Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת טורקיז בתל אביב

טורקיז


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הריזוטו, שהיה אל-דנטה, תובל בזעפרן ובעלים טריים, והורכב כמגדל בלב הצלחת כשבראשו חצי סרטן מהביל שהפיץ ניחוחות ים..." דן תורן חוגג יום הולדת לבת זוגו במסעדת טורקיז שבמתחם סי-אנד-סאן בתל אביב

לא קשה למצוא כל מני שמות תואר לאוכל: יפה, מורכב, מרגש, מעניין, מפתיע, בועט, סקסי ועוד כמה כיד הדמיון הטוב. ובכל זאת, את מה שאכלנו בטורקיז קשה לתאר במלים, צריך להרגיש. כבר נאמר שאנשים מורכבים מרשימים עם אוכל פשוט ואנשים פשוטים מרשימים עם אוכל מורכב. טורקיז, אם כך, מצאה גשר בין השניים והרכיבה תפריט עשיר, מרשים וגם פשוט. כמובן, לא על הלחם לבדו – את האוכל המוקפד שיצא מהמטבח אכלנו בחלל מהפנט ביופיו ואת השולחן חלקנו עם אנשים מרתקים בשיחה קולחת. והנה הפרטים.

קארין שלי (שחגגה במזל טוב יום הולדת) ואני הגענו לטורקיז ביום חמישי בערב. את פנינו קיבלו שתי מארחות חייכניות שליוו אותנו לשולחן אינטימי שהוזמן מראש. המוסיקה העדינה ברקע וריחות התבלינים והיין יצרו יחד אווירה מושלמת וזה עוד לפני עיון בתפריט. אני, שהגעתי "בתפקיד", מיקמתי את הטאבלט בעמדה אסטרטגית ומיד פתחתי אותו. עוד לפני שהצלחתי לעבור את האות הראשונה, גער בי גלעד הבעלים: "אתה במסעדה שלי עם בת הזוג שלך. סגור את המחשב ותהנה. בסוף, אם תרצה לכתוב משהו, ארשה לך." חוק: לעולם לא אמרה את פיו של האחראי לאוכל שלי. אחר כבוד סגרתי את המחשב, ועד לכוסית הקוניאק החמישית לא נגעתי בדבר מלבד הסכו"ם והכוסות.

התחלנו את הארוחה עם שלוש מנות פתיחה מעולות: קרפצ'יו פלמידה עם נגיעות קרם-פרש וזיתי קלמטה, טורטליני ארטישוק ברוטב עגבניות ועשבים, בורקס סרטנים ותפוחי אדמה וארבע פרוסות לחם טרי שנאפה במקום. כל אחת מהמנות נבנו בצלחת בצורה כה מרשימה ויפה עד שכמעט ולא העזנו להפר את השלמות. הריחות שהציפו את השולחן נשאו בשורות של טריות ובישול קפדני, ובניגוד לציפייה המקובלת במסעדות גורמה, היה הרבה מאד אוכל בצלחות.

שוחחנו ונהנינו, אכלנו ושתינו ובין לבין ספגנו מעט מהאווירה: מימין רביעיית סועדים שניהלה דיון על מצב הבורסות בעולם, מאחורינו שני אמנים שחלקו שיטות למשיכת מכחול ובחירת בד לציור, באלכסון משפחה עם שני ילדודס ומשמאל זוג בדייט. המלצרים נראו כאילו הם מרחפים בין שולחן לשולחן כשמנות מרשימות נישאות בידיהם מהמטבח אל השולחנות, ומדי פעם בפעם נשמע צליל חליצת פקק מבקבוק יין.

הילה, המלצרית המסורה ששירתה אותנו לאורך כל הערב, המליצה על שתי עיקריות להמשך הארוחה: צלעות טלה צעיר עם פירה משובח וירקות טריים בחיתוך גס, וריזוטו פירות ים עם חצי סרטן. ההמלצה הייתה ראויה, וכצפוי הפגינה שלמות קולינרית. הריזוטו, שהיה אל-דנטה, תובל בזעפרן ובעלים טריים, והורכב כמגדל בלב הצלחת כשבראשו חצי סרטן מהביל שהפיץ ניחוחות ים. הצלעות, בשר טלה מובחר ואיכותי, פוזרו בחופשיות על מצע ירקרק ורענן ואותן ליוו פירה נימוח מעוטר עירית וירקות טריים בשמן זית איכותי.

ובכן, מסעדה שפתחה דלתות לראשונה לפני למעלה מ-22 שנים, סביר שתגיש אוכל ברמה שכזו ושהביקור בה יהיה מרגש גם לנפש וגם לפה. לקראת הקינוחים הצלחנו לגנוב את גלעד לשיחה על כוס יין וגם הצלחנו לחלץ ממנו את הסיפור בקצרה: ההיכרות עם השותפים, ההתגלגלות מיפו למתחם סי-אנד-סאן בתל אביב, מגוון האנשים שמגיעים לאכול ואשתו שתומכת בו בהצלחה. "הכול עניין של יחס," הוא אמר. "היחס שלי לצוות יוצר יחס שווה של הצוות ללקוחות ושל הטבחים לאוכל. כולנו כאן משפחה אחת גדולה שכל מטרתה היא להסב אושר לסועדים. ברור לי שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו לשבת במסעדה שלי ולאכול ארוחת שלוש מנות, אבל כאן התפקיד שלנו הוא לתת הרגשה טובה ואווירה ביתית גם לאלו שמזמינים רק כוס יין ומנה ראשונה אחת. אין כאן לקוחות, כאן כולם אורחים וכולם מוזמנים ליהנות אתנו."

ואכן נהנינו. מכל מה שתיארתי עד כה וגם משני הקינוחים שזכינו לטעום – קרמבל פירות יער עם גלידת יוגורט חמצמצה ומרעננת ופרפה חלבה ענק עם גלידת פיסטוק איכותית.

לסיכום? בטורקיז תוכלו למצוא מגוון עשיר של מנות המתאימות לכל חיך. פירות ים לצד מנות בשריות, פסטות לצד סלטים מעניינים וגם לא מעט חידושים מהמטבח. היצע היין במקרר הענק הוא מגוון ומאפשר התאמה מושלמת של יין לכל מנה בתפריט. המלצרים המסורים, האווירה הסוחפת, האוויר הנקי מן הים והחיוכים שיעטפו אתכם לאוכל כל הביקור – מוגשים כולם ובשפע על חשבון הבית. תודה לטורקיז על אירוח שלא יישכח ותודה לגלעד שמכתיב רמה כל-כך גבוהה ובכל זאת שומר על עממיות נעימה ומזמינה.