Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת פסטורי באילת

פסטורי אילת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

דן תורן יצא לדגום מסעדות בעיר הדרומית ביותר בארצנו, אילת. ומה במשימה הפעם? פסטורי, האיטלקית הוותיקה מציעה מוזיקה שקטה, אורות רכים ומזמינים ועיצוב חדש שכולו משדר טוסקנה שבאיטליה. ומה עם האוכל?

"כמה טוב לרבוץ בשמש בחוסר מעש, לאכול משהו טוב ואז לנוח קצת..." כן כן, בינינו- אין שילוב ראוי יותר מאשר השילוב שבין שמש, רביצה חסרת תכלית ובטן מלאה באוכל איכותי וטעים. הסיטואציה הזו זכורה לי היטב מהחופשה האחרונה אליה לקחה אותי קארין שלי.

מיד כשהגענו לעיר הקיצית, נכנסנו למסעדה קסומה ונעימה בשם פסטורי, השוכנת ממש בלב העיר. פסטורי היא מוסד ותיק בעיר אך לאחרונה עברה מטה-מורפוזה מרגשת ואט אט החלה להציג מנות שף מרשימות התופסות את מקומן של מנות הפסטה הסטנדרטיות בתפריט. חלל המסעדה מרשים מאוד, ממש תחושה כאילו אתה בטוסקנה ומהמטבח ניתן לחוש אווירת מצוינות של ממש. הכל מתנהל בהקפדה, המלצרים המנומסים והאדיבים ממלאים את המסעדה בשירות נעים והאוכל, איך לא, הרמוניה מנצחת.

מקרר היין במסעדה מלא ביינות מכל העולם אך הישראלים שביניהם מקבלים מקום של כבוד. מיקב הים האדום הבוטיקי המקומי שמפיק יינות מהטובים שזכיתי לטעום, דרך יקבי דלתון הצפוניים ועד ליינות רמת הגולן. יינות מאיטליה, צרפת וצ'ילה גם נמצאים במקרר היין לצד יינות מיעדים אקזוטיים נוספים בעולם.

את הארוחה העברנו בחברת דור, אחד מבעלי המסעדה, שחלק עמנו את השקפת עולמו המיוחדת; אנשים שבאים לאילת מצפים לחוויה מסוימת והתפקיד שלי כבעל מסעדה הוא להשלים את החוויה עם אוכל נהדר ושירות מעולה. אילת היא עיר של בילויים, סוג של לאס וגאס הישראלית. הבעיה היא שהיצע האוכל כאן הוא אדיר והתיירים שמגיעים לחופשת "הכל כלול" כמעט שלא מגיעים לבחון את ההיצע הקולינארי בעיר. מכאן בא הרעיון להפוך את פסטורי למשהו חריג בנוף האילתי. להציע מנות מיוחדות ולא שגרתיות, הגשת יינות שבדרך-כלל לא נגישים מטעמי מחיר או מיתוג, ולהציע את כל זה במחירים נוחים.

פסטורי אכן חריגה בנוף האילתי, הן מבחינה קולינארית והן מבחינת האווירה והמראה. בין שיפודיה אחת לאחרת, בין סניפי רשתות ההמבורגר לסניפי רשתות הקפה, פסטורי היא טיפה של שיגעון קולינארי בתוך שלל המסעדות בעיר. אני לא יודע מה אתכם אבל כשאני הולך למסעדה אני מחפש את המשהו החריג הזה.

ואז התחלנו לאכול... לשולחן הגיעה צלחת גדולה מאוד שבמרכזה נח לו רביולי אחד ענק ושחור, מלא בשרימפס וקלמארי שבושלו בשמנת עם נגיעות מדויקות של זעפרן. מסביבו היתה פיצה בלאנקה דקיקה ופריכה מאוד, עליה פוזרו בנדיבות חתיכות של אספרגוס צלוי וזיתי קלמטה, שכוסו בפתיתי פרמז'ן וליטופים נעימים של שמן כמהין. פרחוני פסטה מוקרמת מלאים בתרד וריקוטה המונחים באגם של רוטב שמנת ותרד, ובשביל שיהיה קצת ירוק בצלחת הגדולה- סלט קפרזה איטלקי אמיתי עם ענני מוצרלה טריים, נגיעות של בלסמיקו איכותי והרבה עלים קראנצ'יים.

אני מעריך מאוד את פסטורי. מאוד קל להישאב למקום של לספק לקהל את האוכל הסטנדרטי והמהיר שהוא מבקש, כלומר דרישות קולינאריות לא גבוהות. מסעדות רבות מחליפות את איכות האוכל בהגשה פומפוזית או עיצוב חלל המסעדה ע"י מעצבים בעלי שם אך בפסטורי נותנים הכל מהכל. האוכל ברמה הגבוהה ביותר, ההגשה ללא פשרות, השירות יוצא דופן והמסעדה מעוצבת כאילו נלקחה מטוסקנה ויובאה לאילת באוניה גדולה. אפילו המוזיקה העדינה שברקע לוחשת "איטליה הקטנה" וכשהכל מוגש בחבילה אחת הרי שהתענוג גדול פי כמה.

מהסיור במטבח למדנו על העתיד הקרב ובא אך התחייבנו לשמור על סודיות מוחלטת ולכן אספר לכם רק בקטנה שבקרוב תשיק המסעדה תפריט מחודש ובו מנות של בישול מולקולארי, שיטות בישול כגון סוביד וקארגו ועוד ועוד. שוב, התחייבתי לסודיות אז שפתיים חתומות.

גם אם חגגתם על דיל "הכל כלול" באילת, ככל הנראה לא תזכו לאיכות כזו באף חדר אוכל של בית המלון. המטבחים האחרים- כבודם במקומם מונח ועל זה אין עוררין. אך עשו לעצמכם טובה ובחופשה הבאה באילת קחו חופש מהחופש ופנקו את עצמכם בארוחה איטלקית אמיתית כאן בישראל.

לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה