Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על חדשות ומבצעים במסעדות

חדשות מהמסעדות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ראשון שאנטי באינדירה, המון סרטנים בשקד, פטריות בלבן וטעמי המזרח הרחוק ברשת ריבר. כל מה שקורה במסעדות

ראשון שאנטי באינדירה

מסעדת אינדירה פותחת מסורת חדשה של חגיגת שאנטי בערבי ראשון עם מוסיקה בוליוודית צוהלת ותפריט פתוח ללא הגבלה ב-99 ₪ לסועד. החגיגות יתחילו בשעה 19:00 ויימשכו אל תוך הלילה. בין המנות בתפריט: סמוסה ירקות או בשר, מיקס טנדורי גריל, צ'יקן טיקה ועוד. אלו מוגשות לצד תוספות, לחמי נאן וקינוחים. עוד באינדירה: תפריט בירה, יין ואלכוהול חדש ומורחב במחירים סבירים. הזמינו מקומות מראש.

סרטנים בשקד

לרגל שיא עונת הסרטנים, מסעדת השקד ברחוב החשמונאים בתל אביב חוגגת עם סרטנים טריים, שמגיעים בכל בוקר למסעדה. מנת ענק במשקל של ק"ג סרטנים כחולים גדולי גוף מבושלים קלות בציר סרטנים, יין אדום, שמנת מתוקה וירקות שורש, מוגשת בקדירה גדולה. כל הכבודה הזו מובאת לצד לחמים טריים ושלל מאזטים ביתיים ללא הגבלה: סלט עגבניות פיקנטי, איקרה, כרוביות מטוגנות, סלט קצוץ, טחינה, קישואים ביוגורט, פלאפל 4, מיני חצילים, כבד קצוץ, סלט ביצים ועוד. המחיר: 118 ₪ לסועד, מומלץ להזמין מקום מראש.

פסטיבל פטריות בלבן

מסעדת לבן בסינמטק ירושלים חוגגת את פסטיבל הפטריות המסורתי זו השנה הרביעית. עד סוף חודש ינואר יוגש במסעדה תפריט מיוחד שהרכיבו השפים מיכאל כץ (שף קבוצת אדום) ושף המסעדה שגיא אזולאי. בתפריט, לא פחות מ-12 סוגי פטריות טריות מהארץ ומחו"ל כשהבולטת והמפורסמת מכולן היא הכמהין, שבימים אלו חוגגים את תחילת עונת הליקוט שלה. בין המנות בתפריט: טרטר פטריות עם ביצת שליו, חמאת עשבים ובאגט (46 ₪), מעורב ירושלמי של פטריות וטלה (96 ₪), קינוח פטריות ושוקולד "העדנית" פרי יצירתה של השפית קונדיטור של לבן, שרי צ'יבוטה. הפסטיבל כולל שיתוף פעולה עם חוות השיטאקי לגידול פטריות מרפא קולינריות מזנים שונים ומיוחדים.

פסטיבל טעמי מזרח בריבר

רשת ריבר ושף הבית החדש דניאל שליט עורכים פסטיבל טעמי מזרח. במסגרת הפסטיבל המסעדה מארחת בכל חודשיים מדינה מהמזרח לקרנבל של מנות מיוחדות שמשולבות לתוך תפריט המסעדה. המדינה שנבחרה לפתוח את פסטיבל המזרח בחודשים ינואר-פברואר היא סין על כל גווניה וטעמיה. בין המנות הסיניות המיוחדות: מיקס באו-צה - 5 כיסונים מבצק אוורירי מאודים ממולאים בעוף, בשר עגל וירקות; עוף בנוסח קונג פאו - נתחי פרגיות במרינדת מחית צ׳ילי מעושן, ויין סיני מוקפצים בווק עם בצל ירוק, פלפל אדום, ערמוני מים יין סיני ופלפל חריף; קוקטייל סנגרייה שאוסין חמה - יין סיני עם תפוחי עץ ותבלינים ועוד. בין מזמיני המנות החדשות תוגרל סדנת בישול מעשית בת 4 שעות בדן גורמה, המרכז הקולינרי הגבוה לאומנויות הבישול. מדינת הפסטיבל הבאה בחודשים מרץ-אפריל תהיה קוריאה.