מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על פסטיבל טעם כנרת חנוכה 2013

פסטיבל טעם כנרת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שפרה צח על פסטיבל "טעם כנרת" שיחגוג בחנוכה את שנתו התשיעית: עמק הירדן הופך לאתר אטרקציות גדול, בדגש על טעמים, מסעדות, סדנאות ובסיורים. כל זה יקרה לאורך השבוע של חג החנוכה (27.11-7.12) הבא עלינו לטובה. תיהנו

כל שנה בחנוכה מתחדש הפלא: למשך ימי החג הופך עמק הירדן לאתר אטרקציות אחד גדול, בדגש על טעמים, ריחות, מראות וסיפורים המאפיינים את האיזור. העמק לובש את גווני הכחול והירוק של החורף ומציע שפע של פעילויות לכל המשפחה - ארוחות במסעדות ובתי הקפה המקומיים, סיורים, מרכזי מבקרים והפעלות וסדנאות לילדים ומבוגרים. כל זה בדגש על התוצרת המקומית של אזור הכנרת – תמרים, בננות, אבוקדו, דגים ועוד.

עיקר הקסם, לטעמי, הוא בשילוב המיוחד בין הישן לחדש. כך, למשל, אירוע פתיחת הפסטיבל הוא גם טקס חנוכתה של מסעדת 1910, שהתמקמה בחצר הראשונים של דגניה א'. האתר – היסטורי, התפריט – איטלקי - ים תיכוני עדכני. השף עודד שוורצבורד מלהטט עם חומרי גלם מקומיים לצד איטלקיים אורגינליים, ליצירת פיצות איכותיות, תבשילי דגים ופירות ים, בשרים ומנות מיוחדות כמו ניוקי ישראלי, שהוא ניוקי במילוי בשר על מצע ירקות מגידולי העמק.

חתיכת הסטוריה נוספת היא תנור האפיה העתיק שב"אגדת לחם" שבגשר, שהוא בן למעלה מ-100 שנה, מופעל באמצעות מבער ואופה באמצעות החום שנאגר בו. התנור ידגים את יכולותיו בסדנת "לחם הפתעות" שבה יכינו המשתתפים כדורי בצק ממולאים ב"גודיס" כמו שוקולד, קוקוס ותמרים, אשר יהפכו בתום תהליך התפיחה והאפיה לכיכר מתוקה, טעימה ומפתיעה.

קיבוץ עין גב, מראשוני הקיבוצים שנוסדו בתקופת חומה ומגדל, מייצג את ההסטוריה של ההתיישבות. ה"סיורכבת" יקח את המבקרים לטיול ברחבי הקיבוץ ולהיכרות קרובה עם מטעי הבננות. לצד הסיור – גם אוכל ושתיה באחת ממסעדות הקיבוץ. זו יכולה להיות ארוחה קלה של מאפה ומיץ טבעי סחוט במקום ב"בית הפרי", בשרים ב"מרינדו בנמל" או ארוחת דגים במסעדת הדגים הוותיקה, עם המרפסת התלויה ממש מעל הכינרת. לרגל הפסטיבל מציעה המסעדה תפריט מיוחד, הכולל שלושה סלטי השף ולחם הבית לפתיחה, פלטה עם שלושה מיני דגים ברטבים מגוונים לעיקרית ו"שטרודלידה" לקינוח.

ההסטוריה של העמק היא גם תולדות הגידולים החקלאיים בו, ובראשם התמרים. היום הם נראים כחלק בלתי נפרד מנוף העמק. אך בתחילת הדרך, לפני כשמונים שנה, נדרשו מאמצים רבים כדי ללמד את המתיישבים, יוצאי אירופה ברובם, איך לגדל תמרים ומה לעשות בהם. כיום, כמובן, זהו ענף מוביל, וחנות "תמרים פלוס" שבקיבוץ כינרת היא ההוכחה לכך. ההיצע בחנות רחבת הידיים מבוסס על תמרים ותוצרתם: תמרים ממטעי הקיבוץ, המתגאה בתשעה(!) זנים שונים, סלסלות מסנסני דקלים מיובשים וכמובן הסילאן, דבש התמרים – בצנצנת, בבקבוק לחיץ, בלי סוכר, ברטבים ועוד. מה עושים איתו ? על כך ניתן לשמוע בסדנת "נפלאות הסילאן" שיעביר שף מקצועי, כולל הדגמות, טעימות וספרון מתכונים חינם.

לצד ההסטוריה, כאמור, גם חידושים. אחד מהם הוא המזרחית של צל תמר במתחם החדש "מול כנרת", אחות של צל תמר הותיקה שבאשדות יעקב. אם במסעדת האם הולכים על גורמה, במזרחית החדשה מכוונים לסגנון עממי יותר, עם אוכל פשוט וטרי, חומוס טוב שעושים במקום, סלטים ושיפודים. המקום גם כשר למהדרין, תוספת מבורכת להיצע המצומצם יחסית של מסעדות כשרות באיזור.

הישן והחדש, האוכל והאווירה, מחכים לכם גם השנה בפסטיבל "טעם כנרת", בין התאריכים 27.11-7.12.