Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> כתבה על מתכונים ללביבות
גליאנו פירנצה בגליל

מתכונים ללביבות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יום יום חג? לא אצלנו. אצלנו חנוכה מגיע רק פעם בשנה ולכן במקום לתת לכם ארבעה מתכונים ללביבות, אספנו שמונה – לביבה לכל נר. אז איך אתם אוהבים אותן? בריאות? עם בטטה? צימוקים? דגים? בכל מקרה, יהיה טעים

לביבות תפוחי אדמה ובטטה של השף אלירן גולדשטיין למעדנייה של גולדשטיין 3 תפוחי אדמה בינוני מקולפים מגורדים (או בטטות) 2 בטטות בינוניות מגורדות וקלופות (או תפוחי אדמה) 2 בצלים בינוניים קלופים ומגורדים 3 ביצים 150 גרם גבינת כנען 3-4 כפות קמח 2 כוסות שמן 1/2 שקית אבקת אפיה מלח ופלפל ההכנה:מערבבים את החומרים לבלילה אחידה, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים את הלביבות. לביבות תפוחי אדמה וחציל קלוי של השף מיקי סויסה למסעדת לונה 4 תפוחי אדמה מגורדים במגרדת 1 חציל קלוי על אש גלויה קלוף וקצוץ חופן בזיליקום טרי קצוץ 200 גרם גבינה בולגרית מגורדת 1 כוס קמח 3 ביצים טרופות מלח פלפל שחור גרוס מעט אגוז מוסקט ההכנה: מערבבים את תפוחי האדמה והחציל יחד ומניחים בתוך מסננת ל-10 דקות. מערבבים עם שאר החומרים ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית ובעזרת שתי כפות מניחים מהמילוי ומשטחים מעט. מטגנים עד להזהבה קלה ומעבירים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 5 דקות נוספות. להגשה: מפזרים מעל גבינת פרמזן מגורדת. לביבות סלק של השף אלירן גולדשטיין למעדנייה של גולדשטיין 3 תפוחי אדמה בינוני מקולפים מגורדים 2 בטטות בינוניות מגורדות וקלופות 2 בצלים בינוניים קלופים ומגורדים 1 סלק שלם מבושל קלוף ומגורד 3 ביצים 150 גרם גבינת כנען 3-4 כפות קמח 2 כוסות שמן 1/2 שקית אבקת אפיה מלח ופלפל ההכנה: מערבבים את כל החומרים לבלילה אחידה, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים את הלביבות. לביבות ארטישוק ירושלמי ודניס קצוץ של השף ליאור חפצדי למסעדת לארא 200 גרם דניס קצוץ דק ללא עור ועצמות 200 גרם ארטישוק קצוץ דק דק מלח פלפל חופן פטרוזיליה קצוצה מעט לימון שמן זית עירית קצוצה ההכנה: מאחדים את כל המרכיבים, יוצרים לביבה ומטגנים בשמן זית. אפשר להוסיף מעט יוגורט או גבינת שמנת מתוקה ולהגיש. לביבות פטריות ופורטבלו של השף אלירן גולדשטיין למעדנייה של גולדשטיין 3 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים מגורדים 2 בטטות בינוניות מגורדות וקלופות 2 בצלים בינוניים קלופים ומגורדים 3 פטריות פורטבלו פרוסות עלים מ 2-3 גבעולי טרגון 3 ביצים 150 גרם גבינת כנען 3-4 כפות קמח 2 כוסות שמן 1/2 שקית אבקת אפיה מלח ופלפל ההכנה: מערבבים את כל החומרים לבלילה אחידה, מוסיפים את הפטריות והטרגון לתערובת בסיס, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים את הלביבות. לביבות בטטה ברוטב יוגורט עזים למסעדת פולה במושבה 350 גר' בטטה חתוכה 250 גר' תפוחי אדמה חתוכים 60 גר' בצל קצוץ מטוגן עד להשחמה 20 גר' בצל ירוק פרוס דק 1 ביצה שלמה מעט פלפל שחור, עדיף גרוס כ- 1 כפית מלח, להוסיף לפי הטעם 1/2 כפית סוכר 75 גר' קמח לבן 100 גר' פירורי לחם 60 גר' מרק בטעם עוף לרוטב יוגורט עיזים: 1 ליטר יוגורט צאן 2 מלפפונים קצוצים דק מאוד 1 כפית מלח גבעול בצל ירוק קצוץ דק מערבבים הכול יחד, אפשר להוסיף מעט שום ההכנה: מרתיחים את תפוחי האדמה והבטטות בסיר מים עד ריכוך. מסננים ומקררים. מועכים ומשאירים גושים. מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים היטב, אפשר לטגן בשמן עמוק או במחבת עם מעט שמן. הצעת הגשה: יוצקים בצלחת מעט רוטב יוגורט. מניחים 3 לביבות במרכז, מקשטים במעט פלפלים קצוצים מסביב, מזליפים מעט יוגורט על הלביבות ומעטרים בעלי נענע. לביבות תפוחי אדמה וצימוקים של צימעס 6 תפוחי עץ גדולים מסוג גרנד-חמצמצים ½ כוס צימוקים לבנים 3 כפות גדושות קמח תפוחי אדמה 4 כפות שקדים טחונים 4 ביצים מס' 1 2 כפיות גרידת לימון 2 כפות ריבה ללא פרי 2 כפות סוכר חום 1 כפית אבקת אפיה 1/8 כפית קינמון 1/8 כפית ציפורן טחון 1/8 כפית הל טחון - לא חובה מרגרינה לטיגון / חמאה ההכנה: משרים את הצימוקים במים רותחים, סוחטים היטב עד לריכוך וקוצצים אותם. אפשר גם במעבד מזון, רק להקפיד שלא יהפכו לעיסה. מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ומגרדים בפומפייה גסה. מניחים במסננת לניקוז המיצים וסוחטים היטב. מערבבים את כל החומרים ומניחים בצד כ-10 דקות כדי שהסוכר יימס. מחממים מרגרינה לטיגון במחבת בחום נמוך כדי שלא תישרף. בעזרת כף מחוררת יוצקים את הלביבות למחבת. מטגנים לאט בחום נמוך עד להזהבה מכל צד. מניחים על נייר סופג. להגשה: אפשר לחמם, להגיש עם כף קרם פרש או שמנת חמוצה. לביבות בריאות של השף אלירן גולדשטיין למעדנייה של גולדשטיין 3 תפוחי אדמה בינוני מקולפים מגורדים 2 בטטות בינוניות מגורדות וקלופות 2 בצלים בינוניים קלופים ומגורדים 3 ביצים 150 גרם גבינת כנען 3-4 כפות קמח 2 כפות חיטה מבושלת 2 כפות עדשים מבושלים 2 כפות אורז בר 1 כף פטרוזיליה קצוצה 2 כוסות שמן 1/2 שקית אבקת אפיה מלח ופלפל ההכנה: מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בלילה אחידה, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים את הלביבות. צילום לביבות המעדנייה של גולדשטיין: בועז לביא
אירועים בלחם בשר מרינה, הרצליה. עד 200 איש, כשר למהדריןאירוע חלבי כשר למהדרין - אלתרנתיב קפה מסעדה