Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על המלצה לארוחת שבועות מאת השף איל לביא ממסעדת רוקח 73 וייננית יקב דלתון נעמה סורקין

רוקח 73: שבועות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

השף איל לביא ממסעדת רוקח 73 יחד עם ייננית יקב דלתון נעמה סורקין הכינו לכם הצעה מיוחדת לארוחת שבועות שכוללת מנות חלביות עם היין המתאים להן. המנות והיינות מוגשים במסעדה, ואתם מוזמנים

מתחילים: ברוסקטת ארטישוק

השף אייל לביא ממליץ לפתוח את הארוחה עם ברוסקטת ארטישוק צרוב בגריל, גבינת גורגונזולה דולצ'ה, עלי רוקט, זיתים שחורים וממרח פלפלים מתוקים. זוהי מנה עזת טעם שלקוחה מן המטבח האיטלקי ומשלבת בין טעמים מתוקים ופיקנטיים. הייננית נעמה סורקין מצדה ממליצה לשלב את המנה עם יין רוזה שהוא חצי יבש, חומצי למדי וקל יחסית. הוא ישתלב היטב עם החריפות של הגורגונזולה וישלים את המתיקות של ממרח הפלפלים.

העניין העיקרי: פילה דניס על ניוקי

למנה עיקרית ממליץ השף על פילה דניס אפוי בתנור שמוגש על ניוקי תפוחי אדמה בחמאת מרווה, יין לבן, עגבניות צלויות וזיתים שחורים. זוהי מנה של טעמים ים תיכוניים ומרקמים רכים ונימוחים, עם סיומת פריכות מעור הדג החיצוני. הייננית מציעה לשלב את המנה עם עלמה לבן 2011 שהוא בלנד של שרדונה וויונייה. היין הזה עבר התיישנות קצרה בחביות והוא בעל ארומטיות נעימה מחד וחומציות מרעננת מאידך. מכיוון שהוא בעל משקל בינוני ומעט יישון בעץ הוא יוכל להוות תוספת ראויה לחמאת המרווה ולניוקי שהם עשירי טעם ושומניים.

ולסיום: פריז

למנה אחרונה מומלץ הקינוח "פריז" - ברסט במילוי קרם מסקרפונה, פטל, דבש לוונדר ושקדים. זוהי מנת קינוח קלאסית שמקבלת תחת ידו של השף פרשנות עדכנית וקלילה יותר. פה ממליצה הייננית לשלב את המנה עם יין כנען לבן שהוא יין לבן חצי יבש, עשוי מענבי סוביניון בלאן, שרדונה ומעט מוסקט. הוא ארומטי ורענן ויכול לכן להשתלב היטב עם עושר המנה.