Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת ברביס באילת

ברביס אילת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

דן תורן מגיע לברביס, הלוא היא הדיינר של אילת, שמאז שנת 2003 מכינה המבורגרים ביתיים מיוחדים, נקניקיות תוצרת הבית, ועוד בשרים ופירות ים. הנה לכם כמה פרטים. רשמו לקראת הנסיעה הבאה שלכם לאילת

לעלות על מטוס מת"א לאילת ולנחות כעבור חצי שעה בניו-יורק... אומנם, פנטזיה, אבל במרחק הליכה מהטרמינל האילתי תוכלו לנעוץ שיניים בהמבורגר ניו-יורקי אמיתי לחלוטין. הכירו את ברביס - האילתית הכי אמריקאית בישראל!נסו לדמיין את החוויה הבאה; שמש נעימה, בריזה, כוס בירה קרירה ומלצרית חייכנית שצועדת לכיוונכם עם מגש גדול ועליו ההמבורגר המושלם. מצליחים? אם לא אז הנה כמה עזרים מסייעים לדמיון מודרך.

לפני כמה שבועות נפשתי עם קארין שלי באילת ובסיום טיול רגלי ארוך החלטנו לשבת לשתות בירה קרירה באחת המסעדות שבאזור הטיילת. תקראו לזה השגחה עליונה, תקראו לזה יד הגורל והאמת היא שלא ממש משנה איך תקראו לזה - מצאנו את עצמנו בברביס וללא ספק הרגשנו בגן-עדן של קרניבורים.

ברביס היא מוסד וותיק בעיר אילת וכבר הספיקה לעבור דירה ממרכז התיירות לפאתי הטיילת. רבים מהאילתים מכירים את המקום כנקודת מפגש קבועה והתיירים התל-אביביים שמגיעים לאילת באופן קבוע הפכו את המקום ליעד חובה בכל ביקור. אני אישית, שמכיר את ברביס כבר למעלה מחמש שנים, זכיתי לבקר במשכנה החדש בפעם הראשונה ולמעט המיקום הגיאוגרפי, האמינו לי, דבר לא השתנה וטוב שכך!

המסעדה מעוצבת כמו דיינר ניו-יורקי אמיתי, כולל כל הטאצ'ים הנדרשים - מג'וק בוקס ישנה וממש מגניבה, דרך תקליטים על הקירות, מוזיקה נעימה שמתנגנת ברקע והכי חושב - מטבח גועש ממנו בוקע הצליל הייחודי שנוצר ממפגש נתחי בשר ורשתות גריל לוהטות.

את הסעודה, עליה מיד אספר, חלקנו עם מנהלת המסעדה, טרי. "יש כאן אווירה מיוחדת, מאוד שונה וכל הצוות שומר על האווירה הזו בקנאות. אנשים באים לכאן כדי לאכול בהנאה ולכן תפקיד האירוח מתחלק בין שני הצוותים במסעדה - על החלק של האוכל אחראים אנשי המטבח ועל החלק של ההנאה אחראי צוות המלצרים ואני. הכל באנרגיות טובות, הכל בשמחה וכך כולם נהנים. יש כאן המון לקוחות קבועים, מאילתים שמגיעים שלוש פעמים בשבוע ועד תיירים שמגיעים פעם בשנה. אנחנו משתדלים לזכור את כולם ולפנק כל אחד במה שעושה לו טוב. המנות שלנו שומרות על סטנדרט מאוד גבוה כך שמי שמגיע אלינו רק פעם בשנה או יותר, יכול לשחזר את החוויה כל ביקור מחדש. המוטו שלנו הוא "איזה כיף לחיות!" וזה מדבק... גם הלקוחות מרגישים כך וביחד כולם נהנים מאוד".

אז הנה הגיע הרגע המיוחל; שורה של מלצרים מחויכים הזרימו לשולחן שלנו את המנות הבאות; המבורגר "רובן" עם תוספת של ביצת עין, בייקון ופתיתי גבינת צ'דר, כריך פיליז צ'יז סטייק בג'בטה טריה ובה נתחי אנטריקוט עסיסיים, ירקות צלויים והרבה מאוד גבינה מותכת, סלסלת טבעות בצל (התמחות הבית) שהוכנו במקום, צופו בתערובת סודית (שלטענתי כוללת גם אבק פיות ושיקוי קסם), וטוגנו בהקפדה עד לשיחום אחיד ונכון, סלסלת כרובית בציפוי קראנצ'י בליווי מטבל סודי ומאוד ייחודי. ואי אפשר בלעדיהן, הרי צריך לשטוף את האוכל, שתי כוסות חצי-ליטר של גולדסטאר UF ("הילדה הרעה" לבית גודלסטאר).

חברים, רגע של רצינות ברשותכם- כולנו יכולים לזרוק כמה פרודוקטים לאיזה מחבת, לערבב כמה תבלינים ולהשביע רעב בוא ברגע. בבית אנחנו אוכלים בשביל לאכול ולשבוע אך כשאנחנו רוצים חוויה, לרוב, אנו יוצאים החוצה. ברביס, לעניות דעתי, הצליחה לקלוע לנוסחה המנצחת שמשלבת אוכל סופר-איכותי ואווירה חווייתית בלתי נשכחת. כתל-אביבי שמגיע לאילת, נקודת המוצא שלי היא טובה כיוון שמראש הגעתי באווירת חופשה והנאה אך הביס הראשון בהמבורגר הטעים מאוד העצים את החוויה כפליים.

המטבח בברביס מקפיד על סטנדרטים גבוהים. כמסעדת המבורגרים הייתי מצפה לגריל סטנדרטי אולי בשר מיוחד אך לא, זה לא מספיק בברביס. צוות הטבחים מקפיד על כל פרט ופרט, מראשון הרטבים שפוגש את הלחמניה ועד ההגשה המוקפדת והאחידה להפליא. המרכיבים טריים ורעננים, הטעמים יחודיים וחדים ביותר והמפגש בין האוכל האיכותי לאווירה הנעימה במסעדה יוצר תגובת שרשרת כמעט בלתי נמנעת; ביס, חיוך, אנחת רווחה, שלוק מהבירה... וחוזר חלילה כמובן, עד לניקיון הצלחות להברקה.

אז בנסיעה הבאה שלכם לאילת, תקפצו לברביס. טובה אישית, תמסרו ד"ש לטרי ולצוות הנהדר של ברביס.