Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> המלצות לביקור בחצרות משקים באזור כרמלים ובמסעדות באזור

חצרות משקים בכרמלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

טיול פסח: שפרה צח ממליצה על ביקור בחצרות משקים באזור כרמלים – בין הים לכרמל – שיפה לטיול בכל השנה, ועכשיו במיוחד, כשהוא ירוק ופורח. וגם – כמה מסעדות באזור

אזור כרמלים, המשתרע בין הים לכרמל, יפה לטיול כל השנה. השילוב בין החוף להר, בין האזור החקלאי למושבות ההיסטוריות, מספק שפע של אפשרויות לטיול ובילוי. עונת האביב מוסיפה ליופי הזה שלל ירוק ופריחה. אפשר לבחור בסיורים סביב נושא מסוים, כמו דרך הים, דרך היין או דרך המים, או לבנות לעצמכם מסלול מגוון של יום או יותר ולנצל את אפשרויות האירוח הרבות בסביבה. בכל מקרה, מומלץ לשלב בסיור גם את הצד הפחות מוכר, זה של אנשים שהלכו בעקבות חלומם, בין אם אלו גידולים מיוחדים, ייצור גבינות או יין, שחזור חיי המושבה של פעם ועוד. הנה כמה טעימות:

תבלין בגן – גן השומרון: במושב גן השומרון, שאו-טו-טו חוגג שמונים שנה להיווסדו, חוגגת נאוה כהנא את שמחת הטבע והצמיחה. תחת עצי פקאן בני עשרות שנים היא מטפחת חווה אורגנית קטנה, ובה צמחי מרפא מיוחדים, צמחי תבלין וערוגות של ירקות ירוקים לקטיף עצמי. האורחים מוזמנים להתכבד בחליטת עשבים, שנאוה מפרטת את הסגולות של כל אחד ממרכיביה, ולהשתתף בפעילויות כמו קטיף של חסה רגילה ומסולסלת, בצל ירוק ועשבי תיבול, הכנת סבונים משמן זית ותמציות אורגניות, ליקוט אגוזים ועוד. לתיאום: 052-3719196

האטרקציה של דני במושב תלמי אלעזר: כשדני בן אברהם מספר על הצמחים שלו, ההתלהבות שלו אינה יודעת גבול. כשהוא פרש לגמלאות מעיסוקו כיועץ פיננסי, החליט להתמסר לגידול של צמחים מיוחדים, ובעיקר צמחים קסרופיטים, כלומר צמחי מדבר. אלו, הוא מסביר, מתאימים במיוחד לאקלים היבש שלנו, מכיוון שכמעט אינם צורכים מים. בשטח התצוגה המרשים, הגדול מסוגו בארץ, מכונסים עשרות סוגי קקטוסים וצמחי מדבר אחרים, שבעונה זו חלק גדול מהם עומד בפריחה. לצדם הוא מגדל גם כמה סוגים של צמחים טורפים, המשויכים לאקלים הטרופי. לתיאום: 050-7324444

"רוח שתות" בכניסה לקיבוץ גן שמואל: למרות השם השובבי, כאן לוקחים את החקלאות ברצינות. רוח שתות הוא מקום שחרת על דגלו חקלאות בריאה. זה אומר גידול אקולוגי של תותים, פטל ופרחים, תוך שימוש בהדברה ביולוגית ללא חומרים רעילים. את התותים שגדלים כאן אפשר פשוט לקטוף ולאכול בלי חשש. על הדרך אפשר להתרשם מהכוורות השקופות של דבורי הבומבוס ודבורי הדבש, שהן חלק מתהליך הגידול. המקום מציע פעילויות של קטיף עצמי של פירות ופרחים, וראוי לציון במיוחד בשל המחשבה שהושקעה בכל סוגי האוכלוסייה: חלק מהגידולים מתבצעים על גבי מצע מנותק המוגבה מעל פני הקרקע כך שהם מתאימים גם למבוגרים, ובנוסף חממה אחת הוכשרה במיוחד למעבר של עגלות נכים, שיכולים גם הם להשתלב בפעילות. לתיאום: אילן - 054-4393906, עפר - 050-5457988

משק יובל בכרם מהר"ל: בשביל שמני הזית של משק יובל שווה להגיע עד כרם מהר"ל, כי כמעט שלא ניתן להשיג אותם במקום אחר. וקחו בחשבון שמדובר בשמנים שגרפו ארבעה פרסים בתחרות "טרה-אוליבו" היוקרתית. בני הזוג רמי וחוי יובל החליפו גם הם את עיסוקם הקודם בהתמסרות למה שהם באמת אוהבים – הפקה של שמן זית באיכות גבוהה ביותר. הסוד, הם מסבירים, הוא בשיטות הייצור המודרניות, ובניגוד למה שנהוג לחשוב הן נותנות תוצאות טובות יותר מהשיטות המסורתיות. אפשר להצטרף לסיור במטע שבו גדלים ארבעה זני זיתים – קורטינה, סורי, ברנע ופישולין, לטעום ולקנות זיתים בכבישה ביתית. לתיאום: רמי - 052-3285624, חוי - 052-2404927

פאראדיב – הגלריה האווירית בחוף הבונים: אמנם לא חצר, אבל בהחלט הגשמת חלום של משוגעים לדבר, שפתחו בצמוד לשמורה הימית והחופית גם "שמורה אווירית" וגלריה המוקדשת לתחילת ענף התעופה – בעולם ובארץ. המקום מציג מטוסים מקוריים שהיו בזמנם פריצת דרך טכנולוגית ואת הסיפורים שמאחוריהם, ומציע פעילויות למשפחות לצד סדנאות לחברות וארגונים. לתיאום: 1-700-70-20-24

בכל המקומות יש לתאם את הביקור מראש

וסוף סוף לאוכל:

מסעדת מטעים ברמת הנדיב: הקפה-מסעדה החדש מטעים ראוי לציון מכמה וכמה בחינות. קודם כל המיקום המושלם שלו, בלב הגן של רמת הנדיב, שהוא עצמו חלק מפארק טבעי בן 4500 דונם. שנית, בגלל האג'נדה שלו. מטעים מוגדר כעסק חברתי, כזה המשלב ביזנס עם פעילות למען החברה. במסעדה מתנהלת תוכנית מיוחדת של הכשרת נוער בסיכון למקצועות המסעדנות, שמספקת להם מעטפת חמה וקשובה ונותנת להם כלים לעתיד. ושלישית, וזה אולי העיקר, בגלל האוכל. השף עמי דניאלי בנה תפריט חלבי כשר המבוסס על מוצרים בסיסיים ועונתיים, עם הרבה הקשבה לטבע שמסביב. יש כאן סלטים גדולים, כריכים, פסטות ודגים. אבל אותי תפסו בעיקר המנות הצמחוניות המיוחדות, כמו סיניה חצילים על מצע בורגול במעטפת של טחינה חמה, או "אמא אדמה" –קדירה צבעונית וטעימה של ירקות שורש קלויים על מג'דרה עדשים, חיטה מעושנת ויוגורט. המקום פתוח לקהל בשעות הבוקר והצהריים, וכן לאירועים בערב. בנוסף אפשר לקיים בו סמינרים ואירועים עסקיים, תוך שימוש באולמות ובאודיטוריום הצמודים למסעדה.

מסעדת דוריס קצבים ברמת הנדיב: המסעדה שהיא גם אטליז שוכנת בדרך רמת הנדיב בכניסה לגני הברון, אולם ייתכן שתכירו אותה בזכות הסניף המקורי שנמצא בראש פינה. היא מתמחה, כמובן, בבשר, ומציעה תפריט עשיר הכולל, בין השאר, סטייק ניו יורק, סטייק פורטר האוס ומגוון המבורגרים מבשר בקר וטלה. מומלץ לפתוח את הארוחה בדוריס עם מבחר המזטים היומי שמוגש בנדיבות עם לחם הבית.

מרתף היין העתיק קשטוניו בזכרון יעקב: מרתף היין העתיק שוכן במבנה היסטורי בן 140 שנים, שבעברו הרחוק, בתקופת השלטון העותומאני, היה בית מעצר. על כל מקרה, היום מגישים כאן יינות משובחים באווירה נוסטלגית ותפריט איכותי שמותאם לכמות הסועדים.

הלנה בקיסריה: השף עמוס שיאון למסעדת הלנה ששוכנת בנמל העתיק של קיסריה טורח כאן על מנות משובחות של דגים ופירות ים. ממרפסת העץ של המסעדה אפשר ליהנות מכחול הים ומהנמל העתיק המשוחזר, שהוא אחד האתרים השמורים יותר בארץ. המנות היצירתיות בתפריט כוללות בורקס סרטנים וגבינת סנט מור, מחבת מולים שחורים ברוטב גבינה כחולה ואצות ים פריכות וגם סינייה מדג בורי בתבשיל תרד מנגולד ובהרט.

טיול נעים.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש