Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת אויאמה בפתח תקווה

אויאמה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הוגשה לנו מנת-פלאים, טטאקי פילה בקר במשרה מתקתק של סויה וג'ינג'ר, מעוטר בנבטים סגולים וגרידת לימון. מנה משגעת, ריחנית ויפה שאת טעמה לא ניתן לתאר במילים..." דן תורן מגלה את מסעדת אויאמה האסייתית בפתח תקווה

המרחק מטוקיו לפתח-תקווה, מסתבר, כלל לא גדול! לפני למעלה משני עשורים הגיחה תרבות הסושי בישראל ומאז ועד היום נראה כאילו האיכות יורדת, המחירים עולים והקהל משתעמם ונהיה פשרן. אני, שחטאתי בסושיות ביניים לא אחת, נמנה מבין הפשרנים כי לפעמים הבטן מקבלת החלטה לפני שהראש מספיק להתערב ולפני שאני מספיק להבין מה קורה מגיע איזה מאקי לשולחן.

ביום רביעי הופתעתי לטובה כשקארין שלי ואני הלכנו ללעוס סושי איכותי במסעדת אויאמה שבפתח תקווה. אויאמה היא לא עוד סושיה סטנדרטית, לא מציגה תפריט "רגיל" ולא מציעה חוויית Street-Sushi כפי שניתן לקבל בהרבה רשתות בישראל. באויאמה פוגשים שילוב מרתק של תרבות יפנית עכשיווית, עיצוב מהפנט ומטבח תקתקן ש-"מעיף" מנות סופר-איכותיות לשולחנות במסעדה.

הדר, מנהלת צוות העובדים ומלווה את המסעדה מהרול הראשון שגולגל בה, ליוותה אותנו לאורך הסעודה הארוכה וסייעה לנו להבין מה זה ה-"דבר" הזה שאנחנו לועסים וכל-כך נהנים ממנו... "אנחנו מגישים אוכל איכותי אבל עושים זאת בגישה שונה מהמקובל בישראל. זה מתחיל בכלי ההגשה, ממשיך ביחס של המלצרים ומסתיים בתחושה של הסועד. קפדנות היא רק חלק מהחבילה של אויאמה, מעבר לקפדנות ושמירה על הסטנדרט הגבוה, אנחנו מחויבים להרגשה הטובה של הסועד, לאווירה במסעדה ולקצב המיוחד שהבאנו מטוקיו לפתח-תקווה" זה תקציר של ההרצאה המרשימה שקיבלנו מהדר וניכר שהמחויבות היא לא רק כלפי הסועדים אלא גם כלפי עובדי המסעדה.

ואז התחלנו לאכול. לפתיחת הסעודה הוגשה לנו מנת-פלאים, טטאקי פילה בקר במשרה מתקתק של סויה וג'ינג'ר, מעוטר בנבטים סגולים וגרידת לימון. מנה משגעת, ריחנית ויפה שאת טעמה לא ניתן לתאר במילים. טטאקי, אגב, זו שיטת צריבה לבשר (לא רק בקר) המשאירה את נתח הבשר נא בליבתו. ניתן היה לטעום את טריות הנתח ולהרגיש את ההשקעה בכל פרוסה ופרוסה בצלחת. לאחר מכן זכינו לטעום רביעיית דים-סאם שכל אחד מהם הכיל הפתעה שונה- פטריות קצוצות, אווז מעושן, בקר ועוף.

לשולחן הוגשו בזה אחר זה סושי רול רענן ונעים למראה בשם "פליינג - דראגון" שמכיל צלופח מעושן, שרימפס, אבוקדו, ומלפפון, סושי רול נוסף שמילא את האוויר בניחוח מעורר תיאבון בשם "פיש אנד צ'יפס" שמכיל דניס מעושן ובצל ירוק ומעוטר בשבבי קריספ-בטטה, קדירה מהבילה וריחנית בשם "שרימפס נודל'ס" שהכילה, איך לא, הרבה מאוד שרימפס, נודל'ס ביצים, ירקות בחיתוך גס ורוטב ממיטב טעמי המזרח ועוד קדירה מהבילה בשם "קונג פאו צ'יקן" שהכילה כל טוב של ירקות, נודל'ס טעימות והמון המון עוף טעים.

מעולם לא חשבתי שאוכל לנסוע למרכז יכין בפתח-תקווה ובעבור שקלים בודדים של שימוש בחניון למצוא את עצמי בלב-לבה של טוקיו. המטבח באויאמה לא רק רוקח מתכונים לתוך סירים ומחבתות אלא גם מכין את מרבית הפרודוקטים בכל יום מחדש והכל למען קדושת הטעם והאיכות. בין ביס לבין זכינו לביקורים קצרצרים של מלצרים אדיבים ומנהל משמרת חייכן ומקצועי שדאגו לשמור על מפלס אלכוהול ראוי בכוסות ועל שולחן נקי מכלים מיותרים.

את מעט המקום שנשאר לנו בבטן מילאנו בשני קינוחים איכותיים: מאקי-שוקולד שהוא למעשה סושי לכל דבר והעניין בו שאת האצה החליפו בדף שוקולד איכותי וטעים ואילו את המילוי החליפו בקרם ווניל אוורירי ונעים, וגם צנצנת הפתעות (ממש צנצנת ובאמת מפתיעה) שהיתה מלאה בקרם וניל, שבבי פקאן, פירורי עוגה ועוד כל מני טעימים אחרים.

כשסיימנו סוף סוף לאכול, יצאנו בחזרה אל החניון הצמוד ופתאום נזכרתי שטוקיו רחוקה ומחר יום חדש במשרד... אך לרגע, ממש לרגע אחד, היה מאוד כיף להתרפק על האווירה של המזרח הרחוק שעטפה אותנו באויאמה.