Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מקסיקנה בתל אביב

מקסיקנה תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ארבע טורטיות מגולגלות ואפויות במילוי משובח - שום ומוצרלה, בליווי סלסלה בלנקה, והן טומנות בחובן פריכות ואווריריות ויוצרות געגוע מקסיקני ליעד נחשק..." כרמית אופק מוקסמת מטעמי המטבח המקסיקני האותנטי שנמצא ממש בלב תל אביב, במקסיקנה

בין הדילוגים ממחויבות אחת לשנייה מחויב המציאות, לדעתי, לעצור לרגע ולהתנתק ממירוץ השיגרה. מצאתי לי שותפה מעניינת לעצירה, מירי, קולגה שלי לעבודה, היא צבעונית וססגונית ומיד שבתה את ליבי.

וכך מצאנו עצמנו בבוגרשוב 7, פינת בן יהודה 41, אחד מאזורי הבילויים האהובים עלי בעיר, מקום של כמה שפות, מרכזי ושוקק חיים. אם ניחשתם נכונה, המקום הוא לא אחר ממסעדת מקסיקנה שהחלה את פעילותה כבר לפני שמונה שנים, הודות לשני אנשים יצירתיים: שי ומיכאל, כאשר הראשון אמון על הצד הניהולי והשני משמש כשף המקום.

די בהגייה אחת או שניים של השם "מקסיקנה" וכבר יש איזה שהוא סקס אפיל באוויר. למי מאיתנו אין את החלום להיות בתור לצ'ק אין בנתב"ג, ולטוס (ואם אפשר לכיוון אחד) ליעד האקזוטי הזה, הו... מקסיקו. כבר למן ההתחלה השולחנות בחוץ קרצו לנו כאופציה טובה להיות חלק מאווירת הרחוב. במידה וחפצתם לשבת פנימה, מובטחת לכם אווירה ביתית נעימה, השולחנות וכיסאות העץ מקנים חמימות במקום. העיצוב טרופי משהו ופריטים ייחודיים מוסיפים נופך מקסיקני למקום, למשל: הכובע המקסיקני הטיפוסי, המסכות המקסיקניות הצבעוניות ועוד.

איתמר מנהל המשמרת החביב קיבל את פנינו עם ארבע מרגריטות מרעננות: ליים, תות, קוקוס ומנגו. המרגריטות שהינן כמעט נטו פרי, היו מרוות והשאירו בנו טעם של עוד. ואכן איתמר לא ויתר, וכך לאחר דקותיים, נהניתי מטעם שמימי של "מקסיקו סיטי" (מרגריטה קפואה – טקילה, טריפלסק, ליים ומי סוכר) וחברתי נותרה עם הטעם שכבש אותה עוד קודם, מרגריטה תות. התפריט במקום כולל מבחר טקילות איכותיות ביניהן הקורלחו והפטרון. במקום ישנו בר משקאות עשיר ומזמין.

מחזית הראשונות הונחתו על שולחננו הגווקמולה (סלסה, אבוקדו ונאצו'ס עם גבינת פטה מפוררת מעל), המנה הוגשה בקערה אותנטית מעוטרת, השילוב של הנאצו'ס במנה הינו מפנק, והטעמים בה משלימים האחד את השני. לדעתי, ובכלל לאוהבי האבוקדו באשר הם, זו מנת חובה. הפלאוטס (שפירושו: "חלילים"), מנת הדגל, ארבע טורטיות מגולגלות ואפויות במילוי משובח (שום, מוצרלה, בליווי סלסלה בלנקה), והן טומנות בחובן פריכות ואווריריות ויוצרות געגוע מקסיקני ליעד נחשק.

מקטגוריות העיקריות בתפריט, נוצר קושי לבחור, צרות של עשירים? לא, פשוט הכל כל כך מפתה, אבל בכל זאת, התבייתנו בפחיטס, מנות אלו מוגשות לצד סלסות וטוריטות חיטה. מגזרה זו, התמזל מזלנו לנסות את ה"פויו" (אורז מקסיקני, פלפלים צבעוניים, בצל ורצועות עוף). מצא חן בעיני, הרוטב שהיה פיקנטי והוקפץ ביחד עם העוף והירקות, אניני הטעם מבינכם יבחינו באורז שהינו בטעם כמון, כוסברה ובוטנים והסלסות (סלסה בלנקה, פיקו דה גאיו – סלסת עגבניות, ופריחולס – שעועית שחורה שהינה סלסה טיפוסית למטבח המקסיקני) מוסיפות חן רב ל"פויו" שעשיר במתקתקות. כלל מנצח מתקיים ב"פויו", מגוון טעמים במנה אחת.

מגזרה לוהטת לא פחות, הבוריטוס הכולל טורטייה מקמח מלא מגולגלת וממולאת במבחר תבשילים ולא רק גם סלסת רוקו (סלסה אדומה) ותוספת לבחירה. ובכן, בגזרה זו התרווחנו לנו על כיסאנו ובחרנו ב"קרנה" שהינו אורז מקסיקני, בשילוב פלפלים צבעוניים, בצל ורצועות אנטריקוט, הטומן בחובה הפתעות שונות. הטורטייה שימשה כמעטפת פריכה להפליא, הבקר עשוי היטב ומורגש שהתבשל זמן מה. לצד ה"קרנה" הגיעה לה פאפס בצ'פולטה, פלחי תפו"א ברוטב צ'פולטה מעושן, מחזית התוספות בתפריט, והיא ראויה בהחלט ומשדרגת את החוויה. אגלה לכם סוד, התפריט עתיד להתעדכן, כך שלבטח צפויות הפתעות נוספות.

פינוק מקסיקני אחרון חביב, היה הקינוח שכבש את שתינו, הפאי מונטוסומה - בצק פריך עם המון שוקולד חם בעקיצת צ'ילי, בננות מקורמלות, סוטנים וגלידת וניל. היה זה מעניין להתנסות בקינוח יוצא דופן וחריף מעט, אל תחמיצו.
במקסיקנה מקפידים על איכות ומיכאל השף, נוסע למקסיקו פעמיים בשנה על מנת להתעדכן בחידושים הקולינריים המקסיקניים. ישנה הקפדה גם על שימוש בחומרי הגלם הגדלים בבית גידול מיוחד, החל מפלפלים מיוחדים, בגוואקמולי וליים, המאפיינים את המטבח המקסיקני הכה מיוחד.

נאמר שאם פעם.. מזמן, חשקה נפשכם לבקר במקסיקו, בטוחני שביקור במקסיקנה יעורר בכם את אותו רצון. שכן, מקסיקנה החזירה אותי לאותו חלום, ומובן שהחוייה הצרופה בשלל טעמים וניחוחות מקסיקנים, ואיכותן של המנות אשר נצרבו בתודעתי הקולינרית, כל אלו יחדיו הביאוני לתובנה, כי חלומי אינו נגוז, מקסיקו אינה רחוקה כלל, היא ממש כאן.