Skip Navigation Linksראשי > שף בשקט > שף בשקט> כתבה על השף איציק הראל למסעדת דגים 206 בתל אביב

איציק הראל מדגים 206


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

איציק הראל, שף מסעדת דגים 206 בתל אביב, מגלה לנו כמה פרטים אישיים ומקורות השראה וגם מסביר, צעד אחרי צעד, איך מכינים מרק סלק משובח. מוזמנים לנסות

תעודת זהות
שם: איציק הראל
גיל: 38
מצב משפחתי: נשוי+2
בית: גבעתיים
עבודה: דגים 206

עניין אישי:
בית הספר: תדמור והפקולטה לחקלאות לימודי מסטר שף.

סגנון: רב-גוני, מנסה כל פעם טכניקות בישול שונות ושימוש בטעמים חדשים כדי לתת לבאי המסעדה "מסע הרפתקאות" כל פעם מחדש.

ניסיון: מול ים - שם רכשתי ידע רב תוך כדי עבודה מקצועית ללא פשרות.

מספר הזיכרונות: מסעדת קרן הידועה של השף חיים כהן (שנסגרה לפני מס' שנים). בזמן שעבדתי שם צברתי חוויות וירטואוזיות רבות.

אם לא היית שף: שחקן תיאטרון - התכונות הנדרשות זהות.

מנה אהובה: פוא-גרא עם חבושים ווניל.

חומרי הגלם שלי: גבינות מיושנות ויין. השילוב מביא לתענוג בחיך ומשאיר טעם טוב זמן רב.

אבל לעולם לא אבשל: חרקים.

מנת הדגל: קלמרי יווני - קלמרי על הפלאנצ'ה, פלפל שושקה, טאסוס, צנוברים ולבנה.

מעריך מאד: מסעדת מול ים - מסעדה ששמרה על ציביונה לאורך שנים.

השראה: מקבל השראה ממטבחים שונים ומהיכרות עם תרבויות חדשות.

החלום: לפתוח מסעדה בבעלותי.

מרק סלק
המתכון מתאים ל-4 סועדים

מצרכים:
חצי קילו סלק
200 מ"ל יוגורט עיזים משובח
ירקות לציר: כרישה, בצל, שני גזרים, סלרי אמריקאי, שני עלי דפנה ופלפל אנגלי.
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כוסות מים
קרם פרש / יוגורט לקישוט

אופן ההכנה:
להרתיח את הירקות לציר עם שתי כוסות מים למשך 20 דקות ולסנן. בסיר נפרד לבשל את הסלק עד לריכוך מלא. את הסלק המבושל יש לקלף ולטחון יחד עם ציר הירקות (ללא הירקות) ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. כל שנותר הוא להוסיף את היוגורט עד לקבלת מרקם חלק. מי שמעוניין לשדרג את מראה המנה יכול לקשט עם קרם פרש או יוגורט.