Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> כתבת ביקורת על מסעדת ברולו פתח תקווה

ברולו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אז למי מתאים ברולו? לאוהבי הבירה, מעריצי היין וחובבי הוויסקי. הבר מציע תפריט אלכוהול מרשים שכולל פריטים יחסית נדירים..." דן תורן מעביר ערב עם הרבה מאוד אלכוהול משובח בברולו שבפתח תקווה

כשהיית בן 16 הכרתי לראשונה את עולם הברים בתל-אביב. מאז ועד היום עברתי תהליך אבולוציוני ארוך ומרשים שמתוכו התפתח קולינאר חובב וויסקי ויין, בשלן בירה ביתית שמקפיד על מתכונים מדויקים ובעוונותיי גם ברמן לעת מצוא. כך יצא. בעולם הזה, עולם הברים, זכיתי להכיר שניים מחבריי הטובים; אמיר, הידוע בכינויו "פח" וגל, הידוע בכינויו "המלך בבר". שניהם הצטרפו אלי לביקור בברולו בפתח-תקווה וטוב שכך, אחרת לא הייתי זוכר מה קרה שם.

ברולו הוא שילוב מושלם בין מסעדה סופר-איכותית לבר אולטרה-מגניב ואם זה לא מספיק אז הוא שוכן במרחק המושלם מהבית (שלי בכל אופן), לא מספיק קרוב בשביל להפוך לשכונתי אליו יורדים בטרנינג ונעלי קיפי ולא מספיק רחוק בשביל להצדיק התארגנות של שעה וחצי מול הארון והמראה. הברולו שוכן בלב-ליבו של אזור היי-טק בפתח תקווה (רמת סיב) ובשל כך הוא שוקק חיים משעות הצהריים המוקדמות ועד לשעות הלילה המאוחרות. בסביבות השעה תשע בערב המקום עובר מטה-מורפוזה זריזה, האורות אט אט מתעמעמים להם, המוסיקה מתגברת, יחסי הכוחות בין הברמנים למלצרים משתנה והאווירה עוברת להיות כמו של בר מהאולד-סקול כזה שניתן למצוא רק בתל-אביב של פעם.

תמהיל הקהל על הבר הופך את החוויה למעניינת כפליים. מימיני זוג צעיר בדייט, משמאלי שתי חברות טובות שמנהלות ויכוח על כללי האתיקה של עולם הדייטים, ומעבר לכתף שולחן מלא חיילים שמרימים כוסית לרגל סיום קורס מ"כים. גל הברמנית התוססת מנצחת על הבר ומתאימה לכל אחד את ה-"דבר" הזה שעושה לו טוב. לצידה, הברמן אלכס ש"מפציץ" בפלרינג עם כוסות באוויר ומזיגה מהמותן. בקיצור, לשבת, לשתות בירה טובה, לנעוץ שיניים באיזה נישנוש ולספוג אווירה.

להרכב המנצח הזה אחראי בחור צנוע אך מרתק בשם יניב שיושב בפינת החדר על שולחן קבוע ומשקיף בחיוך רחב ומדושן עונג על האימפריה שלו. יניב מספר שאת ברולו פתח עם כמה שקלים בכיס, המון רעיונות בראש וחלום אחד גדול. היום, שמונה שנים אחרי, הוא יושב ונהנה מכל רגע כי אחרי מסע ארוך ולא פשוט בכלל- הוא מאמין שהצליח. יניב מאמין שהסועדים הם אלה שמפיחים חיים בין כותלי המקום ונותנים משמעות לשם ברולו. יש כאן הכל- צעירים, מבוגרים, משפחות שבאות לאכול בשישי בערב ושולחנות שלמים של עובדי היי-טק שבאים לעסקיות צהריים. לכל פלח יש את הימים שלו, השעות של והמנות שלו.

אז למי מתאים ברולו? לאוהבי הבירה, מעריצי היין וחובבי הוויסקי. הבר מציע תפריט אלכוהול מרשים שכולל פריטים יחסית נדירים. רשימת מאלטים מרשימה עם מחירים שפויים, טבלת בירות (חבית) מארצות אירופאיות, קיר שלם, ואני לא מגזים, של יינות מובחרים וגם כל מיני קוקטיילים מגניבים שמוגשים בצורה מרשימה.

לרעבים שביניכם- המטבח בברולו משחרר מנות שף איכותיות שמשתלבות נהדר עם האווירה והאלכוהול. תפריט האוכל בברולו עשיר, מציע מגוון רחב של מטעמים וארוחות, נשנושים ופינוקים והכל ברמה הכי גבוה שיש. בשעות הערב המוקדמות משפחות יכולות לבקר בכיף ולהנות ממסעדה איכותית שמציעה אווירה בוגרת ומשוחררת.

המחירים, אגב, נעימים כמו החוויה עצמה ומאפשרים הנאה לאורך כל הערב, גם אחרי שמגיע החשבון... מה שלצערי לא ניתן להגיד על מקומות אחרים שזכו לשבחים מהסוג הזה.