Skip Navigation Linksראשי > סופרים קלוריות > ליאורה סופרת קלוריות> כתבה על יתרונות הרימון מאת הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה

רימון מוסיף המון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הרימון, שפגשנו בו בסעודת החג, מכיל ויטמינים רבים ונוגדני חימצון התורמים לגופנו. הדיאטנית הקלינית, ליאורה חוברה, מציעה מתכונים בריאים בשילוב גרגרי הרימון - שירבו זכויותינו כרימון!

יופי של פרי צבעוני ובריא – מה יש בו ברימון?
קודם כל, אין בו הרבה קלוריות. ב – 100 גר' רימון (כוס גרעינים) יש 65 קלוריות. הקלוריות מגיעות בעיקר מפחמימות. אבל הרימון מכיל גם ויטמינים מקבוצה B, אשלגן ומעט ברזל, והרבה מאוד נוגדי חימצון.

מחקרים שנעשו בארץ ובעולם הראו כי לפיגמנטים האדומים של הרימונים תכונות חשובות. הרימון מכיל נוגדי חומרים מחמצנים חזקים שיש להם השפעות רבות: מורידים את רמות הכוסלטרול הרע בדם, מקטינים את הסיכון למחלות לב ולסרטן, מגינים על העור מפני קרינת השמש והשפעותיה המסוכנות ובנוסף גם תורמים להורדת לחץ הדם. לפי הרפואה המשלימה הרימון נחשב כמחזק את דם ומטפל במקרים של אנמיה.

האם מתאים לבישול?
כמובן שאפשר ומומלץ לאכול את גרגרי הרימון כמו שהם או להוסיפם לסלטים, מאכלים ותבשילים: ניתן לפזרם על סלטים ירוקים למיניהם (ומיד מגיע מתכון), להוסיף לתבשילי אורז או לתבשילי עוף ובשר. גרעיני הרימון אינם מאבדים מערכם התזונתי ומיתרונותיהם בזמן הבישול.

רימון מוסיף המון - המדריך להכרת הפרי:
מיץ רימונים – הכי כדאי לסחוט לבד אבל לשם כך תזדקקו למסחטה מיוחדת המתאימה לרימון. מיץ הרימון נמכר בעונתו בדוכני מיצי הפרי ובמרבית המקרים גם תוכלו לקנות לכם בקבוק מיץ כזה לקחת הביתה. מיץ הרימון יכול להישמר במקרר כ- 4-5 ימים. קיימת אפשרות למצוא את מיץ הרימונים גם בחנויות הטבע השונות (יש אפילו מיץ אורגני) אך אז יש לוודא שזהו מיץ שאינו מכיל סוכר.

רכז רימונים - מדובר בסירופ רימונים סמיך, שהוא בעצם מיץ שעבר צמצום וריכוז. בגלל טעמו החמצמץ-מתקתק, אפשר להוסיפו לסוגים שונים של תבשילים – רטבי סלטים, אורז, ממולאים, בשרים וכו'. מומלץ להשתמש ברכז רימונים ללא תוספת סוכר.

סירופ גרנדין - אל תתבלבלו בין רכז רימונים, שמתאים יותר לתבשילים מלוחים, לבין סירופ הגרנדין שהוא בעל טעם מתוק ומשתלב טוב עם עוגות, מנות אחרונות ועיטור של קינוחים. הגרנדין מאוד מרוכז, גם בסוכר וגם בקלוריות, 250 קלוריות ל-100 מ"ל, אך יש לזכור כי דרושה כמות קטנה מאוד ממנו בעת השימוש.

נקטר רימונים – הנקטר מכיל לפחות 25% פרי וכמובן שכדאי ומומלץ לקנות נקטר שהיצרן מתחייב לכמות פרי גדולה יותר.

ליקר רימונים – גם יצרני האלכוהול הבינו שהרימון הוא אוצר יקר והחליטו להכין ממנו ליקרים. גם הליקר מתאים מאוד לשילוב בתבשילים, בעיקר בעוגות ובתבשילי בשר. הוא משביח את טעם התבשיל אבל חשוב לזכור שיש בו גם אלכוהול (בדרך כלל כ – 16%).

מתי או למי, לא מומלץ? גרגרי הרימון, ולעיתים רחוקות, גם המיץ גורמים לעצירות ולכן אין להגזים בצריכתם.

ואי אפשר בלי כמה מתכונים המכילים את גרגרי הרימון בצורתם המקורית או בתצורות שונות:

סלט ירוק לבן אדום
סלט עשיר בטעמים ובצבעים. מתאים לראש השנה אך גם לשאר ימות השנה.
10 מנות; 100 קלוריות למנה

1/2 שקית עלי סלט שטופים
1/2 חסה אמריקאית שטופה, מיובשת וקצוצה גס
200 גרם גבינה מלוחה קשה 5% - צפתית או בולגרית
50 גרם אגוזי מלך
1/2 כוס גרגרי רימון

רוטב ויניגרט רימונים
20 מ"ל (2 כפות) שמן זית
מיץ מלימון שלם
2 כפות רכז רימונים טבעי ללא סוכר
1 כפית חרדל (רצוי דיז'ון ללא גרגרים)
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור טחונים גס במטחנה (לפי הטעם)

אופן ההכנה:
מניחים את העלים והחסה בקערת הגשה שקופה. חותכים את הגבינה לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה. קוצצים את האגוזים ומוסיפים לקערה וגם את גרגרי הרימון. בשלב זה ניתן לכסות את הסלט ולשמור מספר שעות בקירור. לפני ההגשה מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בשייקר. שופכים על הסלט, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.