מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על קפה אלריף בכפר מעיליא

קפה אלריף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנה נוספת נהדרת של סלט חלומי מוקפץ שהיה מתובל בצ'ילי מתוק, רוטב שזיפים ואגוזים. אני חייבת לציין שלא נשאר פירור בצלחת, הרוטב היה כ"כ מתאים והתחבר להכל בצורה מושלמת ומדויקת..." נורית פורן, קפה אלריף, כפר מעיליא

בתי הקפה השכונתיים לא חדלו מלהתקיים, הם רק משתבחים, זוהי בהחלט לא נחלתה הבלעדית של העיר הגדולה ועל אחד כזה מיוחד בכפר מעיליא שבגליל המערבי אני רוצה לספר. אז שנרד לקפה? יאללה.

אל בית הקפה אלריף מלבד אלה שמגיעים למקום במיוחד, פוקדים גם "הקבועים", אלה הגרים בסמיכות לבית הקפה הכפרי ופיתחו יחד אווירה משפחתית עם הארומה השכונתית המיוחדת. חלק נכנסים ולוקחים קפה לדרך, אחרים מתיישבים עם עיתונים ופותחים את הבוקר, חלק עסוקים בשיחה על ספורט ואחרים מנהלים שיחות עסקים.

מה שנחמד בבתי הקפה השכונתיים זה ששם אין צורך להזמין מקום, הם לא שייכים לאף רשת ויודעים בדיוק איך להכין את הקפה שלך שאתה מגיע. ואם כל זה קורה בכפר נוצרי אותנטי בגליל המערבי אז תסכימו איתי שזה שווה ביקור.

קפה אלריף קיים כבר 14 שנה ונמצא ברחוב הראשי של הכפר הנוצרי האותנטי מעיליא שבגליל המערבי, והתחיל את דרכו כגלידרייה ועם הזמן הפך לבית קפה ופאב. התפריט מציע מנות בשריות וחלביות, מגוון סלטים, מוקפץ, מוקרם ומבחר אלכוהול. מנת הדגל: רצועות עוף על מצע בצק בירה מטוגן עם פלחי תפו"א.

טארק עבד במקום בתפקידים שונים ובשנת 2008 לקח את ניהול העסק לידיו לאחר שלמד קונדיטוריה, ברמן ועשה סדנאות בישול במכללת השף. ללא ספק ומעבר להכל טארק בחור חביב ונחמד, נותן הרגשה חמימה ומבחינתי מעבר לטעם האוכל שהוא לא פחות חשוב ההרגשה המחבקת והנעימה ללא ספק מוסיפה לתחושה.

במקום ישנם מקומות ישיבה שונים ושתי מרפסות עץ חמימות ויפות, מסך הטלויזיה מקרין משחקי כדורגל ודגלים של ארצות שונות מתנוססים בכניסה לבית הקפה ומוסיפים צבעוניות נחמדה מעל מבנה העץ.

התיישבתי לי בצהרי היום על ספה כיפית ושאלתי את טארק בעל המקום על איזה מנות הוא ממליץ לי, בשנייה ששאלתי הוא הזמין אותי למטבח כדי להראות לי כיצד הוא מוציא בגאווה את המנות האהובות על רובם, בדיוק הכין טוסט פתוח ועשיר עם רוטב שמנת ופטריות, סידר יפה את הטוסטים על צלחת עם הסלט. הסביר לי עם איזה חומרי גלם הוא עובד, מה הלקוחות אוהבים ובמה הוא מתגאה, בשירות, ברמת האוכל שלא משתנה, בממרחים שהוא מכין לבד ובמגוון המנות.

הסיור במטבח עשה חשק לאכול, אז התחלנו עם מנה של טוסט מעורב גבינות עם צהובה ובולגרית ובאמצע כמו שטארק אוהב סלט עשיר שמתובל כראוי, ומנה נוספת נהדרת של סלט חלומי מוקפץ שהיה מתובל בצ'ילי מתוק, רוטב שזיפים ואגוזים. אני חייבת לציין שלא נשאר פירור בצלחת, הרוטב היה כל כך מתאים והתחבר להכל בצורה מושלמת ומדויקת שפשוט גרם לי ללקק את הצלחת עם האצבעות, ללא ספק הרוטב שיחק כאן תפקיד חשוב ומכריע, זו לא הפעם הראשונה בה אני אוכלת סלט חלומי, אך הפעם גם ההגשה וגם התיבול היו פשוט מעולים.

אז אם בא לכם לספוג אווירה שכונתית בכפר נוצרי משגע אתם מוזמנים לקפה, מבטיחה לכם ששכונתית כזו עוד לא חוויתם. אז תבואו לקפה?