Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות חדשות> כתבת ביקורת על הסניף החדש והכשר של ריבר ברמת גן

ריבר הכשר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"המנות בתפריט הוכשרו והותאמו לקהל הסועדים הדתיים, אך כלל לא איבדו מטעמן האיכותי שלוקח אותי לטיול וירטואלי בארצות אסיה הצבעוניות" דן תורן בסניף החדש והכשר של רשת המסעדות האסייתיות, ריבר

רשת המסעדות האסיאתיות, ריבר, תמיד נתפסה בעיניי כחדשנית יותר מאחיותיה לז'אנר הקולינארי. אם אלו המנות הטעימות עם הטוויסט המיוחד, העיצוב החריג בסניפים, השירות המקצועי ומה לא. ובכן, עם האג'נדה הזו הגעתי עם קארין שלי לסניף החדש והכשר של ריבר ברמת-גן וכפי שתיכף תכלו לקרוא, עוד הופתעתי לטובה.

למרגלות מפלצת הבטון הרמת-גנית, מגדל ב.ס.ר, נפתח סניף מפתיע מאוד של רשת ריבר - סניף כשר ושונה ביסודו משאר סניפי הרשת. המנות בתפריט הוכשרו והותאמו לקהל הסועדים הדתיים, אך כלל לא איבדו מטעמן האיכותי שלוקח אותי לטיול וירטואלי בארצות אסיה הצבעוניות. ההגשה שונה מזו שתפגשו ביתר הסניפים וכוללת מניירות של גורמה, הקפדה יוצאת-דופן על פרטים שעושים כיף בצלחת ואיך לא, הכל מוגש על-ידי צוות מלצרים מסור, מקצועי ובעיקר חייכן.

את הארוחה הטעימה אכלנו בחברת תומר לוי, אחד מהשותפים בסניף, שדאג למלא את המרווחים שבין ביס לביס בהרבה הסברים טעימים על המטבח השונה, הקהל המיוחד והמגוון שמגיע למסעדה וגם על המסע הקולינארי שעבר בשנות חייו, מטבח, דרך שף ועד למסעדן מוצלח עם גישה ייחודית. טל-יה, מנהלת המשמרת, ליוותה אותנו אף היא ודאגה למלא את השולחן בכל-טוב, מצלחות יפות ומלאות במאכלים ריחניים ועד לכוסות מרטיני עם קוקטיילים על-בסיס פירות טריים.

התרשמתי מאוד מהאוכל שהיה איכותי להפליא ואחרי כמה הסברים נפל לי האסימון. המטבח של מסעדת ריבר הכשרה, בניצוחו המרשים של השף טל אלמליח, מתנהל לא אחרת מהמסעדות הגדולות והמובילות בעולם - בישול בשיטת סו-ויד. השיטה המיוחדת כוללת מספר שלבים לכל מנה וביניהם סגירת הפרודוקטים בוואקום מיוחד, בישול בטמפרטורה מאוד מדויקת וצלייה למשך זמן מוקפד. כשהשיטות של גודלי השפים בעולם תופסות מקום במטבח המקצועי ברמת-גן, הרי שאפשר להגיד "אנחנו על המפה". אך זה לא הכל והנה השוס הגדול, רבנות רמת-גן אישרה והכשירה את המסעדה כדי שכולנו נוכל להנות - חובשי הכיפות, השטריימל או חשופי הפדחת כאחד.

אז מה אכלנו? את הסעודה הגדולה פתחנו בסלט ריבר קלאסי שהוגש עם בוטנים קלויים ובטטה קריספי. משם, וללא כל שיהוי, זרמו לשולחן מספר מנות פתיחה מרשימות וביניהן פטריות ממולאות בכבד אווז, מושו אנטריקוט חם וריחני, חמישה כיסוני גיוזה צבעוניים וטעימים שבכל אחד מהם מילוי מפתיע אחר וגם רביעיית סיגרים מטוגנים מלאים בעוף על מצע טחינה וצ'ילי. סדרת המנות הראשונות של הסניף הכשר הצליחה להשאיר אותי המום. אני, ששומר כשרות אינני, לרוב לא מצפה לגדולות מאוכל שהוכפף לכשרות כיוון שמגוון הפרודוקטים בו מוגבל. אך הנה, הפתעה גדולה חיכתה לי על צלחות המסעדה כשכל אחת ואחת מהמנות היתה לא פחות מאשר מעולה.

תומר לא נתן לנו לנוח וכמעט מבלי ששמנו לב, הצלחות הריקות נעלמו מהשולחן ואת מקומן תפסו אחר כבוד צלחות גדולות יותר ובהן אוכל גדול יותר - המנות העיקריות.

בזו אחר זו זרמו מהווק החם אל השולחן שתי מנות נודלס מרשימות. אש ולהבה - מנת אטריות פיקנטית ובה רצועות עוף ובקר יחדיו, עם טעמי מזרח-רחוק, ירקות טריים והרבה ארומה מעוררת תיאבון. לצידה הוגשה מנה ירקרקה שהפיצה ניחוחות בזיליקום וזוקיני - הקימונו הירוק. מנה על בסיס חלב קוקוס וקארי ירוק, מלאה בכל טוב ומענגת לא רק את הפה והבטן אלא גם את העיניים והאף. חוויה רב-חושית שהסתיימה בצלחת ריקה וחיוך של שובע רב... אבל באנו לאכול וכשאין ברירה אז אין ברירה, ואת מלאכת הבליסה המשכנו עם עוף בקשיו ופלפלים שהוגש עם אורז מטוגן, קומבינציית סושי מרשימה וצבעונית שכללה לא פחות מהרבה מאוד סושי טעים.

ומה עם קצת שתיה כדי לשטוף את הגרון? כוסותינו מולאו באופן קבוע במשקה הקיסרים - גרניטה של חלב קוקוס ומלון טרי המוגשת בכוס מרטיני.

חברים יקרים, הכל טוב ויפה אך בסופו של יום מגיעים לקינוח ואם בכשרות עסקינן הרי שקינוח חלבי, רחמנא לצלן, לא יחצה את מפתן המסעדה. בסיום הארוחה הוגשו לנו בלינצ'סים על טהרת השוקולד המריר ולצידם כדור גלידת סורבה קוקוס. החשש מפני קינוח פרווה התפוגג כלא היה ואת מקומו תפסה תחושת הנאה ותענוג מקינוח איכותי וטעים להפליא.

הביקור בסניף הכשר של ריבר השאיר אותי אופטימי בנוגע לעתיד הקולינארי במדינתנו שדורשת מענה טעים לשומרי הכשרות. חלק מחברי הטובים ביותר הם חובשי כיפות ושומרי כשרות. עכשיו, כאמור, יש לי מקום לשבת איתם לארוחות טובות. הם ייהנו, אני בטוח, אני כבר נהניתי.