Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת אתניקה בהרצליה פיתוח

אתניקה הרצליה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הסטארטאפיסט שלי בוחר תבשיל של כתף טלה במילוי בשר טלה, אורז, פיסטוקים, צימוקים שבושלו יחד שש שעות בליווי קוסקוס סגול. רק מהתיאור של המנה בלוטות הרוק מתחילות לעבוד..." ליאור נובו לוקחת את האיש שלה לאתניקה, הכשרה בהרצליה פיתוח

הוא שוב טס, לשבועיים וחצי הפעם, תחילה לברצלונה ומשם לניו יורק. ככה זה שאת נשואה לסטארטאפיסט, הוא מבלה יותר זמן בחו"ל מאשר בבית. ערב לפני הנסיעה יצאנו יחד לערב שכולו אוכל גורמה טוב, אווירה נינוחה ובשר משובח.

הגענו לאתניקה הממוקמת ברחוב שנקר, לב ליבו של אזור ההייטק בהרצליה פיתוח. אי אפשר שלא להבחין במחשבה הרבה שהושקעה בעיצוב המסעדה. יש ניצול נכון ויפה של הגובה והמרחב, נברשות מדליקות בכל מקום וחלוקה חכמה לכמה אזורים – ישיבה על הבר, לאונג' עם כורסאות, שולחנות משפחתיים ופינה של שולחנות קטנים לישיבה אינטימית. לצד הקווים המודרניים ניתן לראות מוטיבים אתניים שהובאו ישירות ממרוקו - מגשי נחושת וכסף גדולים התלויים לראווה על הקירות וקנקני פינג'אן הפזורים ברחבי המסעדה.

המטבח של אתניקה מציע מנות גורמה מיוחדות מהמזרח הקרוב והרחוק, עם מגוון עשיר של טעמים וניחוחות בדגש על בישול ביתי מוקפד. התחלנו את הארוחה עם לחמג'ון שמולא בנדיבות בתערובת ניחוחית של בשר טלה קצוץ וצנוברים בליווי טחינה וסלסלת עגבניות. האיש שאיתי הכתיר את הלחמג'ון של אתניקה כטעים ביותר שאכלנו, ועל כך אין עוררין מצידי. הפוקצ'ה המהווה את המצע ללחמג'ון, נאפתה בטאבון המסעדה, אותו הטאבון הפיק עבורנו גם את לחמניות הפרנה העגולות, הפריכות, הטריות והלוהטות – שחוסלו ללא מצמוץ.

לראשונות הזמנו רול של מופלטה ממולא בקרפצ'יו סינטה על מצע של טחינה, מנה המשלבת בצורה מתוחכמת מטבחים שונים אל תוך צלחת אחת טעימה מאוד. בנוסף, דגמנו גם סלמון ודניס בתיבול של מעורב ירושלמי המוגשים על מיני פיתה עם טחינה - טעם הדגים היה ממכר, ביס ועוד ביס ולא נשאר כלום בצלחת. איך אפשר להיות במסעדה אוריינטלית מבלי לטעום מנת חומוס? באתניקה מתגאים, ובצדק, במנת החומוס שלהם כיוון שהוא מוכן באופן ידני ובעל מרקם עדין, אוורירי וגס גם יחד – שילוב מנצח לחומוס.

תורן של העיקריות הגיע וכאן ההתלבטות היתה ארוכה וקשה. האם ללכת על משהו מהקצבייה שבמקום או על אחת מסירי התבשיל. בהמלצת ניר, מנהל המסעדה, הסטארטאפיסט שלי בוחר תבשיל של כתף טלה במילוי בשר טלה, אורז, פיסטוקים, צימוקים שבושלו יחד שש שעות בליווי קוסקוס סגול. רק מהתיאור של המנה בלוטות הרוק מתחילות לעבוד. בשר הטלה היה רך מאוד וממש נמס בפה והאיש שמולי פשוט חיסל בהנאה את הכל. אני מחליטה ללכת על סושי מרוקאי, רול סלמון במילוי עשבי תיבול, עטוף בבצק סיגר צרוב – מנה שהתגלתה כמצויינת. הסושי מתנפץ לו בפה ואז מתחילה חגיגה של טעמים מדוייקים בתוך החיך.

ואיך אפשר בלי קינוח, אז הזמנו כנאפה, שגם היא כמו הארוחה כולה, עשויה במדוייק, טעימה וממכרת, מלווה בתה עם נענע בכוסות זכוכית מעוטרות – סיום מושלם לארוחה מוצלחת מאוד.

עכשיו הגיע הזמן להפתיע אתכם - אתניקה היא מסעדה כשרה, דבר שלא פגע במאומה בטעמן הנפלא של אף אחת מהמנות. לכל אלה המחזיקים בדעה שאוכל כשר לא יכול להיות טעים בשל טעמי לוואי – מחכה לו הפתעה של ממש באתניקה. המסעדה מתמחה בהכנת מנות גורמה כשרות, אסתטיות, מעוצבות, וחשוב לא פחות, משביעות.

מתכננים אירוע? אתניקה היא המקום בשבילכם בשל העיצוב המרשים, האוכל הטעים והמעוצב, השירות האדיב וכמובן, הכשרות. בשעות הצהריים מציעה המסעדה תפריט עסקיות מעולה כשמידי יום תמצאו מנות ספיישל מתחלפות. בנוסף, את האוכל של אתניקה ניתן להזמין לבית או למשרד - כל שצריך הוא לבחור במה חשקה נפשכם מתפריט המשלוחים... ולהתחיל להתענג.