Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > בר כשר, פאב כשר> כתבת ביקורת על Bell Wood Bar ירושלים

Bell Wood Bar


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הטורטייה שגלגלה בתוכה נתחים צלויים של חזה עוף עסיסי ברוטב אילוי מתובל ומגוון של עלים ירוקים - שילוב מעולה שהבהיר לנו שרק עוד קצת מקום בבטן היה מוביל אותנו להזמין טורטייה נוספת..." ענבל גרזון בערב בנות עם בירות ואוכל טעים ב-Bell Wood Bar בירושלים

חיפשנו שינוי אווירה, אני וחברה, סוג של חופשה קצרצרה, בין ימים, שבועות וחודשים של עבודה אינטנסיבית וקשה. בעיני זה היה כמעט בלתי אפשרי, כאשר אתה נמצא עמוק בתוך אורך חיים שכמעט ואינו מכיל מרווח נשימה. ככה הפכה לה תוכנית של חופשה בת כמה ימים לפסק זמן של כמה שעות.

אחרי כל כך הרבה מחשבות ותהיות ארוכות, הבזקתי עם פתרון שגרתי אך מיידי, כי כל מקום בעל חזות ואווירה לא מקומית יעשו את העבודה מבחינתנו. הבנו שהכי טוב בירה מקומית באווירה גלותית, כי בכל זאת, היא אוטוטו עוזבת אותי לטובת ארצות הברית, נוסעת למקום שיש בו את הכל אבל אין את הבירה המקומית, מה שחיזק את העובדה שחייבים להיפרד על איזה בירה ישראלית.

בחרנו את Bell Wood Bar, בר-פאב באווירה אנגלית. בדרכנו לשם מצאנו עצמינו נאבקות מאבק ממושך אך מוצלח במספר יחצנים עיקשים שניסו לשאוב אותנו לעשרות ברים אחרים, אבל אנחנו חדורות וממוקדות, מגיעות אל הפאב המיוחל בשעת ערב מוקדמת, בה ניתן עדיין ליהנות משורה לא מבוטלת של הנחות, חלק ממבצע "שעות שמחות". מסביבנו חלל עץ סגור ואפלולי, תאורת ניאון מרצדת מכל עבר, בר ארוך ומנצנץ מתפרס על אחת מדפנות החלל ומציג כמות לא מבוטלת של בקבוקים מכל מיני מינים וסוגים, גם להרפתקנים. התחושה היא שעכשיו אני בלונדון ובכל רגע שאחליט לצאת אל הרחוב אוכל לדמיין עצמי מתהלכת בין אוטובוסים גבוהים, תאי טלפון אדומים ושוטרים במדים אנגליים.

התיישבנו בשולחן קטן בפינה בוחנות את תפריט הבירה. המחירים ההוגנים יוצרים התלבטות בין בירת בוטיק מקומית או בירה אנגלית מהחבית. הבר מגוון ולכן ההתלבטות קשה אך בסוף החלטנו ללכת על בירה ישראלית, בחרנו באלכסנדר מהחבית, אפילו שזה מתנגד לאווירה האנגלית. אחרי כמה לגימות השתחררנו אל תוך האווירה הקלילה והצעירה, שמתעצמת בערבים של ליגת האלופות או בחגים הנחגגים במקום ובשבילם יש סיבה מספיק טובה לשתות.

עיון בתפריט האוכל חשף אוכל ברים עם טוויסט קצת שונה ומעט יותר אלגנטי, המשתנה בין ערב ללילה. הזמנו מספר מנות שרק בחופשה אירופאית יהיה ראוי להזמין והמתנו תוך כדי התרפקות על מוזיקת בלוז ורוק מרגיעה שמבהירה בדיוק מי פה הוא קהל היעד ומי הם האנשים הפוקדים את המקום.

התיאבון הגיע ואיתו גם האוכל. לקחנו את הכפות ונעצנו אותן אל תוך מאפה מוסקה מתובל, בעל תחתית עשויה מחית בטטה מתקתקה ומעליו מחית תפוחי אדמה פריכה שעטפו בחום כמות של בשר יפה, היא הוגשה עם סלט ירוק ומרענן ברוטב ויניגרט חמצמץ מה שהקל על המנה ותמך בנו להמשיך אל המנה הבאה. ואז טעמנו את הטורטייה שגלגלה בתוכה נתחים צלויים של חזה עוף עסיסי ברוטב אילוי מתובל ומגוון של עלים ירוקים - שילוב מעולה שהבהיר לנו שרק עוד קצת מקום בבטן היה מוביל אותנו להזמין טורטייה נוספת. הטורטייה הגיעה עם מנה של צ'יפס ביתי, שלהט מהטיגון והיה עשוי במידה המושלמת, בפנים רך ונימוח ובחוץ קשיח וזהוב. האוכל היה טעים מאוד וסגר כל פינה אפשרית, התאים בדיוק מופתי לבירה המקומית.

שעון העצר שלנו לא הפסיק לתקתק, לא אפשר לנו להמשיך אל הבירה הבאה, האוכל היה מספק וממלא ומבחינתנו זאת הייתה בול המידה.

אנחנו עוד נחזור בשביל סיבוב נוסף של בירה מקומית או אנגלית, נחזור בשביל הקאמבק מארצות הברית ובשביל לחוות שוב התרעננות באווירה אנגלית. המקום כשר ומאפשר קשת רחבה של סועדים, הוא פתוח כל יום משעת צהריים ועד שעת לילה מאוחרת, חצי שעה אחרי יציאת שבת ובימי שישי קיציים.