מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> כתבת ביקורת על שני טבעוני בקפה לואיז רמת החייל

קפה לואיז: שני טבעוני


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"יש לציין לטובה את ממרח השעועית הלבנה, את ממרח העגבניות המיובשות עם טאסוס שחורים, שום והמון סומק, את סלט קוביות הסלק עם אגוזים, את הטחינה עם אצות ים וסילאן וגם את סלט הטבולה..." דן תורן בקפה לואיז

בואו נדבר רגע על טרנדים. כובעים רחבי שוליים, מיחזור פלסטיק, זכוכית ונייר, מזון בריא או אורגני, טבעונות ושאר ירקות. אני, שטבעוני איני וגם נראה שלעולם לא אהפוך לכזה, נחשפתי אתמול לראשונה למטבח הזה, וההפתעה הייתה גדולה וטעימה.

הוזמנתי לפגישה בקפה לואיז ברמת החייל. מיד בכניסה קיבלו את פניי מארח חייכן ומלצרית לבושה סינר ארוך, שהובילו אותי לשולחן שטוף אור ופרסו כלי הגשה לבנים ונקיים שהזכירו ביקורים כפריים בחלקים הפחות מתוירים של אירופה. בקדמת בית הקפה פרוסה חנות טובין מרתקת עם מגוון עשיר של מיני ממרחים, מאפים וריבות צבעוניות, וגם ספרים על טבעונות. אני, שבשלב זה עוד לא ידעתי שמדובר בבית קפה שרובו ככולו מושתת על טהרת המטבח הטבעוני-אורגני, מיד חיפשתי בתפריט את המנות שמקובל להזמין בשעה 10:30 בבוקר. להפתעתי (הנעימה בדיעבד) גיליתי כי לצדן מופיע בתפריט של לואיז מספר מכובד של מנות מעניינות אחרות.

אני עוצר לרגע, לטובת כל אותם בורים שכמוני, כדי לשפוך מעט אור על המונח: המטבח הטבעוני מפיק אוכל עשיר, מלא בכל-טוב, רווי טעמים וניחוחות וגם לא מעט פרודוקטים מרשימים ומעניינים. מה שלא נוכל למצוא כאן הוא כל מה שמוצאו בחי: חלב, ביצים או בשר מכל סוג. בשורה לא פשוטה לקרניבור, שקצת הרתיעה אותי בתחילה.

אז הוזמנה ארוחת הבוקר הטבעונית. סלסלת לחמים טריים שנאפו במקום והוגשו עם ממרח שום ארומטי על טהרת שמן זית (ללא טיפת חמאה) ושתי כוסות מיץ טבעי (סלק-תפוחים-סלרי-רימונים) שנסחט שניות לפני שהוגש לשולחן, שישה ממרחים וסלטונים על גבי מגש עץ עגול, שתי קעריות סלט (קינואה ועלים ירוקים חמצמץ ומרענן וסלט ירקות קלאסי טרי וקראנצ'י) ושתי לביבות אפויות לכל סועד, שמוכנות ממגוון מפנק של קטניות. יש לציין לטובה את ממרח השעועית הלבנה, את ממרח העגבניות המיובשות עם טאסוס שחורים, שום והמון סומק, את סלט קוביות הסלק עם אגוזים, את הטחינה עם אצות ים וסילאן וגם את סלט הטבולה, שבו הוחלף הבורגול בשיפון. חבריי הקרניבורים, מדובר במעדנים. מעל לכל אלו ניצבו שתי כוסיות מחשידות, ובהן מוזלי טפיוקה עם פירות יבשים אורגניים לא מסוכרים. הן ללא ספק הביסו אותי.

בין לבין הצלחתי לגנוב שיחה עם אחד מבעלי הפלא הזה שנקרא לואיז, דותן שמו, שהרביץ בי תורה מרשימה על עולם הטבעונות בכלל ועל הרעיון היפה שמאחורי קפה לואיז בפרט. דותן מספר בהתלהבות ראויה על השינוי התפיסתי שבין מזון רגיל למזון טבעוני וכמעט שהצליח לגרום לי לוותר על ארוחת סטייק טובה בערב. קפה לואיז, כך סיפר, הוא התגלמות המטבח הטבעוני האמתי - עם מנות טעימות, בריאות ונטולות מניירות מיותרות של טרנד או גורמה. האוכל פשוט אך מזמין, ובכל צלחת מושקעת עשייה מוקפדת של טבחים מקצוענים.

בצניעות מתבקשת, סיפר דותן על שיתוף פעולה מרשים עם השפית הטבעונית יוטקה (מסעדת הרדוף), שבמסגרתו בכל יום שני מוגשות במסעדה מנות שהיא מכינה במיוחד עם צוות הטבחים של המקום. בערבי שני מציפים את חלל המסעדה צלילי מוסיקת ג'אז חיה.

דותן מספר על מנות מיוחדות במקום, כאלו ששוברות את הקונצנזוס הבשרי גם לקרניבורים הגדולים ביותר וביניהן שווארמה מסייטן, קישוא במילוי טבעוני, ריזוטו נטול גבינות על בסיס ציר ירקות וסלק וגם ניוקי בטטה נטול שמנת או חמאה. קלישאות כגון "אין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני" מתאימות כאן בהחלט, כי קפה לואיז צבע עבורי את העולם הטבעוני בצבעים חיוביים ובטעם של עוד והרבה ממנו.

דותן לא שלח אותי לדרכי לפני שנתן לי טעימה נוספת מההצלחה של לואיז, מנה שהיא קצת פחות טבעונית: קינוח מרשים וריחני של פרפה ריקוטה בין שלושה עלי טוויל שקדים טרי, לצד רוטב פירות יער אדום ונועז ומעט קוביות פרי טרי. לרגע חזרתי למציאות הקולינרית שאני מכיר ותערובת הטעמים המדויקת כמעט שלא אפשרה לי להפסיק לכרסם. ללא ספק חתימה מוצלחת לארוחה מרשימה וטעימה להפליא.

אז אוכל טבעוני, מתברר, הוא טעים מאד, ואם נעמיק נגלה שמאחורי הטעמים מסתתרים ערכים תזונתיים נכונים ובריאות גרידא. חשוב להגיד שההרגשה אחרי ארוחה שכזו, שהייתה עשירה הן בכמות והן בטעם, היא קלה ונעימה יותר מתחושת הכובד המתבקשת שמתלווה לארוחה דשנה.

וזה אולי המקום לספר שאפשר למצוא בקפה לואיז גם מנות לא טבעוניות עם ביצים, מוצרי חלב ואפילו עוף. עם זאת, המלצתי האישית היא להעז להתנסות במומחיות הבית.