Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת לחם בשר בנמל תל אביב

לחם בשר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ואז הגיעה מנת הרבלס סלמון, עיצוב מדהים של פרוסות סלק דקות, ועליהם עיטורי הסלמון. החלק היותר יפה היה הבצל הירוק והסגול המסולסלים עם נגיעות של שמן זית. הטעם היה הרבה יותר מנהדר, והשילוב של הסלמון והסלק, עשה את המנה..." רונן סולומון, לחם בשר, תל אביב

לאחרונה סיפר לי ידיד טוב על מסעדת בשרים כשרה למהדרין בנמל תל-אביב. תהיתי, האמנם משתלם לפתוח מסעדה שאינה פתוחה בשבת, דווקא במוקד הבילוי הכי תל-אביבי? אז כחובב בשרים מושבע, הייתי חייב לבדוק על מה מדובר.

נמל תל-אביב תמיד ריתק אותי. אמנם כבר אינו נמל כבעבר, אך ההשקעה בטיילת ניכרת בכל פינה, ומסעדות ופאבים יש בשפע. אחרי הליכה קצרה לאורך הטיילת, הגענו לכניסה למסעדת לחם בשר. מבחוץ נראה כמו עוד מסעדה רגילה, כשכולם מתנפלים על המארחת שתארגן להם שולחן, וזאת תמיד בשלה, שהכול מוזמן. עקפנו את התור בפני אנשים המומים, "הזמנו מקום מראש" אמרתי, גם כשהמשיכו לזרוק אלינו מבטים (אין מה לעשות, סוף מעשה במחשבה תחילה...).

ציפיתי לראות במסעדה כשרה למהדרין חובשי כיפות בלבד, אך מלבדם מצאתי משפחות או זוגות שאינם חובשי כיפות, הייתי אף אומר, מקום בילוי תל-אביבי לכל דבר. הסתקרנתי, פניתי לאסתי מנהלת המשמרת, וזאת ציינה שמלבד חילוניים (ודתיים כמובן), יושבים כרגע במסעדה גם הרבה תיירים, ואפילו בשולחן אחד שר חוץ של מדינה זרה.

נו טוב, אחרי שהסתכלתי ימינה ושמאלה, אז קדימה לחגיגה, הרי קיבלתי המלצה על מסעדת בשרים כשרה. התפריט היה די נוח, מנות פתיחה ועיקריות על עמוד אחד. אסתי שליוותה אותנו באותו ערב, ציינה שמלבד המנות הקבועות, יש בכל יום מנת ספיישל מתחלפת, והיום יש רבלס סלמון בכבישה קרה, על מצע קרפצ'יו סלק.

אחרי שם כזה ארוך למנה, מי אני שאגיד לא. אבל אי אפשר בלי בשר, אז ביקשתי שאחרי המנה עם השם הארוך, שיביאו לי משהו עם בשר והזמנתי גם לחמעג'ון כבש.

עד שהמנות הגיעו, פינקו אותנו לבינתיים בלחמים שנאפו במקום (בכל זאת, קוראים למקום לחם בשר), עם מטבל טחינה, שמן זית, חצילים, פלפל קלוי וזיתים. ואז הגיע הרבלס סלמון, וואלה נדהמתי. עיצוב מדהים של פרוסות סלק דקות, ועליהם עיטורי הסלמון. החלק היותר יפה היה הבצל הירוק והסגול המסולסלים עם נגיעות של שמן זית. הטעם היה הרבה יותר מנהדר, והשילוב של הסלמון והסלק, עשה את המנה.

תוך כמה דקות הגיע גם הלחמעג'ון, שכלל תערובת בשר כבש בתוך לחם עסיסי ופריך. נפרדתי לשלום מהסלמון, ועברתי "לתקוף" את הבשר. מה אגיד, תענוג. לא יודע מה עשה לי את זה, אם זה בשר הכבש, השילוב של הצנוברים, הפלפלים, הזיתים, הטחינה ששמתי למעלה, או רק בגלל שזה יצא מהביל מהתנור.

זוגתי בטרנד הבריאות החליטה להזמין סלט קינואה. התפלאתי על המנה, מי מזמין קינואה במסעדת בשרים, אבל החלטתי לטעום, ומה אגיד, הופתעתי. גבירותי ורבותי, לדעתי מדובר במנת דגל במסעדה. חגיגה של צבעים וטעמים שמשתלבים אחד בשני. מלבד הקינואה היו בסלט אגוזי לוז, סלרי, סלק, חמוציות, רכז רימונים ופטרוזיליה. טוב, גם חובב בשרים מושבע, לפעמים נופל בקסמה של מנה צמחונית.

אחרי הפתיחה, צריכים לעבור לעיקריות. הרי הגענו לבדוק מה קורה במקום עם הבשרים. הזמנתי פילה בקר, וזוגתי העדיפה אנטריקוט. הוספנו גם יין שיראז ספיישל רזרב, שהיה יין החודש במסעדה במחיר מוזל, וציפינו בכמיהה.

למרות החשש שבשר כשר למהדרין יהיה יותר נוקשה, הרי שקיבלנו מנות עסיסיות, עם בשר רך, לא יותר מידי שומני, ועשוי במידה הנכונה. פשוט תענוג לכל חובב בשרים, ועכשיו אני גם מבין מדוע מגיעים למקום גם תיירים.

רצינו לחזור ולשאוב בריזה בנמל, אך אסתי שלפה את תפריט הקינוחים. תמיד יש סטיגמה שקינוחים פרווה פחות טעימים. אבל אמרנו שננסה את המלבי וניל שהגיע בכוס גבוהה ומכוסה בשכבת פיסטוק, קוקוס וסירופ מי ורדים. למרות שהיה פרווה, לא היה ניתן כלל להבדיל בינו לבין מלבי חלבי. הטעם היה מאוד אותנטי ולא תעשייתי.

אחרי ערב כזה, שכולו תאווה לחובב בשרים, פשוט נותרנו המומים. בשר איכותי שמטופל כהלכה (תרתי משמע...), עיצוב מנות מהמם, כשרות מחמירה, מנות מתחלפות כל יום, ומיקום מנצח בנמל, הם שילוב מנצח להנאה.