Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת היקב בנתניה

היקב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"שתי פרוסות מוצרלה נדיבות ממולאות ברוטב פסטו ומצופות בפירורי פנקו מטוגנים. כל היצירה הזו נחה על פרוסות לחמניית המבורגר חמימה מלווה בתוספות הרגילות של חסה וירקות..." חגית גרוס, היקב, טיילת נתניה

היה זה ערב קר... לא, רגע, זו התחלה קצת מדכאת לערב שמח או לכזה שנגמר בצורה שמחה ואופטימית. אבל נתחיל בהתחלה: החלטנו לקפוץ לטיילת בנתניה לבדוק איך היא שרדה את הסופה של דצמבר. נחתנו הישר במסעדת היקב הוותיקה. ביקשנו להתנחם באוכל ישראלי מהסוג שגורם לך להיזכר למה אתה כל כך אוהב את הארץ ולמה אתה שמח שיש עונות שהצרפתים לא ממלאים את המסעדות בנתניה עד אפס מקום.

המדרגות מובילות מהחנייה הישר למרפסת המסעדה ונותר רק לדמיין איך היא נראית בשעות היום או בזמן השקיעה. אם מזג האוויר מאפשר זאת, מומלץ מאוד לסעוד במרפסת ולהנות מנופו היפיפה של הים, מרעש הגלים המתנפצים על המזח ומבריזה נעימה. אנחנו בעיצומו של החורף, אז בחרנו להיכנס פנימה. כשנכנסנו הרגשנו ישר איך הקור השורר בחוץ אינו חודר פנימה – המסעדה מעוצבת בצבעים פסטורליים המעניקים למקום תחושה של חמימות, רוגע ורומנטיות.

את הערב התחלנו בשתי מנות ראשונות: אצבעות בטטה פריכות ונימוחות בפה על מצע ירקות טריים שעבורנו היו עולם ומלואו. ומנה של פטריות פורטובלו במילוי גבינת עיזים מותכת הייתה הבחירה השנייה שלנו ושמחנו על כך. הבטטות והפטריות השתלבו מצוין באווירת החורף והצליחו לחמם אותנו לקראת המנות העיקריות.

מבלי ששמנו לב המסעדה התמלאה באורחים - כיצד לא הרגשנו זאת? כי היו אלה אורחים ישראלים שאתה בדרך כלל לא פוגש בתור בסופר או בתור למשחק כדורגל. לרגע אפשר היה להתבלבל ולחשוב שאנחנו בפרבר לונדוני יוקרתי. אך לא כך. מסתבר שהיקב מצליח לפנות לקהל שיודע להעריך אוכל טוב ומחזיר כבוד למקום שבו הוא מבלה. אנשים מהסוג שמופיע בשירי ארץ ישראל היפה של אריק אינשטיין.

המנות העיקריות לא איחרו לבוא, וגם הן כמו הראשונות השאירו אותנו עם טעם של עוד. סלט פתוש, לכאורה לפנינו סלט שאין בו יותר מידי מקום להפתעות. ובכן, סלט הפתוש א-לה-היקב היה הפתעת הערב; סלט ענק, ובו ירקות טריים שנראה כי נקצצו סמוך להגשתם לשולחן וביניהם נחים להם סיגרים פריכים ממולאים גבינת עיזים לוהטת ומפנקת. פשוט אהבה מהביס הראשון.

וכאילו לא די בכך, המנה השנייה הייתה המבורגר מוצרלה. תישענו אחורה, קחו את הזמן כי זו הולכת להיות המנה הטעימה ביותר שתטעמו ביקב. שתי פרוסות מוצרלה נדיבות ממולאות ברוטב פסטו ומצופות בפירורי פנקו מטוגנים. כל היצירה הזו נחה על פרוסות לחמניית המבורגר חמימה מלווה בתוספות הרגילות של חסה וירקות (טריים - כבר אמרנו?). התענגנו על כל ביס וניסינו בין לבין להשתלט על כמות הצ'יפס הנדיבה והסלט הענק שליווה את המנה. נכון. לא הצלחנו.

לקינוח הזמנו ופל בלגי ביתי עם גלידת שוקולד וקצפת. למודי ניסיון ועתירי קלוריות ביקשנו ליהנות מחצי מנה בלבד. המנה שקיבלנו יכולה הייתה להספיק בקלות לארבעה. שוב נוכחנו לדעת שהמנות ביקב נותנות תמורה הוגנת למחיר ואף יותר מכך. הוופל היה בעל טעם ביתי, נימוח בפה ועתיר קצפת וגלידה כמתבקש.

בשלב זה המסעדה היתה מלאה עד אפס מקום. זוגות מהמגזר הדתי, צעירים ומבוגרים מילאו את המסעדה ואנחנו לא הרגשנו. עלעלנו בפרסום של המסעדה שהודיע על הרצאות שנותנים אורחים קבועים מהמגזר הדתי בימי שני ומאידך על ערבי חמישי סוערים עם מוזיקה ים תיכונית עם הזמר אבי חלפון. הביקור הסתיים ואנחנו לא יכולנו להשתחרר מהתחושה שעם ישראל יכול להיות גאה. עם ישראל חי - מסעדת היקב חיה ובועטת!