מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת חנדלה בגבעת חן

חנדלה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"קבבוני הטלה עסיסייים ו"קפיציים" כמו שאנחנו אוהבים, בתיבול קל שמדגיש את הטעם הטבעי של הבשר. יחד איתם מגיעה כמות נכבדה של ירקות קלויים, וכל זה מצטרף על הצלחת לחגיגה צבעונית-שחמחמה ומשמחת חיך..." שפרה צח, חנדלה, גבעת חן

השיא של כל טיול, כידוע, הוא הרגע שבו סוף סוף מגיעים למסעדה כפרית בקצה הנוף. שם יושבים בנחת בתוך כל הירוק ומתענגים על אוכל טוב שמוגש עם כל הלב. עכשיו תורידו את החלק של המסלול הממושך, ותקבלו את מסעדת חנדלה. כי יש בה את כל מה שצריך ממסעדה כפרית, רק שהיא כאן על יד, ממש במרכז, במושב גבעת חן. הצירוף של מיקום נוח, אירוח נדיב וטבע סביב הופך אותה למקום פופולרי גם בסתם ערב של חול, שלא לדבר על התפוסה בסופי שבוע. אוטוטו, כשמזג האוויר יאפשר, יפתחו גם את הגינה הצמודה, האהובה במיוחד על משפחות עם ילדים קטנים.

אבל בינתיים בערב עדיין קצת קריר, אז אנחנו מסתפקים במרפסת המקורה, ושמחים על הסנגריה החמה שמוגשת בכיף לכל מי שנכנס. התפריט גם הוא ברוח "הסבר פניך לכולם", וזה עוד אחד מהיתרונות הגדולים של חנדלה, לא משנה באיזה הרכב תגיעו ואיזה העדפות קולינריות יש לכם, בטוח תמצאו כאן משהו לטעמכם: רוצים ארוחת בוקר מפנקת? יש. רוצים אותה דווקא בערב? גם אפשר. לנשנש משהו קל או דווקא צלחת בשרים רצינית? תמצאו פה גם את זה וגם את זה. יש סלטים וכריכים, פסטות מגוונות ושלושה מיני שקשוקה, כולל זו המפורסמת של התרד, עם רוטב בשמל וגבינה מוקרמת למעלה. ועוד לא דיברנו על תפריט נפרד לטבעונים, ותפריט ללא גלוטן, ומנות ילדים. אה, ולא לשכוח את תפריט האלכוהול, שהוא מקיף ומגוון לא פחות מזה של האוכל.

את עניין האלכוהול דווקא פתרנו די מהר, עם בירה מקומית "מלכה אדמונית" בשבילי וכוס מיין הבית – קברנה סוביניון של יקב טוליפ, בשבילו. בחירת האוכל, לעומת זאת, גוררת התלבטות רצינית. כל מנה שהמלצרית ממליצה לנו נשמעת ראויה. בסופו של דבר, הרעב שדורש "בשר עכשיו" מחליט במקומנו. וכך נבנית הארוחה סביב שתי עיקריות בשריות – נקניקיות מרגז בשבילו וקבבוני טלה בשבילי.

לפניהן אנחנו דוגמים שתי מנות ראשונות: עלי גפן על מצע מרענן של צזיקי, ממחלקת הנשנושים, ופטה כבד, שמוגש עם כמות נכבדה של ריבת בצל טעימה, מאגף מנות הפתיחה. מכאן ואילך אנחנו מתפנים לעיקריות שלנו, שכובשות אותנו גם בממדיהן הנדיבים וגם בטעמן הטוב. קבבוני הטלה עסיסייים ו"קפיציים" כמו שאנחנו אוהבים, בתיבול קל שמדגיש את הטעם הטבעי של הבשר. יחד איתם מגיעה כמות נכבדה של ירקות קלויים, וכל זה מצטרף על הצלחת לחגיגה צבעונית-שחמחמה ומשמחת חיך. אבל את ההפתעה האמיתית מספקות דווקא הנקניקיות שבצלחת שלו – נקניקיות ביתיות מבשר טלה, שממש מתפצפצות בפה, בחריפות מתונה שמתאזנת עם פירה הבטטות שמגיע איתן.

אז מה עוד צריך הבנאדם? רק קרם ברולה קלאסי עם תלולית פירות יער מלמעלה, וטבעת של מוס שוקולד שלצידו קערית של קרם אנגלז לטבול בתוכה כפיות-כפיות מהמוס, כדי לסגור במתיקות ארוחה במותק של מקום.