Skip Navigation Linksראשי > שף בשקט > שף בשקט> כתבה על השף יואב בר למסעדת מאראבו

יואב בר למאראבו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יואב בר, השף של מסעדת מאראבו ברמת גן, חושף כמה פרטים אישיים וגם מסביר, צעד אחר צעד, איך מכינים קציצות טלה בשילוב פלפל קלוי, קרם חצילים ועלי כוסברה. בתיאבון!

תעודת זהות

שם: יואב בר
גיל: 42
מקום מגורים: מושב בני ציון
מסעדה: מאראבו

קצת על עצמי:
לימודים: CIA-Culinary Institute of America, Cordon Blue London
וכן לימודי מאסטר שף מטעם האוניברסיטה העברית.

סגנון בישול: ים תיכוני-ישראלי.

ניסיון: החלתי את דרכי במלונאות, לאחר מכן כיהנתי כשף מלון פלמירה באילת.

אם לא הייתי שף: הייתי בוחר להיות שחקן.

מנה אהובה: בשר עם רוטב בצלי שאלוט, שאמא שלי מכינה, עם לחם בית חם שיוצא מהתנור.

חומרי גלם אהובים: עגבניות, חצילים, פטריות ושמן זית.

אבל לעולם לא אבשל: חיות מחמד.

מנת דגל: ניוקי כמהין עם פטריות ושמנת.

מסעדה מוערכת: קיטשן מרקט של יוסי שטרית.

מקור ההשראה: אין.

והחלום: לפתוח מסעדה בניו יורק


קציצות טלה, פלפל קלוי, קרם חצילים ועלי כוסברה

חומרים:
600 גרם בשר טלה טחון
1/2 בצל
1/4 צרור כוסברה
1/4 צרור נענע
1/4 צרור פטרוזיליה
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף כמון
1/2 כף פלפל שחור
מלח
4 פלפל אדום מתוק
1 חציל
שמן זית
שום קונפי
4 כפות שמנת מתוקה
עלי כוסברה

אופן הכנת הקציצות:
• מכניסים לתוך קערה בשר טלה טחון, בצל קצוץ דק, כוסברה, נענע ופטרוזיליה קצוצה דק.
• מתבלים (בפפריקה, כמון, פלפל ומלח), ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
• יוצרים קציצות בגודל של כ- 90 גרם ליחידה.
• מטגנים בשמן זית, כדקה מכל צד, ומכניסים לתנור למשך 5 דקות, בטמפרטורה של 200 מעלות.

אופן הכנת הפלפל:
• מניחים בתבנית את הפלפלים, מזליפים שמן זית, ומכניסים לתנור ל-8 דקות, בטמפרטורה של 200 מעלות.

אופן הכנה קרם חצילים:
• קולים את החציל על הגז עד לריכוך ומקלפים.
• מכניסים למיקסר את החציל; מוסיפים: מלח, פלפל, שום קונפי, ושמנת מתוקה; ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

אופן הגשת המנה:
מניחים בקערה גדולה את קרם החצילים, עליו במרכז הצלחת את הפלפל האדום, ואת הקציצות משפדים בשיפודים קטנים ומניחים מסביב לפלפל. מסביב מפזרים עלי כוסברה.