Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת מוסקט מצפה הימים בראש פינה

מוסקט מצפה הימים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"סביצ'ה דג ים זוגג בלימון ושמן זית. עלעלי מיקרו כוסברה ופרוסות דקות של צנון עטפו את הדג. המנה היתה קלילה ומאוד עדינה..." קרין אביב בערב מושלם בפנינה המלכותית של הגליל - מוסקט מצפה הימים. שילוב של נוף עוצר נשימה, אווירה רומנטית ותפריט מוקפד מבית היוצר של השף רועי דקל.

כמו צוללן שקופץ למים ולפתע עובר למימד אחר בו השקט, השלווה והיופי שולטים, כך גם ההרגשה בכניסה למתחם מלון מצפה הימים. ציוץ ציפורים, שכשוך פלגי המים והעצים הוותיקים עוטפים את האחוזה הקסומה ומשרים רוגע, עוד לפני שיד מעסה נגעה בכם.

הביקור שלי הפעם היה לצורך היכרות עם השף החדש של מסעדת מוסקט, הצמודה למלון מצפה הימים, רועי דקל והתרשמות מהתפריט המתחדש והרוח הרעננה אותו הביא השף הצעיר ממוסדות קולינריים ידועים בהם גדל והתמחה. מסעדת מוסקט מצפה הימים נמצאת בלב החווה האורגנית של מצפה הימים, המספקת את כל חומרי הגלם למסעדה: חלב, ירקות, פירות, ואף קפה בטחינה מקומית. כל אלה ועוד, עומדים לרשות השף ממש בשדה שמול המסעדה ובכך הוא מגשים מידי יום ביומו את חלומו של כל שף, כי יותר טרי מזה, לא יכול להיות. תפריט המסעדה עונתי וקשוב לאמא אדמה ומה שיש לה להציע. תפריט הקיץ יחנך רשמית ב 21.6 וישלב אלמנטים קלילים ורעננים.

עת ישבנו במרפסת המזרחית, הצופה אל הכנרת ונהננו מהנוף המהפנט של הגליל התחלנו את מסע הטעימות, האיש שלי ואני, עם פוקאצ'ה לוהטת שיצאה מהתנור אותה טבלנו בטרטר עגבניה, שמן זית וחומץ בלסמי. המנות הראשונות כללו סלט גינה קיצי, שלהזכירכם באמת נקטף מהגינה שממול, לקט הירקות נעטף ברוטב רכז רימונים. סביצ'ה דג ים זוגג בלימון ושמן זית. עלעלי מיקרו כוסברה ופרוסות דקות של צנון עטפו את הדג. המנה היתה קלילה ומאוד עדינה. חציל קלוי עם טחינה ועשבי תיבול נתן קונטרה לקלילות של הדג ומשך אותי בכבדות לטעמי אדמה מעושנת. את מנות הפתיחה סגר מאפה של נתח בקר שנקצץ במקום עטוף בבצק פילו עם רוטב מתקתק. מנה טעימה מאוד.

המנות העיקריות שזכינו לטעום היו דואט ברווז ברוטב אנדיב מקורמל וסטייק אנטריקוט בליווי ירקות גינה. מנות גדולות שירדו מלהבות האש ממש בזמן. בין המנות של תפריט הערב תוכלו להזמין ריזוטו פטריות עליו קיבל השף מחמאה מאורחים איטלקיים, שסעדו שולחן לידינו, וציינו כי היה זה הריזוטו הטעים ביותר שאכלו מחוץ לאיטליה.

הקינוחים לא פסחו על אף חוש והציתו אותנו מכל החזיתות. מוס שוקולד אפוי עם פסי גנאש שוקולד וטויקה (אגוז ברזילאי). כדור מוס קפה המונח על ביסקוויט בצק פריך. הכדור המשולם הכיל שכבת מוס קפה וצופה בשכבת גנאש אפסרסו ושוקולד לבן. רק כתר היה חסר בעיטור המנה, כי הקינוח הזה שלט כמו מלך. לסיום סיומת, כדי שנזכר שאנחנו בגליל, טעמנו מהכנאפה של המסעדה, גבינת עיזים עטופה בשערות קדאיף לצד אגס מבושל ביין, השילוב המעניין נח לו על רוטב יוגורט ורוטב בזיליקום.

ההנאה היתה צרופה, תוצרת החווה האורגנית נכחה בכל שלב בארוחה והעלתה את המנות לרמות על.

לא כולם יודעים, אבל המסעדה פתוחה לקהל הרחב כל ימות השבוע. לא חייבים להיות אורחי המלון כדי להנות מהאוכל, מהאלגנטיות ומהנוף. ארוחות עסקיות מתחילות מ-78 ₪ וגם מי שבא לו לקפוץ להתפנק על קפה טוב וקינוח מוזמן.

המסעדה זכתה בתואר אחת המסעדות הרומנטיות ביותר בארץ. בהתחשב בהיצע בצפון אין ספק שמוסקט מובילה בכל המדדים. המסעדה מארחת באופן קבוע אורחים מחו"ל, מאפשרת קיום אירועים פרטיים ושותפה לפסטיבלים וירידים שנערכים במלון עליהם ניתן לקבל מידע ולעקוב באתר הפייסבוק של המסעדה. בנוסף, מצדיעה המסעדה ליקבים מתוצרת מקומית ומשתפת פעולה עם יקבים גדולים ומוכרים כמו גם עם יקבי בוטיק.

מה נותר להגיד, אל תחכו ליום הולדת או ליום נישואין או לאירוע מיוחד. הפכו כל יום לחגיגה ושלבו בו ארוחה במוסקט.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש