מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת ננה בתל אביב

ננה תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הפורל, שבשרו מוצק ועסיסי, עשוי על הגריל כשהוא נקי מאדרות, ובתוכו מילוי של גבינת ברוצ'ו עם תרד וערמונים, שניתך מחום הדג ומשתלב להפליא בטעמיו. כל הטוב הזה מלווה בגרטן תפוחי אדמה ובזילוף ירקרק של מחית תרד שמעטרת את הצלחת..." שפרה צח, ננה בנווה צדק, תל אביב

ארוחה במסעדה שטרם אכלתי בה מתחילה תמיד בדיאלוג סמוי ביני לבין התפריט. "תפתיע אותי", אני אומרת לו, "תן לי את המקורי והמעניין, את המנה שכמוה עוד לא טעמתי". אלא שהפעם, התפריט של ננה איתגר אותי בחזרה. כמעט כל מנה ומנה שפורטה בו נראתה לי מעניינת ושווה בדיקה, והתיאורים המפתים גרמו לרצות להזמין את התפריט כולו. ההתלבטות קשה. האם ניקח "פאפיוט פטריות" בתרד, עשבי תיבול ויין לבן עם גבינת ריקוטה שמוגש לוהט בעטיפת נייר, או אולי טורטליני חציל שרוף וגבינת עזים על מצע קולי עגבניות ולוונדר? ריזוטו אורז שחור עם גונגורזולה וערמונים או שוק טלה בבישול איטי?

בסופו של דבר, ולאחר התייעצות ממושכת עם המלצר הסבלני, החלטנו לזרום עם בחירת הקהל ולהתמקד במנות הכי מבוקשות כאן. הראשונה, ללא עוררין, היא הקרם ברולה פטה כבדים. כשמו כן הוא – פטה שמקבל טוויסט בצורת מעטה סוכר שרוף מעל, ולא להאמין כמה הולם הציפוי המתפצפץ-מתקתק את הפטה הנימוח. מבין הסלטים, הפייבוריט הוא סלט אנדיב ורוקפור, שמשלב באופן הרמוני את מרירות האנדיב, חריפות הרוקפור, רעננות החסה והמתיקות של האגסים והצימוקים.

בין ביס אחד למשנהו אנחנו לוגמים מהקוקטיילים שלנו, גם הם מקוריים – האחד שמקבל את הגוון הירקרק-בהיר שלו ממלפפון טרי, יחד עם סטולי תפוח ומידורי, והשני שילוב חריף-מתקתק-פירותי של וודקה בלוברי עם נענע וראשן.

אם בראשונות עוד הצלחנו להגיע להסכמה, בעיקריות כל אחד מושך לכיוון שלו: אני אל הדגים, שהוא לא אוהב, והוא אל הספריבס חזיר, שאני לא אוכלת. כך שלא נותר לנו אלא להתענג בנפרד כל אחד על המנה שלו ולדווח לצד השני. הוא מעניק ציון "טעים מאוד" לנתחי הספריבס שלו, שעשויים בזיגוג בלסמי-לימון שחמחם ומלווים בצרור אספרגוס טרי, חלוט קלות ועטוף בפרושוטו. אני מצידי משבחת את הפורל אה-לה קורסיקה – מנה מעודנת ומיוחדת שמצליחה להוציא את המיטב מהדג הזה. הפורל, שבשרו מוצק ועסיסי, עשוי על הגריל כשהוא נקי מאדרות, ובתוכו מילוי של גבינת ברוצ'ו עם תרד וערמונים, שניתך מחום הדג ומשתלב להפליא בטעמיו. כל הטוב הזה מלווה בגרטן תפוחי אדמה ובזילוף ירקרק של מחית תרד שמעטרת את הצלחת.

אנחנו לוקחים את הזמן לאט. גם כדי לתת לעצמנו למצות את הטעמים של כל מנה, וגם כדי ליהנות מהאווירה המיוחדת של המקום. ננה מתגאה בהיותה אחת המסעדות הוותיקות בנווה צדק. מה שהתחיל בתור "ננה-בר" באחד המבנים המקוריים של השכונה, התרחב עם השנים, וכיום הוא מציע שלושה אזורי בילוי: הבר עצמו זוכה לחלל מרווח משלו שמופרד מהמסעדה ומציע מבחר נאה של סוגי אלכוהול, בדגש על יינות בוטיק תוצרת הארץ וקוקטיילים מיוחדים. החצר המטופחת מציעה ישיבה נעימה גם בערבי הקיץ, ובחדר הפרטי ניתן לערוך אירועים משפחתיים סביב שולחן אבירים מרשים. והכל מעוטר בכלים, תמונות וחפצים עתיקים שנאספו עם השנים, ומוסיפים למקום נופך ציורי.

בקינוח הוא בוחר, כרגיל, בקרם ברולה. אבל כאן הרי אין "כרגיל", אז כשהמנה מגיעה מסתבר לו, לשמחתו, שמדובר על גירסה משודרגת של שכבות ברולה קפוא ועלי פילו פריכים, ולצידם רוטב פירות יער שמוסיף חמצמצות נעימה. על הדרך אנחנו מתבשרים שאו-טו-טו יכנס תפריט הסתיו החדש, עם הפתעות משלו. יש למה לחכות.