Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת פורטבלו ביבנה

פורטבלו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אנחנו אהבנו את הרביולי שהוכן במקום מבצק מצוין ושלושה סוגי מילוי - תרד, בטטה וגבינה - שקועים ברוטב עגבניות איכותי עם זיתים שחורים, בצל, רצועות אנשובי ועשבי תיבול..." גיא סופר-זמרני באיטלקית של יבנה, פורטבלו

- אז אוכל איטלקי היום?
- להוציא את אבן הפיצה?
- מה פתאום, בוא נצא
- עכשיו? לתל אביב?
- לא, יש איטלקית טובה ביבנה!

אז נסענו לפורטובלו, שחוגגת עשר שנים במרכז מסחרי קטן ושקט ביבנה. חניה יש בשפע, דקה מהמחלף של הכביש המהיר. התפריט כשר, חלבי וכולל פסטות, פיצות, לחמים, מרקים וסלטים. ויש גם קישים, לזניות ועוד מנות שאפשר להזמין בטייק-אווי לארוחת ערב שבת או לאירועים.

נכנסנו והתיישבנו. דימה, הבעלים, סיפק לנו פרטים חיוניים: כל הפסטות נעשות במקום, כמו גם הרטבים, הלחמים והקינוחים – לא קונים כאן שום דבר מוכן. דימה, שחותם על כל מנה, המליץ לפתוח עם ג'בטה עם חמאה ושום (12 ש"ח). היא הוגשה לוהטת, חתוכה כמעט עד הסוף, כך שהחום נשמר, רק הצורך בסכין התייתר. עם המרקם העשיר וטעמי השום המודגשים, הג'בטה השתלבה מצוין עם גבינת השמנת והפסטו תוצרת בית שהוגשו לצדה, והיא חוסלה עוד לפני המנות הראשונות.

לראשונות לקחנו פטריות מוקפצות ביין (45 ש"ח) - מנה ענקית של פטריות שמפיניון שהוקפצו בשמן זית, אגוזי מלך ויין אדום, ועוטרו בפטרוזיליה. המנה הוכנה ברמת דיוק מצוינת, כך שהפטריות קיבלו את החום והטעמים של הרוטב בלי לאבד את המרקם ולהפוך סמרטוטיות, גם השילוב עם האגוזים הוא מנצח.

עוד קצת ירקות: סלט טבע (44 ש"ח) עם חסות, פטריות שמפיניון, אגוזי מלך, נבטים דקים, פלפלים, זיתים שחורים, עגבניות שרי, גבינת עזים וקוביות בטטה קלויה. לכאורה, שום דבר מרגש, אבל אז מגיעים לרטבים הביתיים: וינגרייט עשיר, אלף האיים, ושום-שמיר מטורף. גם זו הייתה מנה נדיבה מאד, וככל שהיה לנו קשה להתמודד עם הכמויות, המשכנו לעיקריות בגבורה.

הגענו לפיצה ספינצ'י (42 ש"ח). לא רואים הרבה פיצות על בסיס שמנת בארץ, וברוב המקרים רוטב העגבניות על הפיצה הוא בגדר חובה. לאו דווקא. הפעם קיבלנו תועפות של רוטב שמנת עשיר עם גבינת מוצרלה ותרד, כשהמלכודת היחידה הייתה לא לתת לו להישפך מהצדדים. למזלנו, היא הגיעה חתוכה על הצלחת.

רביולי פוטנסקה (55 ש"ח) סיים את סבב המנות. דימה הזהיר אותנו מהאנשובי ברוטב: "או שאוהבים את המנה הזו או ששונאים אותה". אנחנו אהבנו את הרביולי שהוכן במקום מבצק מצוין ושלושה סוגי מילוי - תרד, בטטה וגבינה - שקועים ברוטב עגבניות איכותי עם זיתים שחורים, בצל, רצועות אנשובי ועשבי תיבול. האנשובי מגיע כפילטים נפרדים, ולא קצוץ או מומס לתוך הרוטב, כך שגם הנרתעים מטעמו העז יכולים לנסות. כך או כך, אני ממליץ.

לקינוח חלקנו בראוניז (32 ש"ח). עוגת השוקולד העשירה הוכנה משלושה סוגי שוקולד בלגי ושוויצרי ("השף משתמש רק בשוקולד מסוג מסוים ולא מתפשר על שום דבר אחר", אומר דימה) ואגוזים. למנה מתלווה כדור גלידת בננה, שמאזן את טעמי השוקולד העזים, והררי קצפת מעוטרים בשבבי קוקוס קלויים.

כל מה שנשאר הוא להתגלגל בשמחה לרכב, לחזור הביתה ולהתרווח מול הטלוויזיה, בלי להכין אוכל או לשטוף כלים. מה כבר אפשר לבקש יותר?