מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת מיט בחיפה

מיט חיפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הזמנו מרק גולש הונגרי בטעם ביתי, קרפצ'יו עגל דק עם שבבי פרמזן וחציל קלוי בתנור עם טחינה. שלושת המנות היו מיוחדות ומעודנות בטעמן, חלקנו את המנות מבלי משים, נוגסים פעם בזו ופעם בזו, מחייכים ומתפעלים משילוב הטעמים המוצלח..." אורלי פרש-אזולאי, מיט, חיפה

"מסעדת מיט החיפאית היא מסעדת הבשר הטובה ביותר באזור" כך קראתי באחד מהעיתונים היומיים המובילים. עלינו לכרמל לבדוק "הכצעקתה?".

מסעדת מיט שוכנת בתוך מבנה אבן ישן בעיצוב אלגנטי-קפדני והאווירה במקום אנרגטית מחד ונינוחה מאידך. כבר בכניסה למסעדה חשנו באנרגיה המיוחדת השורה במקום. התיישבנו בחצר המקורה ורחב הידיים של המסעדה כשמעלינו דלק אור רומנטי ומחמם - איזה כיף לפתוח כך את הערב הזוגי שלנו. המלצר מזג לכוסות יין אדום מיקב ישראלי שבהחלט עשה את תפקידו נאמנה ופתח לנו את התיאבון. למנה ראשונה הזמנו מרק גולש הונגרי בטעם ביתי, קרפצ'יו עגל דק עם שבבי פרמזן וחציל קלוי בתנור עם טחינה. שלושת המנות היו מיוחדות ומעודנות בטעמן, חלקנו את המנות מבלי משים, נוגסים פעם בזו ופעם בזו, מחייכים ומתפעלים משילוב הטעמים המוצלח.

המנות הראשונות היוו יריית פתיחה מבטיחה להמשך הערב. רגע לפני המנה העיקרית השקנו שוב את כוסיות היין האדום שלנו. במנה העיקרית התפצלנו, אני בחרתי בסינטה מנתח מיושן והוא בחר אסאדו מעושן. שתי המנות הגיעו בכלי מיוחד, שבתחתיתו פתיליות קטנות, שתפקידן לשמור על חום המנה. זה המקום לוידוי קטן: תמיד שאני מזמינה נתח סינטה במסעדה יוצא שאינני מרוצה לגמרי מהתוצאה שמונחת על צלחתי. והפעם - הפתעה! הבשר היה רך וטעים וירד מהאש בדיוק בזמן. אני יכולה לומר בביטחון שזהו הנתח הטוב ביותר שאכלתי עד כה. נתח שבזכותו בלבד אחזור למיט. הקולות והחיוך שהיו על פניו גרמו לי להניח שהוא שבע רצון פלוס מהמנה שלו, זה היה שלב שבו לא דיברנו, היינו עסוקים באוכל טוב וטעים שגרם לנו לחייך אליו בחזרה. לקראת סיום המנות החלפנו צלחות, בחיוך כמובן, מתוך הבנה שבמקום כמו מיט חובה לטעום כמה שיותר.

ואי אפשר לוותר על קינוחים, אז בחרנו בשניים שממש קרצו לנו מהתפריט - בראוניז בננה ועוגת גבינה אפויה בציפוי וניל עדין. למרות שהיינו מלאים ובמצב רגיל היינו מסתפקים בביס קטן בשביל המתוק אכלנו את שני הקינוחים עד הסוף, מתענגים מכל ביס.

התפריט במיט מציע שילוב בין עולם ישן לחדש, מותאם לעולם הקולינרי שהולך ומשתנה. בכל מנה בתפריט נראה כי הוקדשה מחשבה רבה, יצירתיות ותעוזה. בניגוד לשם המסעדה (בשר באנגלית), כל סועד ימצא בתפריט מנות לטעמו כולל צמחונים ולילדים. "אחת המטרות שלנו כאן במיט היא לפתוח טעמים לאנשים, לעשות שילובים מעניינים ולהתאים את עצמנו לטעם הלקוחות. הרחבנו את התפריט בכדי שכל לקוח ימצא מענה לטעם שלו ואפילו הכנסנו שף המתמחה במוקפצים ובפסטות כדי שגם בגזרה הזו נהיה הטובים ביותר. מיט היא הרבה מעבר לבשר" אומר לי מנהל המסעדה. והוא צודק!

המסעדה פתוחה כל ימות השבוע (בשישי-שבת מומלץ להזמין מקום מראש) משתיים עשרה בצהריים ועד אחרון הלקוחות. יש ארוחות עסקיות בשעות הצהריים במחיר משתלם במיוחד. במסעדה ניתן לערוך אירועים וכנסים של עד 140 איש ומיט מתאימה גם כמקום לחגיגה משפחתית, פגישה עסקית או אירוע אינטימי.

אנשים תרשמו - מיט חיפה, מסעדת בשר (אבל לא רק) מעולה. כל רכיב בחוויה שחווינו במיט מרכיב ערב מלא עונג צרוף. בהחלט הכצעקתה!