Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדות בפסטיבל ישראל בירושלים 2013

פסטיבל ישראל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

פסטיבל ישראל בירושלים נפתח היום ומביא אתו הרבה הופעות. בין כוורת חוזרת לברי סחרוף, שלומי שבן ודוד ד'אור תוכלו גם לאכול בהרבה מסעדות טובות בעיר. הנה המלצות והזמנות, תיהנו

פסטיבל ישראל בירושלים נפתח היום ומביא אתו את כל מה קשור לתחומי הבמה: הופעות חינם, תיאטרון רחוב, מוסיקת ג'אז ומופעים בינלאומיים. ואיך אנחנו קשורים? אנחנו הבאנו את המסעדות. אז השנה, בין כוורת חוזרת לברי סחרוף, שלומי שבן, דוד ד'אור ומירי מסיקה, אתם גם מוזמנים לאכול טוב ובזול, ומיד תקבלו המלצות. אגב, אם אתם מגיעים למסעדה מתוך הרשימה שקישור אליה מופיע למטה, הדביקו לנו תמונה על הקיר בעמוד הפייסבוק, ואולי תזכו בארוחה שווה. משתלם, לא?

1868


המסעדה המכובדת של השף יענקל'ה תורג'מן מציעה לכם תפריט שמשלב את המטבח הבינלאומי הקלאסי עם הירושלמי העכשווי, ובמסגרת פסטיבל ישראל תוכלו לקבל ב-118 ₪ מנה ראשונה, עיקרית וקינוח. בין המנות: מרק אפונה לימוני, קרמבל לבנדר מלוח, גזר מוחמץ; סלמון אטלנטי מאודה, קארי ירוק, כרובית במרקמים. בתיאבון.

סקאלה


מסעדה אקסקלוסיבית נוספת שמכבדת את ירושלים בנוכחותה היא סקאלה, שבה השף אורן ירושלמי מפגיש את חומרי הגלם המקומיים עם טכניקות הבישול הבינלאומיות. תמורת 118 ₪ לסועד תוכלו ליהנות כאן במסגרת פסטיבל ישראל ממנה עיקרית וקינוח: פילה דג עשוי במחבת - חציל קלוי עם זעתר עטוף בדף פסטה, עגבניות מיובשות, שמן זית ובזיליקום; מאפה שוקולד מריר- סורבה פסיפלורה, קציפת שוקולד וברנדי חמה ועוד הרבה מנות טובות.

מעלות


חוויה ירושלמית שלא כדאי להפסיד היא המרפסת הנעימה של מסעדת מעלות. השפים גד יערי וישראל בכר מכינים במטבח הכול מן היסוד, רק בשבועות האחרונים הם התחילו לבשל בעצמם גם בירה. תמורת 118 ₪ לסועד תוכלו ליהנות כאן בזמן הפסטיבל ממנה ראשונה, עיקרית, כוס יין או קינוח לבחירה, בנוסף לשתייה חמה בסוף הארוחה. מתוך התפריט: פטרייה ממולאת בזיתי טסוס ועגבניות מיובשות, פילה לברק בשמן זית בעשבי תיבול ואחרות.

מונטיפיורי


והפעם, באווירה הפסטורלית של משכנות שאננים, מסעדת מונטיפיורי מציעה מטבח איטלקי כשר מול חומות העיר העתיקה של ירושלים. כאן תוכלו לבחור בין תפריט ב-88 ₪ לתפריט ב-118 ₪, ובכל מקרה יהיה טעים. בין המנות: קיש ברוקולי בקרם גבינות, ראשי ארטישוק במילוי פטריות ושמנת מקורמלת וגם דג מושט שלם מטוגן בשמן עמוק, מוגש עם צ'יפס.

מלה ביסטרו


ואחרונה חביבה בהמלצות היום היא מלה ביסטרו ששוכנת במבנה עתיק בשכונת עין כרם היפה, כאן היא מציעה מנות ירושלמיות אופייניות מחומרי גלם מקומיים. ב-118 ₪ תקבלו את פוקצ'ת הבית בליווי מטבלים ומנה עיקרית: עוף כפרי על תבשיל אורז בר, פטריות ומנגולד; מחבת של חלקי פנים עם ירקות ירוקים בשום ולימון או קבב של אלי - ירקות על האש על לאפה דרוזית.

פסטיבל שמח!