סנגם- הודית פסטורלית או: הגנגס חצי שעה מתל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   הצטיינו בטעמם נתחוני העוף האפגני המעושנים ,עוף הטיקה ,והבונה גוש שהיא מנה יצירתית הכוללת קוביות בקר מבושלות ברוטב נענע ועגבניות אשר יצרו ניגוד מתוחכם בפה

הסקרנות לתופעת הודו התעוררה אצלי בשנתיים האחרונות, ובאיחור של כמה שנים מגיל המטיילים הממוצע. רגשות חרטה החלו לחלחל להן על שבחרתי במסלול המהיר לפנסיה נטול שנת מוצ'ילריות ברזומה. אמנם עוד לא אמרתי נואש וויתרתי על אבן דרך זו בחיי, אך בינתיים הגעתי למודוס וויונדי בו אכניס את הודו לחיי במנות קצובות או יותר נכון אפשריות כמו: מדיטציות, התעניינות בבודהיזם, שכיבה על ''לונגי'' בחוף הים ו...ארוחות הודיות.


מסעדת ''סנגם'' המתמחה במאכלים צפון-הודיים מסורתיים שוכנת על גבעה קטנה ומקסימה ביישוב לפיד, ומשקיפה על נוף פסטורלי ויפיפה של הרי יהודה. ''סנגם'' קיימת מזה שלוש שנים על תקן השלוחה הכשרה של רשת ''אינדירה'' ופירוש שמה הוא מפגש הנהרות הגנגה והג'מנה שבהודו. לדברי מוריס, בעל המקום, השם משקף את נקודת מפגש בין ירושלים למרכז, או בלשון העם: חצי שעה מתל-אביב.

כאשר נכנסו למסעדה ישר חשנו בשאנטי שיק של רוגע ושלווה: מפות אדומות היו פרושות על השולחנות, ונרות אדומים הפיצו אור מעומעם. כל זה, בצירוף אביזרים שנותנים שיק הודי, ומוסיקה הודית אשר התנגנה לה, יצרו תמהיל של אווירה ביתית, חמימה ואף רומנטית. המסעדה אמנם אינה מעוצבת כמסעדה הודית מסורתית, אך המלצרים ההודיים המקצועיים, והשפים שגם הם הודיים אורגינל, בהחלט הכניסו אותנו לאווירה.


למנה ראשונה הגיעו לשולחן רטבים בטעמים: תמרהינדי, קוקוס, ורוטב חריף של נענע וכוסברה. אליהם הצטרפו חטיפי פתיחה: ירקות פקורה - תפו''א בבלילת חומוס, טבעות בצל מתובלות, וכנפי עוף פקורה מתובלות בחומוס - כולם עברו טיגון בשמן עמוק. השילוב של החטיפים עם הרטבים יצר חגיגה פיקנטית בפה. לכל אלו הצטרף לחם שום הודו משובח הנקרא ''נאן'' אשר נראה כפיתה שטוחה, וטעמו מזכיר מעט את הפוקצ'ה האיטלקית. וגשו לשולחן הוגשו סלט הודי עם עגבניות, בצל וכוסברה שהצטיין בתבלון עסיסי ופיקנטי, וסלט כרוב עם נענע וזנגוויל שיתאים לחובבי הטעם החמצמץ. מנות הפתיחה כאמור היו מצוינות והיוו עבורנו רמז אפי מקדם למנות הבאות על אף שכבר היינו די מלאות.


בענף העוף-בשר הצטיינו בטעמם נתחוני העוף האפגני המעושנים ,עוף הטיקה ,והבונה גוש שהיא מנה יצירתית הכוללת קוביות בקר מבושלות ברוטב נענע ועגבניות אשר יצרו ניגוד מתוחכם בפה. התוספות לבשרים היו אורז בסמטי, ו''אלו אוניון'' שזה שילוב של תפ''א וחתיכות בצל גדולות מבושלות. התוספת המיוחדת והטעימה ביותר אשר חוסלה במהירות הייתה סלט של חתיכות תפו''א מבושל אשר הושקעו בערוגות תרד כשהכול מתובלן כהלכה. על התזמורת הקולינרית הזו ניצח הבסיס לטעמים המיוחדים - ה''גאראם מסאלה'' -תערובת טחונה של 12 תבלינים אשר הילכה קסם על כל התבשילים.


הציפייה לחריפות שמאפיינת את המאכלים התבדתה והמאכלים היו ידידותיים מאוד למשתמשת אשכנזיה כמוני. למהדרין בחריפות מבטיח מוריס, בעל המקום, להגביר את רמת החריפות על פי דרישה, ואישש את דבריו בהצביעו על שיח הפלפלים החריפים שנמצא מחוץ למסעדה.

לפני שנפרדנו ממוריס, שתינו כמובן את הצ'אי ויצאנו טובות לב מחוויה חמימה ומאוד טעימה אשר הצליחה לנתק אותנו משאון המרכז לשעתיים תמימות. בדרך לרכב כאשר העברתי רשמים עם בת זוגתי לארוחה, צחקקתי ואמרתי לה: ''הודו לה' הללויה!, לא שם גאוני למסעדה הודית כשרה?''. היא הביטה בתימהון מעורב בצחוק ואמרה לי: ''נו יללה, סעי כבר להודו''. בטח שאני אסע.

כדאי לדעת:

במסעדה נערכים אירועים ועל כן מומלץ להתקשר מראש ולברר אם אין באותו יום אירוע. המסעדה מכילה כ- 150 איש, ונוהגת לשמש כאכסניה לאירועים, בריתות ואף חתונות.
המסעדה מציעה ארוחות עסקיות כאשר בצהריים המחיר הוא 35 ש''ח, ובערב 95₪ לאדם וכוללת כוס יין, מנות ראשונות, עיקריות, שתייה קרה וקינוח.
בכניסה למסעדה יש פינת זולה של מזרונים אשר יכולה להיות מאוד יעילה להורים לילדים קטנים אשר נוטים להירדם באמצע הבילוי על ברכי הוריהם.

סנגם
כפר רות, מושב לפיד, מודיעין.
טלפון: 976220-08, 9761972-08