Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על טברנות בתל אביב

טברנות בתל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

למה אנחנו אוהבים טברנות בכלל ואת טברנות בתל אביב בפרט? כי החופשה בטורקיה זה כבר לא זה, כי אנחנו אוהבים ירקות טריים, שמן זית וגבינת פטה, כי אוזו גורם לנו להסמיק, ולפעמים גם לשבור צלחת ולצעוק "יאסו!"

אולי כי החופשה בטורקיה זה כבר לא זה, ויוון היא היעד האטרקטיבי הקרוב ביותר. אולי כי יש לנו זיקה קולינרית מיוחדת לטעמי אגן הים התיכון, ובעיקר לירקות הטריים, לשמן הזית ולגבינת הפטה הרכה. אולי בזכות שמחת החיים שמתפרצת עם כל צלחת שנשברת ומלווה בצעקת "יאסו" ואולי כי קשה לנו להיפרד מחנוכה. כך או כך או כך, אנחנו אוהבים טברנות, שמציעות לנו את כל אלו ועוד. הנה המלצות לארבע טברנות בתל אביב, וגם מתכון ללביבות זוקיני עם יוגורט מתובל של השף צ'רלי פדידה למסעדת אוליב ליף בתל אביב, כדי שיהיה לנו חנוכה כל השנה:

יאסו תל אביב


אלכוהול, מאזטים, מוסיקה יוונית, קהל של יפים ויפות, הים התיכון, וככל שהערב מתקרב האווירה הופכת יותר טברנה-סטייל. על הגורמה אחראי השף אביב משה ("מסה") שנתן כאן פרשנות משלו למנות ים-תיכוניות. כך תמצאו כאן קוקטיילים על בסיס אניס, אצבעות קשקבל מצופות, מטוגנות ומוגשות על מצע תרד חלוט ברוטב חמצמץ; טונה מעושנת עם גבינת פטה וקורנישונים מטוגנים בטמפורה ועוד הרבה אחרות.

יאסו סלוניקי


בצד השני של תל אביב – שוק הפשפשים של יפו - יאסו סלוניקי היא טברנה מעט יותר ותיקה שמצטיינת במטבח בלקני ובמוסיקה יוונית משובחת מבית היוצר של אריס סאן וחברים. מהמטבח, כאמור, יוצאים מאכלים בלקניים אותנטיים כמו ארוחת בוקר של יפו, קציצות פראסה, עלי גפן, צזיקי. ובעמדת האלכוהול – שפע של אוזו, עראק ובירה.

קלמטה


עוד ביפו תמצאו בכיכר קדומים את קלמטה, שהיא טברנה יוונית וגם מסעדה ים-תיכונית עם "מצברוחטוב" שכוללת הרבה מוסיקה וכפיים, ומעבר לזה גם מנות מעניינות בתפריט כמו קלמארי ממולאים, סופלקי טלה, גירוס, כבש ויוגורט ובעיקר הרבה אלכוהול ואניס. לקינוח תמצאו את הכנאפה המדוברת, שכבשה את הקשוחים שבמבקרים.

אוזריה


ומעט צפונה בדרום תל אביב: באוזריה של השף אביבית פריאל ("טפאו") בשוק לווינסקי בדרום העיר תשמעו בוזוקי, תשתו אוזו וקוקטיילים ותאכלו איקרא, קלמארי, פלמידות, סופלאקי, מוסקה, מולים באוזו ועוד. מכל אלו אפשר ליהנות לבד, ליד האלכוהול, או לחלוק עם חברים – כדי שיהיה שמח, ואכן, כאן שמח. יווני שמח.

מתכון ללביבות זוקיני ונענע של השף צ'ארלי פדידה למסעדת אוליב ליף בתל אביב


3 זוקיני מגוררים בפומפייה עבה
1 בצל קטן קלוף וחתוך לרצועות דקות
2 ביצים
1 כפית קמח
1 כף נענע קצוצה
1/3 כוס שמן זית לטיגון
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל לפי הטעם

יוגורט מתובל:
1 כוס יוגורט עיזים
1/2 שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
קישוט סלט עלי מיקרו או עלי חסה פריכים

ההכנה: מגרדים 3 זוקיני בפומפייה עבה. מוסיפים את רצועות הבצל, שום כתוש, ביצים טרופות, קמח, נענע קצוצה ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מחממים מחבת לטמפרטורה בינונית. לוקחים מתערובת הזוקיני בעזרת כפות הידיים, יוצרים קציצות ומניחים במחבת. מטגנים את כל הקציצות מכל צדן - עד לקבלת צבע זהוב ויפה. ההגשה: מערבבים את היוגורט עם שום, מלח ופלפל ומגישים לצד הלביבות.

צילום תמונות יאסו תל אביב: שי אוחיון