מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדות חלביות ואיטלקיות

מסעדות חלבי-איטלקי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שבועות בפתח, ושעתן הגדולה של המסעדות החלביות והאיטלקיות הגיעה. אך הן נמצאות כאן כל השנה, מהוות אלטרנטיבה כאשר רוצים קצת הפסקה מבשר או כשיש פרץ של געגועים לניחוחות איטלקיים. במיוחד בשבילכם ריכזנו עשר מסעדות מכל הארץ המציעות תפריט חלבי או איטלקי.

ירושלים ודרום

אל-דנטה - במרכז שכונת רחביה בירושלים, אל-דנטה היא מסעדה חלבית וכשרה שמציעה חוויה איטלקית משובחת: סלט טונה צרובה ועשבי תיבול המוגש ברוטב לימון ושמן זית; מנת טאליאטלה ברבוניות המוכנה עם יין לבן, עגבניות שרי, זיתים שחורים, צ'ילי, פטרוזיליה ושום; פילה לברק וגם קינוחים משובחים ברוח איטלקית כעוגת גבינת מסקרפונה אפויה וטירמיסו.

פולי - בבית ערבי עתיק בעל היסטוריה רבת שנים, בליבה של שכונת בקעה בירושלים, תמצאו את פולי - מסעדת שף המגישה אוכל איטלקי עם נגיעות חדשניות, חלביות וכשרות למהדרין. את הארוחה אפשר להתחיל עם חטיפי ברוקולי פריכים, להמשיך עם גלילי פסטה ממולאים בגבינות או דניס שלם ממולא בעשבי תיבול ואפוי בתנוא ולקנח עם "אגסים שיכורים".

בין הקשתות - בין הקשתות ששוכנת במתחם הכותל המערבי. השף מכין כאן אלטרנטיבה לבאי הכותל שכוללת מנות דגים על טהרת המטבח החלבי דוגמת מעורב ירושלמי שמכיל דג בס צרוב, פטריות, גרגרי חומוס, חצילים ותיבול טוב; סביצ'ה סלמון על ברוסקטה, פילה סלמון ברוטב טריאקי, ולקינוח עוגת טריקולד. במקום ניתן גם לקיים אירועים באווירה ייחודית למקום.

ערמונים - ערמונים היא מסעדת שף למאכלי חלב ודגים הממוקמת באשקלון, מרחק הליכה קצר מחוף הים וממרכזי הקניות ובתי המלון. התפריט כולל ארוחות בוקר, צהריים ותפריט ערב מגוון של דגים, פסטות, לחמים וקינוחים: סיגרים ממולאים בגבינת חצילים ופסטו; פיצה בלקנית עם רוטב עגבניות, מוצרלה, זיתים שחורים, חצילים, פלפל קלוי ובזיליקום; פסטה ברוטב שמנת-ערמונים וקרם ברולה לקינוח.

תל אביב והמרכז

אלתרנתיב - בסמיכות למשכן לאומנויות הבמה בתל אביב, ממוקמת לה מסעדת אלתרנתיב. המסעדה בעלת הכשרות המהודרת, מציעה שילוב בין תפריט עשיר בטעמים לאווירה שלווה ונעימה. התפריט הינו על טהרת הדגים ומנות חלביות: פוקצ'ות, פסטות, דגים טריים, שלל סוגי סלטים ופיצות תוצרת בית הנאפות בתנור לבנים.

אמורה מיו - עוד המלצה שכדאי לממש בהזדמנות הקרובה: אמורה מיו היא איטלקית נהדרת ברחוב אבן גבירול תל אביב שעל הקירות תמונות ממחוזות איטליה הרחוקה, ובצלחת – הכול מכל טוב: מנות צבעוניות, פוקאצ'ות שיוצאות מתנור האבן, פסטות רומנטיות, מגוון טעמי ריזוטו, רביולי וניוקי בשילובים שונים.

טאבולה - בלב הרצליה פיתוח, טאבולה היא כמובן מסעדה איטלקית. משדרת העצים העתיקה שמובילה אל תוך המסעדה ועד אחרונת המפות הלבנות, החוויה היא איטלקית-רומנטית, וכך גם המנות בתפריט. רביולי במילוי גבינת ריקוטה,ניוקי בשמנת ופרמג'נו, פרוסות עוף ואווז, ריחן ועגבניות מיובשות, פילה לוקס בחמאת עגבניות מיובשות ועוד.

בינדלה - המסעדה, שפתחה שעריה לפני כחודשיים, הינה שלוחה ישראלית לרשת מסעדות איטלקיות משוויץ. לצד האוכל תמצאו שלל יינות שיובאו במיוחד מהיקב הפרטי של משפחת בינדלה בטוסקנה. ומה נאכל? סרדינים פוטונסקה עם צלפים, זיתים שחורות ועגבניות, טונה על וינגרט עגבניות ושמן חרדל ועוד.

צפון

ג'וזפה - בית הקפה-מסעדה שוכן במרכז העיר עפולה, והעיצוב המרהיב של המקום מהווה בריחה מושלמת מהשגרה, אל עבר אווירה טוסקנית רומנטית וקסומה. אפשר להתחיל עם פלטת חמש גבינות או טורטליני כנעני, לעבור לפילה דג לבן בעשבי תיבול ולקנח עם וופל שחיתות וכדורי גלידה.

1910 - מסעדת 1910 הינה מסעדה ים תיכונית-איטלקית הממוקמת בחצר ראשונים בקיבוץ דגניה א' הנושק לכנרת. המסעדה מציעה תפריט עונתי מתחלף המתבסס בעיקר על חומרי גלם מקומיים. בתפריט אפשר למצוא פסטות בעבודת יד, פוקצ'ות ופיצות היישר מהטאבון (שיובא מאיטליה), דגים ופירות-ים ושלל קינוחים וצבעוניים שעוצבו במיוחד עבור המסעדה.