תיבת האוצר- ארוחת הטעימות החדשה בקורדליה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

     קורדיליה היא לא בדיוק מסעדה. כלומר, היא מסעדה אבל לא מקום שהולכים אליו לאכול. כלומר הולכים לאכול והאוכל טעים ומצוין (על כך בהמשך). אולם לב הענין הוא להצטרף אל השף ניר צוק למשהו שמזכיר יותר צניחה חופשית אחרי שפן עם שעון מאשר הטקס המוכר של תפריט ומנות וחשבון.

מעבר לכל עיקול, מאחורי כל שיח חבויה הפתעה, פנינה, מפל מים נסתר. זה מתחיל בכך שאין שלט. על דלת השרות למטבח כתוב (בקטן) קורדיליה. מי שלא יודע שזו המסעדה לא ימצא אותה בנקל. המפגש הראשון עם הרוח השורה במטבח מתרחש כבר בכניסה, במבט על עיצוב החלל. האפקט הוא סוריאליסטי ומזכיר יותר מכל את סצינת החלום ב Twin Peaks . נברשות קריסטל תלויות לכאורה ללא תיאום מקירוי שלא מצליח להחליט אם הוא פרגולה או תקרה. קיר האבנים המסותתות גס והעכנאי המצהיב הגדל בסדקים לא פותרים את החידה ומותירים אותנו בתחושת ביניים- בחלל מוגדר למחצה. וילאות כבדים, העתקים מוגדלים למידות מוגזמות של שואבות המים של ברויגל ושל ציור ניאוקלאסי מאת צייר עלום, והמלצריות המרחפות כמו מוזות (על עקבים!), מוסיפים עוד רובד של חוסר ודאות.

המסתורין מוביל אותנו בסופו של דבר לתיבת האוצר- ארוחת הטעימות החדשה בקורדליה. ניר צוק מלהטט בחומרים המוכרים בדרך כלל, מרכיב ורוקח משלב ומעיז והתוצאה מופלאה. על מנת לרצות את השמרנים שבינינו הוא מאפשר לנו לבחור חלק – מה שמכונה מנה ראשונה ומנה עיקרית, אולם בפועל מדובר בשתי מנות בסדרת טעימות מרתקות. המבחר מצומצם ומדויק, וכולל מאכלים מן היבשה ומן הים: דפי פילה בקר נא על אורז עלי גפן, קלמרי ממולא בגבינות עיזים וירק, מדליוני בשר לבן ברוטב סילאן וחומץ בלסמי. אולם הפנינים האמיתיות הן במנות המפתיעות – הלא מוזמנות. את אלה רקח צוק בממלכתו מבלי לשאול לדעתינו. כך התענגנו על מרק עגבניות עם קצפת פלפל שהיה קל כענן, על סורבה מתובל בעדינות בזעתר ועל תבשיל פטריות המגיע עם חלמון נא – שכמה מאיתנו לא היו מעזים להזמין אבל התברר כטעים להפליא ומנוקד במלח גס. גם לקראת סוף הארוחה, כשנדמה שהכובע כבר ריק משפנים, נשלפת מנת גבינות (חוות צוק) ופירות עם לחם קלוי. לצד הקובו והפטאיה מונח פלח תפוח רגיל לגמרי. ולקינוח, בראש רשימת המנות האחרונות ניצב בגאון שניצל (!!) גויאבה.

אחרי שבע מנות כה מדויקות, המילה ''שניצל'', קשה לעכל, קשה לחשוב על שניצל! (המנה עצמה, דרך אגב, היא כמובן הברקה). אסור להחמיץ את הגרנד קושון, סופלה שוקולד המוגש תחוב בערימה של מלח גס ומלווה בקצפת מלוחה. שלא כמו בסיומו של מסעה המתסכל והמסויט של עליסה, הצטערנו להתעורר על הכביש המוביל תל- אביבה.

קורדיליה
הזכוכית 1, פינת יפת 30, יפו

03-5184668
ב'-שבת 12:00-16:00, 19:00-24:00


לחם בשר הרצליה אירועים חדש