Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת גריל 443 בצומת שילת, מודיעין

גריל 443


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בחרנו בקבב המגיע בסגנון ערבי של קציצות עגולות וטעימות. התערובת כללה שומן בדיוק ברמה שבה הוא נותן טעם, אך אינו משתלט על טעמו של הבקר, והתיבלון היה עדין ומחמיא לבשר, והכול בשפע..." גיל ח' עמית מרגיע את הרעב בגריל 443 בצומת שילת, מודיעין

בשר... בשר הוא תענוג. כשתוקף אותי רעב אמיתי, כזה שברור שמנות קלילות ומפונפנות לא יפתרו, אני הולך ל-443.

גריל 443 שוכנת מאחורי תחנת סונול בצומת שילת. נכנסים פנימה, מקיפים את התחנה והמסעדה נגלית לעינינו. הכיף במסעדה שהיא פתוחה כמעט תמיד. מעשר בבוקר ועד חצות, למעט בשבת (שעה לפני כניסת שבת עד חצי שעה אחרי צאת השבת). גם התפריט לא מטעה. עסקיות מהבוקר עד הלילה, והמחירים זהים תמיד. לעומתם ישנן המנות היומיות המתחלפות שמאפשרות גיוון כשרוצים. השירות חביב ונעים, האווירה משפחתית, קלילה ולא רשמית, אפשר לשבת עם צלחות בשולחן או לחילופין עם לאפה על הבאר לפי מצב הרוח, בקיצור, מקום שכיף לאכול בו כשרעבים.

זה היה יום של סידורים בירושלים וזמן לאכול לא היה. רעבים כמו זאבים החלטנו ש-443 שווה את הנסיעה דרך הכביש על שמו היא קרויה ונכנסנו בצעד קל ותחושת רעב גדולה. התיישבנו, עיינו בתפריטים בזריזות ומסרנו למלצרית את ההזמנה. תחילה הגיעו לשולחן הסלטים. קשה להתחיל לתאר את המגוון ב-443 הכמות והאיכות הולכות יד ביד. החומוס והטחינה שמיוצרים במקום טריים, הסלק החמוץ מעלף, הכרוב האדום המתקתק מענג, הטאבולה שיכולה הייתה מבחינתי להוות ארוחה בפני עצמה, הסלט הטורקי החרפרף נהדר, הגזר המרוקאי, החצילים ועוד... כל הסלטים מיוצרים במקום ללא חומרים משמרים וטריים תמיד. יחד עם הסלטים הגיעו הפיתות האליפטיות החמודות ולחם הבית מכוסה השומשום. ניסינו לא להגזים כדי להשאיר מקום לעיקריות, אבל הרעב שלט בנו - עוד צביטה ועוד ניגוב לא השאירו ממנו הרבה.

העיקריות הוכיחו שוב שבגריל 443 האיכות והכמות הולכות יחד ולא זו על חשבון זו. הכבד היה עסיסי, מילא את הצלחת בנדיבות, והיה עשיר בבצל מוזהב שנתן את הטעם למנה. המנה השנייה שהזדמנו הייתה הקבב המקומי, שמגיע בסגנון ערבי של קציצות עגולות וטעימות. קבב הוא בעיני מדע מדויק ומהווה מדד לאיכות של מסעדת בשרים. קבביסט מוצלח חייב להקפיד מאוד על המינונים וב-443 יודעים את העבודה היטב. התערובת כללה שומן בדיוק ברמה שבה הוא נותן טעם, אך אינו משתלט על טעמו של הבקר, והתיבלון היה עדין ומחמיא לבשר, והכול בשפע. התוספות שבחרנו היו מג'דרה מצוינת שהעדשים שבה היו בדיוק כמו שצריכים להיות, לא קשים מדי, לא רכים מדי וטעימים וצ'יפס קריספי מתפוח אדמה אמיתי, לא הקפואים שמוצאים בכל מיני מסעדות דומות. מעט מאוד אנשים יצליחו לסיים מנה כזו לבדם.

מאחר ושנינו הרגשנו נפוחים למדי, החלטנו לחלוק קינוח אחד. בחרנו בבאווריה שהייתה סטנדרטית במראה, אבל בעלת נוכחות ומרקם עשירים, שהבוטנים והקוקוס עם סירופ השוקולד שפוזרו ממעל רק הדגישו את הטעם הטוב.

סיימנו ויצאנו מהמסעדה, אבל רק עד הפעם הבאה שיתקוף אותנו רעב אמיתי. כדאי לדעת שניתן לקיים במקום אירועים, הרצאות או ערבי חברה עד 80 אנשים.