Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מתכונים לוולנטיין 2013

מתכונים לוולנטיין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מתי בפעם האחרונה אכלתם ארנבת? NG בר & בשר בנווה צדק מכינה ארנבות כל הזמן. ומתי בפעם האחרונה הכנתם מתכון של יואב בר ממאראבו? ומה תרצו לקינוח? מתכונים לוולנטיין 2013

מתכון לתבשיל ארנבת של NG בר & בשר בנווה צדק:

ארנבת מחולקת ל-12 חלקים מקומחים קלות
2 ק"ג ירקות שורש חתוכים
1 ליטר בירת חיטה
200 גר' חרדל דיז'ון
150 גר' דבש
3 כפות גדולות של קונפי שום
חופן פלפל אנגלי
1 ליטר מים
מלח
עלי דפנה וטימין

ההכנה: מטגנים את הבשר בשמן עמוק, מקפיצים ירקות שורש ושום במחבת, מוסיפים חרדל, אחר כך דבש ואחר כך בירה. מוסיפים את הארנבת, תבלינים, מים ובסוף מלח ומבשלים עד שהגזר רך.

השף יואב בר למסעדת מאראבו מוסיף פרשנות משלו לוולנטיין:

סינטה צרובה רייר על איולי חרדל וצ'יפס ארטישוק ירושלמי

400 גרם סינטה בקר מיושנת
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן זית
חומרים לאיולי חרדל:
1 חלמון ביצה
1 שן שום
1 כפית חרדל
מלח
פלפל
1 כוס שמן זית
3 כפות חומץ בן יין לבן
חומרים לצ'יפס ארטישוק ירושלמי:
2 ארטישוק ירושלמי חתוכים דק
שמן לטיגון

ההכנה: ממליחים ומפלפלים את נתח הסינטה, צורבים אותה כחצי דקה מכל צד עם מעט שמן זית, ופורסים לפרוסות דקות. הכנת איולי חרדל: מערבבים בבלנדר את החלמון, שן השום, החרדל, המלח והפלפל. מזליפים את שמן הזית באיטיות, עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את החומץ ומערבבים. הכנת צ'יפס קסביה: פורסים את הארטישוק הירושלמי לפרוסות דקות, ומטגנים בשמן עמוק כדקה. הרכבת המנה: מניחים את פרוסות הסינטה הצרובה בצלחת הגשה, ולצדה את האיולי, הצ'יפס-קסביה ו-3 עלים מסוגי חסות שונות שטופות וקרועות לחתיכות גס.

ולקינוח: מתכון למסקרפונה תותים ותלתלי פילו של מסעדת כרמים

2 דפי פילו
100 גרם חמאה מומסת
רצועות בזיליקום מ- 10 עלים
2 כפות סוכר
150 גרם מסקרפונה
כף דבש
קורט הל
גרדת לימון מחצי לימון
5 תותים מבושלים קלות בברנדי ויין פורט

ההכנה: מורחים על אחד מעלי הפילו חמאה ובוזקים מעל סוכר. מפזרים את רצועות הבזיליקום, מעל מניחים דף נוסף ומהדקים היטב בעזרת סכין חדה. חותכים את הפילו לרצועות ארוכות ולוקחים 2 או 3 רצועות, מקבצים אותם ויוצרים כדור שטוח של תלתלי פילו. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 6 דקות. מערבבים בקערית את המסקרפונה, הדבש, ההל וגרדת הלימון וטורפים היטב. הגשה: מניחים בצלחת 3 יחידות של תלתלי פילו אפויים ומעל את קרם המסקרפונה, ומסיימים בתותים עם רוטב ברנדי ויין פורט.