח המאפיינת את דולפין ים - נגיש, ביתי, לא מתיימר, פשוט וכיף. המסעדה מגישה תפריט עסקי בימים ראשון עד שישי (כולל) כשהמחיר נקבע לפי המנה העיקרית. בנוסף, ניתן לקיים בדולפין ים אירועים פרטיים עד 60 איש.