Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מסעדת משק ברזילי בתל אביב

משק ברזילי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"חגיגה אביבית – מאפה כתמתם עשוי קרם בטטה על מצע פולנטה, מעוטר בשומשום שחור ומוקף פלחי ירקות שורש צלויים, ולידו ממרח טחינה וממרח ארטישוק..." שפרה צח לוקחת את הטבעונית הפרטית שלה למסעדת משק ברזילי בנווה צדק, תל אביב

אמא-של-טבעונית וטבעונית יוצאות לאכול. לאן ילכו? למרבה השמחה, התפשטות הטרנד מזמנת להן יותר ויותר אפשרויות. אחת המסקרנות בהן היא המסעדה של משק ברזילי, שלפני שנה החליטה להתקרב אל הלקוחות ועברה מערש צמיחתה במושב ירקונה אל נווה צדק.

כעת, לאחר שהצליחה לבסס את המטבח הצמחוני-אורגני שלה, ששוכן בדיוק בין מקדשי הבשרים של NG ו'מקום של בשר', היא עושה צעד נוסף. לצד התפריט הרגיל מוצע מדי חודש "תפריט עברי", ובו מנות מיוחדות המתכתבות עם עונות השנה והלוח העברי. תפריט ניסן, למשל, נוטה לצבעי ירוק ולבן, ברוח האביב והחג, והוא גם טבעוני ונטול חמץ או גלוטן. אלא שאנחנו דווקא אוהבת קצת חמץ ליד האוכל, ולכן ממהרות להזמין פוקצ'ה גרעינים מהתפריט הרגיל, חמימה ועטורת מעטה פריך של פיצוחים. בהמשך הערב אנחנו ממשיכות לזפזף בין התפריט הרגיל לזה המיוחד, כדי לא להפסיד שום דבר.

כמחווה לארבעת הבנים של ליל הסדר מציע תפריט ניסן ארבעה קוקטיילים, מתוכם אני בוחרת את ה'תם'– מוחיטו לימון ונענע, מרענן וקיצי. הטבעונית, שאלכוהול זה לא כוס השתיה שלה, מתענגת במקום זה על סיידר חם. לצד השתיה שני פתיחים: מתפריט ניסן - פטה עדשים, עשוי מחית עדשים כתומות ושפע בצל מטוגן, יחד עם צ'אטני עגבניות שרי מתקתק. ומהתפריט הרגיל טופו כבוש שמתגלה כמעדן, בעיקר בזכות רוטב אחובלנקו, שהוא רוטב שום-שקדים ספרדי שמוסיף לו לווית טעם.

גם הסלטים שלנו הם מכאן ומכאן. מהרגיל – "ענני כרובית", פרחי כרובית צלויים, גרגרי חומוס ועלי בייבי, בויניגרט תפוחים, שזוכה לתשואות אפילו מהטבעונית, שלא נוגעת בכרובית בימים כתיקונם. ומתפריט ניסן - סלט ירוק יצירתי ומיוחד, עשוי אורז בר עם עלים ירוקים, פול טרי, אספרגוס, שעועית ירוקה ומשמשים מיובשים, שמפתיע את החיך בשלל טעמיו. הטבעונית: "מרענן לראות במקומותינו סלט שאינו חסה-עגבניה-מלפפון, ועם זאת, מומלץ להרפתקנים קולינריים בעיקר".

בעיקריות אנחנו מחליטות לתת צ'אנס לשתי מנות מהתפריט המיוחד שנשמעות מעניינות. האחת היא ריזוטו סלרי ופטריות, עשוי מאורז מלא בחלב אגוזי לוז, וכל חלקי הסלרי משולבים בו – העלים והגבעולים קצוצים בפנים, ופרוסות שורש אפויות נחות מלמעלה. בגלל האורז המלא, המירקם פחות סמיך מריזוטו רגיל, והטעם המודגש של הסלרי גורם לכך שמרבית המנה תלך לצלחת שלי. הטבעונית, מה לעשות, לא אוהבת סלרי, והפטריות לא מספיק מורגשות, לטעמה. לעומת זאת היא מתלהבת מ"חגיגה אביבית" – מאפה כתמתם עשוי קרם בטטה על מצע פולנטה, מעוטר בשומשום שחור ומוקף פלחי ירקות שורש צלויים, ולידו ממרח טחינה וממרח ארטישוק. מצע הפולנטה מעט יבש, אך שאר הפשטידה נימוחה בפה, והירקות מסביב מספקים לה תוספת צבע ועסיסיות. על המקום היא מוכתרת כמנה שהטבעונית הכי אהבה.

בקינוחים אנחנו חוזרות לשיטת ה'מכאן ומכאן'. מתפריט ניסן: פאי פקאן ותמרים, בצק שקדים בתחתיתו, מילוי פקאן עשיר באמצעיתו וכדור סורבה חלבה מעליו – שמחה רבה, שמחה רבה. הטבעונית מתענגת על כל ביס. ומהתפריט הרגיל – 'השילוש הקדוש'. שהוא קרם קשיו בטעמי חלבה, בננה ושוקולד, וגם הוא טעים-טעים, אפילו לדעת אמא-של-טבעונית.

לסיכום:
"ארוחה קלילה ואביבית, שמתאימה בול לזמן של השנה שבו אוכל חם וכבד כבר לא יושב טוב בבטן, ומומלצת גם לטבעונים שרוצים לגוון את התפריט הרגיל".