מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > סופרים קלוריות > ליאורה סופרת קלוריות> כתבה על המלצה למרקים קרים לקיץ מאת הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה

מרקים קרים לקיץ


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

גם אתם חושבים שמרקים מגישים רק בחורף כשקר בחוץ ורוצים להתחמם? הדיאטנית הקלינית, ליאורה חוברה, מציעה שלושה מתכוני מרקים קרים, קלים להכנה המתאימים כמנת פתיחה או כארוחת ערב קייצית.

מרק היא דרך מצוינת לצנן את הקיץ אם רק מכינים אותו קר. כן, זה ממש פשוט אחרי ששוברים את הקונספציה שמרק מגישים חם ובחורף. אז בלי לעמוד המטבח, מעט עבודה וקירור ו... זהו, יש לכם מנת פתיחה מרשימה לאירוח או סתם מנה טעימה לארוחת ערב קייצית על המרפסת. וכל החבילה המצוינת הזאת במחיר קלורי נמוך מאוד. פשוט הדיל הכי טוב לקיץ הזה.

מרק יוגורט ציזיקי
5 מנות; 120 קלוריות ו – 240 מ"ג סידן למנה

4 מלפפונים
4 כפות גבעולי שמיר
מיץ מחצי לימון
1 ליטר יוגורט בקר או צאן
2 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
½ כפית סוכר
½ כפית מלח
פלפל לבן לפי הטעם
עירית לקישוט

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את המלפפונים, מורידים את הקצוות וקוצצים דק מאוד. קוצצים גם את גבעולי השמיר דק מאוד. מערבבים את היוגורט עם כל החומרים. מגישים בקערות אישיות קר מאוד עם מקלות מלפפונים או מוסיפים קוביות קרח קטנות ומקשטים מעל בעירית קצוצה.

מרק תרד קר
6 מנות – 40 קלוריות למנה

כאן יש קצת בישול ולכן צריך להכין את המרק כמה שעות מראש כדי להספיק לקרר אותו.

כף שמן
2 כרישה – החלק הלבן בלבד פרוס לעיגולים
6 שיני שום שלמות
תפוח אדמה קלוף וחתוך
שקית תרד קפוא
6 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק (רצוי אורגני)
1/4 כוס עלי בזיליקום
מלח לפי הטעם
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר גדול, מאדים את הכרישות עד שהן מזהיבות. מוסיפים שיני שום, תפוח אדמה, תרד, מים ואבקת מרק. מערבבים היטב ומבשלים עד רתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה חלקית עד שתפוחי האדמה רכים. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים עוד 5 דקות. טוחנים בבלנדר מוט למרקם הרצוי – אפשר חלק לגמריי ואפשר מרקם יותר גס. מקררים כמה שעות במקרר. מגישים עם לחם מלא וגבינה משובחת.

גספצ'יו בקלי קלות
6 מנות – 33 קלוריות למנה

המרק הכי קל להכנה שאני מכירה. רק לטחון במעבד מזון והוא מוכן.
דרך מצוינת לחסל מאגרי ירקות שכבר ראו ימים טובים יותר.

5 עגבניות בשלות
2 מלפפונים
בצל קטן (למי שאוהב, ממש לא חובה)
פלפל אדום גדול
2 שיני שום
כף שמן זית
מיץ מחצי לימון
כפית סוכר

אופן ההכנה:
מנקים את הירקות, מסירים גבעולים (גרעינים מהפלפל) חותכים לחתיכות שמתאימות לעיבוד במעבד מזון. מעבירים את כל החומרים למעבד מזון, טוחנים עד מרקם גס. מגישים עם מקלות ירקות, קוביות קרח ואם תרצו ממש להשקיע, גם קרפציו דג.

בתיאבון!

ליאורה חוברה דיאטנית קלינית ומסטר NLP להרזיה ולבריאות