Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת מנצ'ס במעיליא

מנצ'ס גריל בר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"המנה נותנת מענה למי שמתלבט בין הזמנת פיצה לשווארמה ומשלבת את השניים יחד. על מצע של פיצה מוגשת תוספת של שווארמה עם רמיזה קלה לתבלינים מתוקים. המנה גאונית, מפתיעה, יצאה פיצוץ..." קרין אביב, מנצ'ס גריל בר, מעיליא

בבואי לסקר מסעדות אני זוכה לשבת עם השף ולשמוע את סיפור המסעדה, התפריט, חומרי הגלם והחזון שבא לידי ביטוי במנות שיוצאות מהמטבח, כל זאת, בשביל להעביר לכם את הטעמים באופן האותנטי ביותר. מסעדה היא למעשה סיפור המסופר על ידי השף.

את הסיפור של מסעדת מנצ'ס שמעתי יחד עם אחותי ואורחת הכבוד במשך שלוש שעות. הסיפור מתחיל לפני שלושים שנה כאשר מועין, בעל מסעדת מנצ'יס, החליט לעזוב את מעיליא, הכפר בו הוא נולד ולהתפרנס ממסעדנות בהולנד. המעגל נסגר בשנת 2008 כאשר חזר לאותו הכפר, בגליל המערבי, וקנה מסעדה קטנה שעבדה במתכונת אחרת באותה העת. מועין ייבא איתו רהיטים, תמונות, דקורים וגופי תאורה על מנת להקנות למקום לוק אנד פיל (look & feel) אירופאי-הולנדי.

מועין הוא הראש, הלב והידיים מאחורי המנות. מועין הוא איש העולם הגדול, פתוח לתרבויות שונות וטעמים שונים אשר כולם מתרכזים אצלו בתפריט ולכן תוכלו למצוא במסעדה אוכל ערבי אותנטי לצד מנות ישראליות וגם פסטות ופיצות. בנוסף, בתפריט מבחר בשרים, דגים, שווארמה, סלטים שונים וגם נציגות למוקפצים אסייתיים. במקום ישנו בר עשיר של יינות, בירות ומשקאות אלכוהוליים מהארץ ומחו"ל והכל עטוף במוזיקת העולם המכניסה לאווירה.

האווירה הקוסמופוליטית של התפריט מתורגמת גם לאורחים במסעדה המגיעים מכל רחבי הארץ לטעום ממטעמיו של מועין ולהתענג מאישיותו וסיפוריו. יהודים, ערבים, נוצרים ומוסלמים היושבים יחד הם גאוותו של מועין וזאת בנוסף לקליינטורה המורכבת בעיקר מלקוחות חוזרים הנהנים ממה שיש למקום להציע.

אז קצת על האוכל... מאחר והתפריט מגוון ועשיר בטעמים, לא יכולנו לטעום ולהתרשם מהכל אבל כן טעמנו חומוס, כי אי אפשר שלא. החומוס היה טעים, טרי, בעל מרקם סמיך ומורגשת היד המקצועית שהפיקה אותו. טעמנו סלט פטוש, הלוא הוא סלט ירקות מתובל מכל הלב עם שמן זית, מיץ לימון וסומק, מלווה בקרעי פיתה מטוגנת ומעוטר בגבינה בולגרית אמיתית. הסלט היה מעולה והוא אחד האהובים עלי מהמטבח הערבי ותמיד אני נזכרת למה. בין המנות הראשונות היו גם פטריות ממולאות בגבינה בולגרית מוקרמות בגריל עם שום, חמאה ושמן זית. הנציגות של המטבח האיטלקי באה בדמות רביולי תפוחי אדמה ברוטב פטריות שמנת. מנה טעימה, גדולה ונדיבה. את המטבח האסייתי דגמנו דרך מנת ירקות מוקפצים עם עוף על מצע אורז. הבנות הופתעו מהשילוב עם האורז מאחר ובדרך כלל מצפים למוקפץ בליווי איטריות אורז או ביצים, והמנה בלטה במיוחד במגוון הירקות שהוקפצו להם יחדיו.

מנת הדגל של המסעדה היא מנה שמועין המציא עוד בהולנד וזכתה מאז לחיקויים במסעדות שונות ואף הגיע כמוצר למדפי הסופר שם. המנה נותנת מענה למי שמתלבט בין הזמנת פיצה לשווארמה ומשלבת את השניים יחד. על מצע של פיצה מוגשת תוספת של שווארמה עם רמיזה קלה לתבלינים מתוקים. המנה גאונית, מפתיעה, יצאה פיצוץ - השמועה על המנה המיוחדת עוברת מפה לאוזן ומביאה לקוחות ממרחקים.

המסעדה מאוד נוחה לאירוח משפחות ובעלת חדר מיוחד לאירועים פרטיים קטנים. מחירי המנות שווים לכל נפש, כל אחד ואחת יוכלו למצוא את עצמם בתפריט העשיר. מי יודע אולי גם תזכו לשמוע קצת סיפורים מהאיש.