Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מסעדות חלביות

מסעדות חלביות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בכל השנה אנחנו עורגים לסטייקים ולפרגיות. סוף-סוף מגיעה ההזדמנות המיוחדת לתת כבוד למסעדות החלביות. כי יש המון מהן, ותמיד יש להן מנות כל כך יצירתיות

בירושלים

אל-דנטה


במרכז שכונת רחביה בירושלים, אל-דנטה היא מסעדה חלבית וכשרה שמציעה חוויה איטלקית משובחת: פוקצ'ה עם שומשום, פרג, טימין וגבינת עזים; פסטה טרייה שנחתכת במקום ומוגשת ברוטב שמנת, פטריות ויין; טורטליני במילוי פיקורינו, ריקוטה וכמהין, וגולת הכותרת של כל מסעדה חלבית באשר היא: הקינוח. הפעם זוהי עוגת גבינת מסקרפונה אפויה עם תפוחי עץ.

מונטיפיורי


בשכונת ימין משה בירושלים, מסעדת מונטיפיורי מציגה גם היא מטבח איטלקי אל מול נוף יפהפה. כאן המטבח עושה שימוש בחומרי גלם טריים, ויוצר מטעמים כמו ניוקי לימוני ברוטב עגבניות צלויות, לימון כבוש וגבינה בולגרית; תאנים ממולאות גבינת עזים ואגוזי מלך ומוגשות ברוטב שמנת ופרמזן; קנלוני במילוי קרם גבינות, תרד מוקרם ופרמזן וגם עוגת גבינה אפויה לקינוח.

ביסטרו מימי


מימי, הלוא היא מיכל סיני סינילנקוף, הביאה לשוק מחנה יהודה את המטבח הצרפתי, ויצרה כאן את מה שמכונה פרובנס בלבנט. את האוכל והקינוחים היא מכינה בעצמה בקפידה רבה, על פי המתכונים המסורתיים: קרוק מסייה עם רוטב בשמל וגבינת קממבר או רוקפור; מרק בצל צרפתי שמוגש עם קרוטוני גבינה; ופל בלגי עם קרם נוגט שוקולד, ולקינוח: טארט טאטן שמוגש עם כדור גלידת וניל.

בתל אביב

פסטה מיאה


חגה הגדול של פסטה מיאה הגיע, והפסטה הטרייה, הניוקי והגבינות מקבלים סוף-סוף את הכבוד הראוי להם: סלט עזים של עלים ירוקים, גבינת עזים בשלה וסלק צלוי; קלצונה תרד עם מנגולד, בצל ופטה כבשים; פסטה אל בורו עם חמאה מלוחה, פלפל שחור ומרווה; רביולי ריקוטה ורוקט, וטירמיסו אגדי לקינוח.
פסטה מיאה תהיה פתוחה בחג השבועות

קראפרי קפה


על רחוב בן יהודה, קראפרי הוא שכן חדש-ישן, שמציע את ההמצאה הצרפתית – שפע של קרפים, במגוון מילויים. קרפ שרלוט, לדוגמה, ממולא בגבינה צהובה, ארטישוק ועגבניות מיובשות, קרפ פאני ממולא גבינת רוקפור או קממבר ואגוזי מלך, קרפ פרנסואז ממולא גבינת עזים, דבש ושקדים וקרפ דויד ממולא חלבה וגלידת שוקולד מריר. מלבד זאת המקום מעוצב בסגנון מתקתק ששווה להציץ בו.

קפה יפו


קפה יפו שבשוק הפשפשים מציע את מיטב המאכלים החלביים כבר כמה שנים טובות. בתפריט תמצאו "בריוש ניו יורק" עם חמאה, גבינת שמנת, בצל סגול, סלמון מעושן ושתי ביצי עין; חציל בלאדי קלוי בתנור עם יוגורט וסלסה עגבניות; ניוקי ממולא גבינות ברוטב חמאת אגוזים ושמנת עם שברי אגוזים ושקדים, ולסיום - אפוגטו – שני כדורי גלידת וניל עם שוט אספרסו איטלקי מעל. מלבד זאת נערכים בקפה יפו ערבי תרבות, מוסיקה והופעות, וגם סיורים ביפו בימי שישי, שכוללים אורחת בוקר. התעדכנו באתר.

מחוץ לעיר

טל טלה


הפעם לא מדובר במסעדה בלבד, כי אם במחלבה שמייצרת מוצרים משובחים – גבינת סנט מור, קלודין, חלב עזים, שמנת למריחה ואחרים, שאפשר לקנות בימים שלקראת שבועות, אפילו בערב החג. מלבד זאת נמצא כאן בית הקפה טל טלה, שמציע בכל השנה ארוחת בוקר של גורמה, בראנץ' ומקום לאירועים פרטיים.

חוול'ה


בהרי יהודה, מול חוות הסוסים, שוכנת לה חוול'ה בתוך מבנה עץ, ומביטה אל הסוסים. התפריט החלבי כולל שקשוקת חצילים ופטה; פוקצ'ה פרימוורה עם פטריות, עגבניות, עלי רוקט, מוצרלה, שמן זית ואורגנו; סלט קפרזה; קלצונה רומא עם מוצרלה וברוקולי שמוקפצים עם שמן זית ושום; ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות וקרם פרש ועוד.

ערמונים


ערמונים היא מסעדת שף למאכלי חלב ודגים הממוקמת באשקלון, מרחק הליכה קצר מחוף הים וממרכזי הקניות ובתי המלון. התפריט כולל ארוחות בוקר, צהריים ותפריט ערב מגוון של דגים, פסטות, לחמים וקינוחים: סיגרים ממולאים בגבינת חצילים ופסטו; פיצה בלקנית עם רוטב עגבניות, מוצרלה, זיתים שחורים, חצילים, פלפל קלוי ובזיליקום; פסטה ברוטב שמנת-ערמונים וקרם ברולה לקינוח.