Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות מבעבעים לסילבסטר 2013

מבעבעים לסילבסטר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

איזה בקבוק תפתחו בדקה לחצות? מה תביאו אתכם הפעם למסיבה? ומהו המבעבע הלוהט של 2013? יובל בלנקובסקי עם המלצות ליינות מבעבעים לסילבסטר 2013

הסילבסטר הוא החג הבלתי מעורער של השמפניה – המשקה המבעבע והיוקרתי שמוגש בדרך כלל בתחילת האירוע כאפרטיף עם פירות יער ותותים. אין טעם להאריך הרבה בטכניקה של יצירת השמפניה (המתעניינים מוזמנים להציץ בוויקיפדיה) אבל נוכל להסתפק בקביעה שבשמפניה אמתית הבועות נוצרות מהתסיסה הטבעית של היין בבקבוק, בלי שיוסיפו לה גז חיצוני כמו במשקאות הקלים.

יינות רבים מרחבי העולם מיוצרים בסגנון השמפניה המסורתי, ועל כן לעתים נכתב עליהם שהם עשויים בטכניקה המסורתית של עשיית השמפניה, אם כי רק היינות מאזור שמפיין בצרפת זכאים לכתוב על התווית "שמפניה". הטובים שביינות המבעבעים שאינם מאזור שמפיין, כמו הקאווה הספרדית, הפרסקו האיטלקי והזקט הגרמני, עשויים בשיטה המסורתית הנהוגה בשמפיין ויש להם גם אופי וייחוד משלהם. הנה כמה המלצות ליינות מבעבעים שנמצאים בשוק.

בוטיק דה שמפיין

קודם כל, זוהי ההזדמנות להפנות את הזרקור לתופעה המבורכת של יבואני בוטיק המתמחים בהבאת מיטב היינות של יקבי הבוטיק מאזורי היין הטובים בעולם. "בוטיק דה שמפיין" היא חברת היינות של אלדד לוי המתמחה בהבאת שמפניות של יקבי בוטיק. כך במחיר נהדר תוכלו לקבל שמפניה שמציעה הרבה יותר מקשת הטעמים הקלישאתית של בתי השמפניה הגדולים והמפורסמים. אחת המומלצות על פי אלדד לוי היא הגאסטון שיקה טרדיסיון, לדבריו זהו בלנד שמפניה קלאסי בביצוע מבריק, שמורכב באופן מסורתי מ-45% פינו מונייה, 35% שרדונה ו-20% פינו נואר. השמפניה שוהה "על השמרים" יותר זמן מבעבר, וגם גיל הגפנים עלה והוא 25 שנים. הטרדיסיון של השנה מבוסס על בציר 2006, והשאר (20%) מבציר 04' ו-02'. זוהי שמפניה קלה לשתייה, עם אופי ועומק בלתי מקובל בז'אנר, שמפניית אפריטיף מעולה שתגלוש בכיף לתוך הארוחה.
ואם כבר מזכירים את לוי, כדאי לציין שבאחרונה הוא מייבא גם יינות מיקבי בוטיק מאוסטריה, שהיא ארץ מדהימה ליינות לבנים מאיכות עליונה שמחירם נמוך יחסית. פנינה אמתית שלו היא היקב שלוס גובלסברג Schloss Gobelsburg שבו ביקרתי באחרונה באוסטריה. מדובר ביקב פנטסטי, מהמובילים באוסטריה, שכל יין שהוא מציג הוא חוויית שתיה עמוקה ועשירה. וגם המחירים אינם בשמים ביחס לאיכויות שמפגין היין.

שקד

כפי שבוודאי שמתם לב, ברוב השמפניות לא מצוינת שנת בציר, וזאת משום שבניגוד לשאר היינות הן מורכבות מכמה שנות בציר. שמפניה בעלת שנת בציר נחשבת לרוב שמפניה מאיכות גבוה יותר. אם אתם מעוניינים לפנות לכיוון הרבה פחות קלאסי ויותר נגיש במחיר, אפשר לנסות את המבעבעים המומלצים של חברת "שקד". אחד מהם הוא הפרוסקו של יקב קנטי. המשקה האיטלקי המבעבע הזה אינו תערובת של זני ענבים שונים כי אם זן יחיד. תהליך הייצור שלו שונה מהשיטה המסורתית: את התסיסה השנייה של הפרוסקו מבצעים במיכלים מיוחדים, ורק לאחר מכן מעבירים את המשקה לבקבוקים. הפרוסקו מתאפיין בניחוחות עדינים של פירות ובסיומת נקייה, ומחירו הוא עד 50 ₪.

החברה הסקוטית

"החברה הסקוטית" ליבוא משקאות מציעה גם פרוסקו כשר - פרוסקו ברוט סולה מיקב "בוטגה". לצדו היא מציעה גם יינות שמפניה מבתים גדולים כמו "פומרי" ו"לנסון", וביניהם גם שמפניה כשרה - ברוט פומרי רויאל. באותו המקום שווה לציין גם את "הפומרי פופ" - שמפניה אמתית בבקבוק קטן של 200 מ"ל. מאחר ששמפניה אינה אופטימלית לשתייה מעבר לשעה-שעתיים מהפתיחה (משום שהבועות נעלמות) – האופציה של בקבוק שמפניה איכותי ומוקטן טובה במיוחד. כך תוכלו לפתוח ארוחה חגיגית ורומנטית עם שמפניה ולאחר מכן לעבור ליינות אחרים שמתאימים לליווי הארוחה.

ג'יאקונדה

למי שמעוניין לגוון את עולם המבעבעים שלו, מומלץ לחפש את יינות האיכות המבעבעים המיובאים מגרמניה דרך יבואניות הבוטיק "ג'יאקונדה". בג'יאקונדה מדגישים כי היינות המבעבעים נעשים בשיטה המסורתית, כך שמתקבלות איכויות מעולות וברמת מחיר נמוכה משל שמפניות. בין אם היינות עשויים מריזלינג פריך, פינו נואר או שרדונה, טוענים בג'יאקונדה, בזכות פרי מאיכות מעולה והליך ייצור מסורתי מתקבלים יינות בעלי "מורכבות נוספת ועידון של טעם". ולמעשה הן טוענות, וזה אכן שווה את תשומת הלב שלכם, שהאיכויות המדהימות של היינות הלבנים הגרמניים מתבטאות גם ביינות המבעבעים של גרמניה. ובכלל אצל ג'יאקונדה תמצאו יינות לבנים עוצרי נשימה, עם אחוז אלכוהול נמוך שלא מוכר במחוזותינו (אפילו נמוך מ-10%), בעלי עושר ואורך מופלא של טעמים.

התוצרת המקומית

לא מזמן ביקרתי ביקב רמת הגולן וטעמתי שם את המבעבע המשובח של היקב "בלנק דה בלנק" מסדרת ירדן שאז עדיין לא יצא לשוק, גם הוא בעל איכויות נהדרות שאינן מתבטלות בפני אף יין מתוצרת חו"ל. נקווה שעוד יצרנים מקומיים ישכילו לייצר עוד יינות מבעבעים ברמתו. שנה טובה וחגיגית עם שמפניה לרוב.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש