Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות חדשות> כתבה על ביסטרו טאטי המחודש בגבול תל אביב-גבעתיים

חדש: ביסטרו טאטי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"קפה טאטי – אאוט, ביסטרו טאטי – אין..." שפרה צח מבקרת בביסטרו טאטי המחודש שנמצא בגבול תל אביב-גבעתיים. השטח, היצע האלכוהול והתפריט התרחבו, ויש המון הפתעות לקראת הקיץ. תתחדשו!

טאטי בגבעתיים, מי לא מכיר. אז זהו, מסתבר שהגיע הזמן להיכרות מחודשת, כפי שהתגלה לי ולענת בסתם אחה"צ של חול. מה שהיה בית קפה סימפטי, שבהמשך התרחב והפך לברסארי עם מאפים מושקעים, עבר עכשיו שדרוג נוסף. קפה טאטי – אאוט, ביסטרו טאטי - אין. המיקום נשאר על התפר שבין תל אביב לגבעתיים, לנוחות כל הקבועים שכבר התרגלו, רק זז כמה חנויות ובעיקר גדל מאוד בשטח. המתחם החדש והמעוצב כולל חלל ישיבה פנימי גדול, מרפסת מקורה ועוד מרחב ישיבה בחוץ, פלוס אופציה לישיבה על הבר – האפשרות החביבה עלינו. חביב עלינו גם ההיצע האלכוהולי שהתרחב, ואנחנו פוצחות בשני קוקטיילים – ערק-תות לענת ואפל-מלון בשבילי, שניהם באיזון מוצלח בין רעננות הפרי לטאץ' האלכוהולי.

התפריט גם הוא התרחב ושינה את פניו, כך שהוא מכוון היום גם למי שרוצה לאכול ארוחה מלאה. תפריט הקיץ החדש כולל כמה וכמה הפתעות, כשהדגש העיקרי הוא על טריות חומרי הגלם והכנה מיידית. זה מורגש היטב בסלט הברזואלה – מנה צבעונית ונדיבה ובה פרוסות של סינטה כבושה וקוביות מוצרלה באפלו על סלט ירוק עם קוביות מלון וחצאי תאנים. זו מנה שקמה ונופלת על מבחן הטריות, וטאטי עוברת אותו בהצלחה יתרה. האמת היא שסלט כזה, יחד עם הפוקצ'ה הטריה שהזמנו כדי "להעמיס" עליה את פרוסות הברזואלה, פלוס יין "שבלי" לבן ומרענן שנמזג כעת לכוסותינו, יכול להיות ארוחה קיצית בפני עצמה. ניסינו גם סשימי טונה אדומה וסלמון – עוד מנה שמצריכה חומרי גלם איכותיים וטריים. הדגים אכן היו כאלה, אך תחמיץ ההדרים היה קצת שתלטני מדי לטעמנו. לעומת זאת, אהבנו מאד את קציצות הפראסה – שתי לביבות שמנמנות עשויות פראסה מעורבת בריקוטה, ובפנים הפתעה של חתיכת גבינת חלומי שהטיגון עשה אותה רכה ונימוחה. כל השחמחם הזה נח על מצע של לבנה פיקנטית שתורמת לו גוון חמצמץ וקליל יותר.

שתי העיקריות שלנו היו הברקה של ממש: האחת היא המבורגר משובח, קצוץ גס, עשוי מבשר סינטה שנטחן במקום. עד כאן מנה מוכרת. החידוש הוא בכך שהוא מוגש על חלת בריוש מתוצרת עצמית, שסופגת באהבה את מיצי הבשר, יחד עם רוטב הולנדז - שדרוג משמעותי ללחמנייה-חרדל-קטשופ הסטנדרטיים. השנייה קרויה "פילה 60 שניות" וכשמה כן היא: נתחי פילה שנצרבו קלות על הגריל ואז עברו למחבת הגשה לוהטת שממשיכה את תהליך הכנתם, כך שהבשר מתקבל שחום-פריך מבחוץ ואדמדם-עסיסי מבפנים. יחד אתם רוחשים במחבת חציל קלוי, עגבנייה ובצל סגול, לתוספת של עסיסיות וטעם. יש לציין שמחירה של המנה – 164 ש"ח - הוא הגבוה ביותר בתפריט, שמחיריו בסך הכול סבירים: 40-50 ש"ח למנות הראשונות ועיקריות שמתחילות מכ-60 ש"ח ועד 100 ש"ח למנה של פילה מוסר.

הקינוח שלנו גם הוא ברוח קיצית: פבלובה צחורה, מעוטרת בפירות יער אדמדמים ובכמה קוביות של פאדג' שוקולד חום-כהה. כמה יפה ככה טעים. לסיום אנחנו עושות סיבוב בחנות המאפים הצמודה. הבחירה קשה: יש בחושות מעניינות, עוגות שושנים מבצק שמרים ריחני "רק לצבוט כל פעם חתיכה" כמו שאומרת המוכרת, שלל לחמים, עוגיות ועוד. בסופו של דבר ענת מעמיסה על עצמה שלוש קופסאות שונות של עוגיות וכיכר של לחם בריאות, ואני מחליטה לפנק את בני הבית בלחם אגוזים ובטארט תפוחים. שייהנו גם הם מהטעם של טאטי.