Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת לה רפובליקה די רונימוטי תל אביב

רונימוטי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מהים טעמנו שרימפס ענק תנובת ים התיכון שלנו, הוא נצרב קלות על הגריל עם טיפה של צ'ילי ולימון. מנה רעננה מאוד וקריספית..." קרין אביב התמוגגה מהאוכל האיטלקי המוגש בלה רפובליקה די רונימוטי, תל אביב

התנתקות בלב הסואן של הסיטי מתחילה עם הכניסה לרפובליקה של רוני ומוטי, מסעדה כפרית במרכז העסקי של תל אביב. הצמדת שמות הבעלים עם סלסול איטלקי בסוף (תנסו את זה רונימוטי...), היא שלב נוסף בקפיצה הקטנה לאיטליה.

שולחן עץ ענק ממוקם במרכז המסעדה ומפגין לראווה גלגל פרמזן ענק, יינות, תבלינים ושאר ירקות המהווים חלק בלתי נפרד מחוויית האירוח. המסעדה מאפשרת ישיבה על הדק בחוץ או בפנים וגם גינה פנימית עטופה בחלונות ענקיים שספגו את אור השמש ביום החורפי שבו הגענו לביקור.

קלאסיקה איטלקית ובישול על פי הספר זה כאן. אהבה לבישול, אש יוקדת בעיניים של מוטי והקפדה על איכות ומצוינות זה גם כאן. כל מנה שקיבלנו לטעום, אדומת השיער ואני, תורגמו להבעות של אושר שהלכו והתגברו עם בוא הקינוחים.

התפריט של המסעדה מאופיין בשימוש בחומרי גלם עונתיים, אזוריים ו"מה שיש בבית". כמו כן המנות מורכבות מלא יותר מחמישה מרכיבים בצלחת, זאת המסגרת בה השפית מרשה לעצמה להשתולל בצלחת.

לטעימות קיבלנו במסגרת המנות הראשונות רביולי ארבע גבינות עם הקפדה על יחס של 90% מילוי, דבר שהורגש מאוד בנדיבות המנה. פוקאצ'ה עטופה בקרצופי ארטישוק רומי ומוצרלה די באפאלו מונחת על עלי רוקט טריים ונוצצים מגינת הירק האורגנית של המסעדה. המנה היתה מדהימה, מנחמת, טעימה כל כך וליוותה אותנו לאורך כל הארוחה. טעמנו מהמאלפטי – לביבות תרד ברוטב רוזה, מנה המתאימה לצמחונים. ואז הגיעה הפולנטה ועליה מחית כמהין ותלתלי פרמז'ן. המנה הזאת היתה כל כך טעימה שזכתה לסיבוב נוסף. פרושוטו בליווי ביצה עלומה בתיבול מלח שחור ואספרגוס סיימו את תצוגת המנות הראשונות. כולן היו טעימות, קלילות ושגרירות טובות למחוזות מהן הגיעו.

במסגרת המנות העיקריות התפריט מציע מגוון של בשרים, פסטות, מאכלי ים ודגה. חלקם מספיקים לשחות במימי הים התיכון טרם פתיחת המסעדה וחלקם מוטסים מרחבי אירופה. עגל שבושל בבישול איטי התפורר לחלקיקים קטנים ואלוהיים מתוך קנלוני שהורטב קלות בציר עגבניות. מתיקות הציפה את בלוטות החיך והוסיפה חיוך ממזרי למנה מפתיעה ומעולה. פרפדלה ורדה היא מנה של פסטה בשילוב ירוקים בדמות זוקיני, אספרגוס ועלי תרד, אלה עטופים בריקוטה וקונפי עגבניות שרי. מהים טעמנו שרימפס ענק תנובת ים התיכון שלנו, הוא נצרב קלות על הגריל עם טיפה של צ'ילי ולימון. מנה רעננה מאוד וקריספית. הבשר האמיתי של הטבע, לטעמי, בא לידי ביטוי על הצלחת במנה פונגי מיסטי, שהפתיעה עם שישה סוגים של פטריות צלויות קלות על הגריל, נושקים לתלתלי פרמז'ן. יש כמה מנות שצריך לאכול במסעדה לפני שמגיעים לגן עדן וזאת אחת מהן !!!

טירמיסו ועוגת שוקולד קלאסית ללא קמח ועם 92% שוקולד מריר היו הנציגים של המנות האחרונות. בתפריט תמצאו גם קרם ברולה קלאסי, עוגת גבינה, ג'לטו פוגאטו ועוד. כל הקינוחים נאמנים למתכונים המקוריים. הדיוק והרעננות בקינוחים היו נכונים ובועטים!

המסעדה מציעה ארוחות בוקר מיוחדות עם הגדרה איטלקית ברורה וקצת בריחה, ובצדק, מ"ארוחת בוקר ישראלית" כי הרי יהיה זה פשע לא לנצל את חומרי הגלם האותנטים שיש למסעדה להציע. עוד אירוע מגניב מתרחש מידי ערב יום השני הראשון בכל חודש ובו מוגשות מנות קטנות (פיציקאטו) ממחוזות שונים באיטליה.

ונסיים במוטו של מוטי:
"99% זה לא 100%, 1% זה מה שהופך ל 100%" ותחשבו על זה...