מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת נויה בירושלים

נויה ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הסלמון נפלא והרעננות שנותנים הבצל והמלפפון מתאימה לו כחכה לדג. דמיינו את כל זה על מצע עלים ורוטב נהדר על בסיס שמן זית ותקבלו מנה עשירה, צבעונית ומפתה..." גיל ח' עמית, נויה, ירושלים

יש מסעדות שמצליחות לשלב באופן מושלם בין אוכל ברמה של מסעדת שף ואווירה שהיא נינוחה, אלגנטית ולא מתנשאת. נויה היא אחת מהן. את נויה הקים כבר לפני שש שנים מוטי שמוכר לירושלמים מקורוס ומאפה נאמן המיתולוגיות, מתוך רצון להביא לקהל הירושלמי, מסעדה שתשלב את הסטנדרטים הגבוהים שלו בתחום המסעדנות עם נגישות לאוכלוסיה רחבה ככל האפשר, ונויה היא בדיוק המקום הזה.

כבר בכניסה משתלטת על הסועדים אווירה רגועה ושלווה, תודות למוזיקת הג'אז הקלילה שבוקעת מהרמקולים בעוצמה נעימה, כזו שלא מפריעה לשיחה. העיצוב הוא שילוב של צרפתי עם מוטיבים ירושלמיים, וכך גם התפריט המשלב את המטבח הצרפתי עם זה המקומי, תוך הקפדה על חומרי גלם משובחים, תבלינים טריים וללא אבקות על כל סוגיהן. מאחר והמסעדה כשרה הבסיס לחלק ניכר מהמנות הוא שמן זית, ששף המסעדה, גינדי נזיה, מצליח ליצור ממנו מטעמים ומרקמים המאתגרים את החיך.

אנחנו פותחים בפוקצ'ה ומאזטים. על המצאת הפוקצ'ה הזו מתנהל ויכוח בין נויה לשף אייל שני. לא משנה מי צודק, הפוקצ'ה הזו פשוט מצוינת, קריספית עם מידה מדויקת של עשבי תיבול. יחד איתה מגיעות צלוחיות הסלטים כשבתוכן סלק מתקתק וטעים, פלפל קלוי מתובל בעדינות, ממרח זיתים עשיר בשמן זית וארומטי העשוי מזיתים טריים המרוסקים במקום, ושעועית ירוקה עם שום רעננה ומופלאה.

סיימנו לנשנש מהפוקצ'ה בדיוק כשעל שולחננו נחת טרטר סלמון, בצל ומלפפון. הסלמון נפלא והרעננות שנותנים הבצל והמלפפון מתאימה לו כחכה לדג. דמיינו את כל זה על מצע עלים ורוטב נהדר על בסיס שמן זית ותקבלו מנה עשירה, צבעונית ומפתה. תזמינו. מומלץ.

פטה הכבד עם הטוסטונים וריבת הבצל משאירים אותנו ללא מילים. הכבד טרי, טעים ובעיקר נמצא שם לבד בלי תוספות שיותר מדי מסעדות מוסיפות למנה. טעמו של הכבד מורגש ומודגש, ותוספת ריבת הבצל בצד נותנת לו בדיוק את האיזון הנדרש.

לעיקריות החלטנו להזמין פרגית ברוטב פירות יבשים וקינמון וטריו בשרים. הפרגית עסיסית, רכה ונהדרת, חרוכה מבחוץ בדיוק במידה שאני אוהב. שילוב הטעמים פשוט מצוין וגם מי שאינו מחובבי העוף יכול להנות ממנה נהדרת. יחד איתה מוגש פירה רך שמרגיש כאילו הוא מלא בחמאה, אבל בבירור מעמיק מתברר שמדובר בשמן זית.

טריו הבשרים כלל אנטריקוט, אסאדו וצלע. סטייק האנטריקוט מבשר טרי ורענן שלא עבר שום עיבוד לפני שעלה על הגריל. האסאדו היה עשוי בדיוק במידה, רך וטעים והצלע הייתה מופלאה... המיצים זורמים בצלחת והרוטב מתקתק ומתובל עשוי מציר ומוגש עם ערמונים ותפוחי אדמה קטנים. פשוט ללקק את האצבעות!

לקינוח קיבלנו סורבה תות מתוק וכמעט ללא חמיצות, פאי אגוזים קליל וארומטי וסופלה. אחחח, איזה סופלה... אמיתי, קציפתי ונמס.

כמה טוב שיש מקום כמו נויה...

ועוד משהו קטן - ניתן לארגן במקום אירועים עד 90 איש. בימי שני וחמישי נערכות במקום מסיבות בר מצווה כאשר התפריט נשאר זהה לצד הגשה בצלחות אישיות.