Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על לומיטו בקרית עקרון

לומיטו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לקראת יום העצמאות הקרב ובא, אנו מכריזים בזאת על פתיחתה הרשמית של עונת המנגלים. קבלו המלצה מדן תורן ללומיטו, חנות בוטיק כשרה בקרית עקרון המשלבת בתוכה אטליז, מעדנייה וקייטריג. מי אמר בשר ולא קיבל?

אתם רגילים לקרוא את סיפורי הגורמה והיין שלי, טעימות קטנות משולחנות עמוסים במנות מפוארות ואין-סוף סופרלטיבים על שפים שהשקיעו מחשבה עילאית בכל פרט בצלחת. הפעם, ברשותכם, ארצה לקחת אתכם איתי לטיול קצר דרומה, למקום שונה ומיוחד בו זכיתי לבקר עם אמיר חברי היקר במסעדה טובה מאוד, קצביה משגעת וקייטרינג איכותי להפליא. הפרט החשוב מכל הוא ששלושתם שוכנים תחת קורת גג אחת - לומיטו.

בקרית עקרון, לא רחוק ממרכז הקניות העמוס בצומת ביל"ו, שוכנת פינה קסומה לאוהבי האוכל ושמה לומיטו. הפלא ההנדסי הוא פרי דמיונו של אייל, איש הייטק ששבע ממסכי המחשב והחליף את המקלדת בסכין קצבים. על הטעמים, המראות הנדירים ועל השיטה הייחודית אספר מיד.

כחובב בשר זכיתי, לא אחת, להימצא בצד המעניין של מקררי בשר תעשייתיים. אפילו הקצב הקבוע שלי מאפשר לי להכנס לחדר הקירור ולבחור לעצמי את החלקים המתאימים לפני שהם פוגשים ברשת הפלדה הלוהטת. והנה, הביקור במקררי הבשר של לומיטו חשף בפני גוון אחר של קצביה ובין השורות עוד השכלתי ולמדתי על יכולות עסקיות יוצאות דופן, ושילוב מקסים בין מספר בתי עסק שמפרים זה את זה בסימביוזה הרמונית ומקסימה.

אייל מספר; החלום היה להקים הכל. גם קצביה, גם מסעדה וגם מטבח שידע לספק שירותי הסעדה ברמה גבוה מחוץ לכותלי המסעדה עצמה. יצאנו לשנה של תכנונים ובדיקות, עברנו אין-ספור וועדות וביקורות ולבסוף הצלחנו להקים את כל החלום תחת גג אחד. כך נבראה לומיטו.

ואכן אין זה עניין של מה בכך. משרד הבריאות ופקחיו המקצועיים מקפידים על הפרדה מוחלטת בין אזורי ממכר בשר נא לבין מסעדות המגישות בשר מבושל או צלוי והסיבות לכך רבות. בכדי לאפשר שילוב כה יפה של התחומים, היה על אייל וצוות ההקמה של לומיטו להישמע להנחיות קפדניות ולהשקיע סכומים ניכרים בהקמת המקום. התוצאה? נעימה, טעימה ובעיקר מפתיעה ומרגשת. הקצבייה מספקת בשר למסעדה ולקייטרינג, השפים שמבשלים במטבח מרכיבים תפריטים עשירים למטבח הנייד שאחראי להאכיל אנשים רעבים במגוון אירועים והכל ביחד יוצר מכונה משומנת ומתוקתקת שמייצרת מוצרים איכותיים וטעימים.

יוצאים להאכיל - צוות הקייטרינג של לומיטו יוצא לבשל "בשטח" ומספק הסעדה ניידת למגוון תחומים ואירועים. השפים שמנצחים על המטבח מצליחים ליצור תפריט עשיר ומגוון שמבוסס על חומרי גלם איכותיים ביותר ובכך מבטיחים קייטרינג ברמה אחרת. אייל מספר על מספר לקוחות קבועים ששמם שמור במערכת אך אוכל לספר שאם זה טוב להם הרי שלנו, "פשוטי העם", זה הכי טוב שיש.

בוא תראה איך עושים את זה - אחרי סיור קצר בחנות עצמה, אייל הכניס אותנו לבטן הגועשת של הקצביה. מקררי בשר מסודרים, טמפרטורות מוקפדות, מדבקות עם תאריכים ושעות על כל ארגז וארגז ובעיקר המון ניקיון ולובן של "חדש" פורץ מכל פינה במקום. בלומיטו מעבדים שני סוגי בשר - קפוא ומיושן שמיובא הישר מדרום אמריקה, וטרי שנשחט בארץ ומטופל בחום ואהבה ע"י צוות הקצבים של לומיטו. אז לקראת חגיגות ה-66 למדינת ישראל תוכלו לרכוש בלומיטו שלל בשרים אדומים משובחים, חלקי עוף, הודו, כבש, דגים, בשר אווז, ברווז ומולארדים ועוד ועוד. הנאה מובטחת מכל ביס.

קח מגש - אחרי סיור מעורר תיאבון הגיע הזמן לטעום... או במקרה שלנו לטעום הרבה. הרבה מדי. אייל נתן לנו מגשים והחל להעמיס על צלחות גדולות "קצת" מכל דבר. מכל הבא ליד, כל מנה ומנה, הכל נטעם ונאכל. סלט פטריות, סלט כרוב סגול, טחינה ביתית וגזר מוחמץ, בקר ברוטב, קציצות צלויות, לביבות עוף וכדורי דגים, סלט אפוי, מוקפץ תאילנדי, אנטיפסטי ולחמים. מה לא אכלנו... - האוכל מוגש ברוחב יד, טרי וחם הישר מהמטבח. צוות העובדים במקום חייכן ויודע להמליץ על המנות הנכונות בכדי להרכיב ארוחה טעימה ומזינה. את הארוחה אכלנו במרפסת של לומיטו תחת פרגולה ובבריזה נעימה של צהרי היום.

ולסיכום; אם אתם אוהבים אוכל בכלל ובשר בפרט, שירות נעים וחוויית קניה שמשאירה טעם של עוד - עשו לעצמכם טובה וקפצו לביקור בלומיטו.

לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה