Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבות על מסעדות בארץ לימי בין המצרים

מסעדות לבין המצרים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בימי בין המצרים, הקודמים לט' באב, יום חורבן בית המקדש, נוהגים רבים מנהגי אבלות הכוללים איסור אכילת בשר ושתיית יין, מניעה מלערוך אירועים, להסתפר ולהתגלח. כאשר חל איסור על אכילת בשר, מסעדות רבות בארץ מציעות חלופות על בסיס דגים טריים, ירקות צבעוניים, קטניות ומנות חלביות. הנה המלצה למסעדות מתאימות לימי בין המצרים.

מעלות בירושלים

על הביסטרו והטאפאס בר האינטימי והכשר שברחוב מעלות בירושלים מנצחים השפים גד יערי וישראל בכר. גדולתו של הביסטרו היא בהכנת מנות גורמה משובחות שאינן מבטלות את הכשרות. בתקופת בין המצרים יציעו במסעדה ארוחה זוגית הכוללת: פוקצ'ה צרפתית ומתבלים כמנת פתיחה ומנת מרק לכל סועד. לעיקרית תקבלו לשולחן פלטת דגים זוגית הכוללת שלושה סוגי דגים (אמנון, סלמון וטונה אדומה), שתי תוספות לבחירה ושני כוסות יין לבן.

ערמונים באשקלון

ערמונים היא מסעדת שף למאכלי חלב ודגים הממוקמת באשקלון, המציעה כל השנה תפריט נטול בשר – ומה שטוב כל השנה מתאים גם לימי בין המצרים. המנות ייחודיות ומושקעות ויוצרות שמחה לחיך לצד אווירה נינוחה. המטבח משתמש בחומרים מקומיים וים תיכוניים ומציע שלל טעמים: תחתיות ארטישו ופטריות פורטובלו המוקפצים ברוטב שום, חמאה, יין לבן ועשבי תיבול, פילה דג בנוסח ים תיכוני האפוי בתנור ומוגש על מצע פירה וחצילים וגם דג שלם המתובל בחמאת שום ועשבי תיבול. לקינוח ניתן להתענג על עוגת שוקולד חמה עם רוטב וניל.

אלתרנתיב בתל אביב

בסמיכות למשכן לאומנויות הבמה בתל אביב, ממוקמת לה מסעדת אלתרנתיב. המסעדה בעלת הכשרות המהודרת, למהדרין ו"חוג חתם סופר", מציעה שילוב בין תפריט עשיר בטעמים לאווירה שלווה ונעימה. התפריט הינו על טהרת הדגים ומנות חלביות: פוקצ'ות, פסטות, דגים טריים, שלל סוגי סלטים ופיצות תוצרת בית הנאפות בתנור לבנים. בנוסף, תציע המסעדה בימי בין המצרים מנה חדשה – ניוקי תפוח אדמה, עבודת ידו של השף, בליווי של ירקות טריים הנבחרים מידי יום, מוקפצים בציר ירקות בנגיעות פרמז'ן.

אונו בתל אביב

בלב תל אביב, שוכנת מסעדת אונו, המציעה חוויית בילוי יחידה במינה: מטבח איטלקי קליל עם פרשנות אישית של השף, ניצן רז, המוגשת באווירה עיצובית מודרנית, מרשימה ומתוחכמת. מטבח המסעדה מוציא שלל מנות: ברוסקטות, סלטים, פסטות בעבודת יד, דגים טריים, פיצות עם תוספות מענגות, ואך "קרודו" – מנות של דגים נאים. לארוחה ניתן לצרף יין מתוך מבחר יינות ישראליים ואיטלקיים ולסיים בקינוח שישאיר טעם של עוד.