Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על הטאפאס הכי טוב

הטאפאס הכי טוב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

את מקור המנהג אתם מכירים: כדי שהזבובים לא ייכנסו לספרדים לתוך האלכוהול, הם כיסו את הכוס, ולקישוט הוסיפו מנת ביס קטנה. אבל מה שחשוב זה שעכשיו יש לנו המון טאפאס ברים, וגם הזדמנות לחפש את הטאפאס הכי טוב

טפאו


את החוויה הספרדית התוססת של טפאו מלווה מטבח יצירתי שכולל מנות טאפאס מספרד וסביצ'ה מדרום אמריקה בעיבודים קלאסיים ומפתיעים: צ'מפיניונס רייאנס הן פטריות ממולאות צנוברים, גבינת צאן ושבבי פטריות על רוטב זעפרן; סינה הוא ירך בקר בכבישה ביתית; וטאפאס אויסטר מוגש בחומץ שמפניה ושאלוט. את אלו תקבלו לצד קוקטיילים מקוריים, תפריט יין מקומי וספרדי ושאר משקאות אלכוהוליים.

אחד העם טאפאס


ברחוב אחד העם שבתל אביב הלבנה, אחד העם טאפאס מציע תפריט טאפאס מסורתי מן הים, צמחוני ובשרי, וגם מנות ייחודיות: פאייה פירות ים שחורה, כבד אווז חם על תפוח בסנגרייה לבנה, אנשובי מספרד ואחרים שמוגשים לצד ברנדי וקוקטיילים מספרד. עדיין לא הוחלט איזה מאלו הוא הטאפאס הכי טוב, אבל אתם מוזמנים לעדכן אותנו בממצאים.

ויקי כריסטינה


במתחם התחנה בתל אביב, ויקי מתוך הצמד ויקי כריסטינה מציעה מנות טאפאס משובחות: אסקביצ'ה – סלט קר קטלאני מסורתי של ראשי קלמארי, שרימפס, חומץ שרי, פלפלים, עשבי תיבול ושמן זית על תפוח אדמה צרוב; מיני קבנוסים מבשר בקר; קוליפלור שהוא סלט קר של פרחי כרובית מטוגנת ברוטב קיסר-אנשובי ואחרים.

בורלא


בורלא הביא את בשורת הטאפאס לירושלים, ויחד אתה גם אלכוהול ואווירה ניו יורקית. מי נכנס לתחרות הטאפאס הטוב? מקלות קבב על סלט עצבני; שיפוד אנטרקוט עם עגבניות צלויות, שיני שום וטחינה; שיפוד שרימפס מצופה על סלט עלים בצ'ימיצ'ורי; ריזוטו ברבוניות עם איולי שום ולימון וגם סרדינים מפולטים עם כוסברה, שום ולבנה.

באריו דה טאפאס


בראשון לציון נפתח לא מאד מזמן בריו דה טאפאס, וגם אותו החלטנו להכניס לתחרות הטאפאס הטוב ביותר: סלט בגסטריר (קוביות סלק ברוטב קרמל חריף ותבלינים, גבינת רוקפור ובצל ירוק), טרטר על טוסאט (פילה בקר נא קצוץ דק עם מיונז, בצל סגול, גרידת לימון, צלפים ומלח ים), מולים עם בצל סגול, יין לבן, שמנת וחמאה ואחרים. מכל אלו תוכלו ליהנות במסגרת תפריט קומבינציות אישי, זוגי או קבוצתי, שכולל גם אלכוהול.

טאפאיה


את החלל של טאפאיה בראשון לציון עיצב האדריכל ניר פורטל, ששאב את השראתו מהסרטים של אלמודובר. הטאפאס של טאפאיה הם לא פחות יצירתיים: אנשובי אורטיז על טוסט קטלוני עם פלפל קלוי ואיולי שום; קלמארי צלוי על הגריל עם קרם חציל, גבינות עזים ודבש; שקדי טלה עם יוגורט, עגבניות צלויות וניוקי ביתי מטוגן ועוד.

אולה באילת


הטאפאס בר אולה באילת מציע שפע של מנות קטנות: סבויאנוס הן רצועות בצל ירוק שנצלות בגריל בשמן זית עם מלח ופלפל שחור גרוס, קסו הם מדליוני גבינת עזים בציפוי פריך שמלווים בפלפלים קלויים, סרדינוס הם סרדינים ממולאים בעשבי תיבול ואריסה ביתית בציפוי פריך, וסביצ'ה הוא פשוט סביצ'ה דג ים בתחמיץ לימוני ושמן זית פישולין. מהו הטאפאס הכי טוב? נסו ותחליטו.