מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יין לחנוכה

יין לחנוכה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי מביא לנו הפעם המלצות לחורף ולחג החנוכה – שמביאים אתם הזדמנות מצוינת לשתות יינות אדומים כבדים ואיכותיים, שמתאימים לתבשילים חורפיים ולקדירות. בחנוכה הזה כדאי להגיע ליקב טוליפ שעורף פעילות מיוחדת

החורף וחג החנוכה כבר פה, וזוהי הזדמנות לשתות יינות אדומים כבדים ואיכותיים שמתאימים לתבשילים וקדירות חורפיות. דוגמה טובה ליינות כאלו הם היינות החדשים שהוציא לאחרונה יקב דלתון. סדרת הדגל של היקב היא סדרת הרזרב, שבה היקב מוציא יינות זניים איכותיים במיוחד (מותר לכנות יין כ"זני" אפילו אם מוסיפים לו עד כ-15% מזן אחר). אולם לא בכל שנת בציר ניתן להוציא יין זני איכותי. כך למשל המרלו רזרב מסדרת דלתון לא יצא כמה שנים. כעת הוציא יקב דלתון את המרלו רזרב 2010. היין מגיע מחלקה ותיקה מכרם בן זמרה בגליל העליון שנמצא בגובה של 850 מטרים. ליין הוסיפו 6% ענבי קברנה סוביניון שגם הם הגיעו מאותו אזור גידול. שתי החלקות תססו והתיישנו בנפרד כשנה, ולאחר מכן עורבבו להתיישנות נוספת. ביין 15.5% אלכוהול. המוניטין של כרם בן זמרה יצא למרחקים, וכך גם המוניטין של המרלו מהגליל העליון. ליין צבע כהה, ארומות דחוסות של קפה ושקדים, בפה פירות אדומים ושחורים עם חמיצות מאוזנת וסיומת ארוכה. זהו יין נהדר שמצדיק את המוניטין של האזור והזן.

לצד המרלו הוציאו ביקב דלתון את השיראז רזרב 2010. מקורו של השיראז של דלתון הוא בכרם תל-פארס שבמזרח רמת הגולן. כאן יש עירוב זנים קלאסי של 96% שיראז עם 4% ויונייה (זן שממנו מכינים יינות לבנים זניים). זהו בלנד קלאסי שמקורו בצרפת. השיראז של דלתון מפגין באופן קבוע לאורך השנים עוצמה וריכוז של טעמים וריחות. זהו יין שמתאים מאד גם לנתחי בשר צלויים על האש. שני היינות מוצלחים מאד לטעמי, הראשון מעניין ומרומז יותר, ואילו השני מגיש את מלא עוצמתו באופן מיידי. המרלו מתאים יותר לארוחה מרובת מנות בעלות טעמים מגוונים ואילו השיראז מתאים לארוחה המתרכזת בנתח בשר צלוי.

גם חנוכה מגיע אלינו וזאת הזדמנות נוספת להזכיר את יקב טוליפ הנהדר שבכפר תקווה. היקב משלב עבודה עם בעלי מוגבלויות ומוציא יינות נהדרים ואיכותיים העומדים בזכות עצמם. בימי החנוכה היקב יערוך הדלקת נרות, טעימת יינות ומכירת מוצרים מעשה ידם של חברי כפר תקווה. מנצח על הפרויקט היפה הזה רועי יצחקי מנכ"ל היקב.

ביום שישי, 7 בדצמבר, ייהנו המבקרים מטעימת היינות של היקב ומסופגניות, וכן יוכלו להתרשם ולרכוש ממוצרים מעשה ידם של חברי כפר תקווה, שהוכנו במיוחד לכבוד האירוע, ביניכם חנוכיות וסביבונים. בשעה 12:00 תתקיים הדלקת נרות בחנוכייה שעשויה כולה בקבוקי יין. המבקרים אף ייהנו ממחירים מיוחדים לחג בקניית יינות היקב. חגיגת החנוכה תתקיים בשעות 09:00-15:00. במהלך החג מרכז המבקרים של היקב יהיה פתוח: בימים ראשון עד שישי 9-14.12, בשעות 09:00-15:00. אין צורך בתיאום מראש. היין יהיה טוב, המקום יהיה שמח, וזו פרויקט קהילתי נהדר שחשוב לתמוך בו ולעודד אותו.

ואחרון חביב: כמו תמיד קורה שיש יינות קיץ שמגיעים לחורף. הפעם מדובר בסדרת יאנג סלקטד של יקבי כרמל, שהיא סדרת יינות מהבציר הראשון של היקב שלא עברו התיישנות. מדובר ביינות קלילים וצעירים שכדאי לשתות אותם צוננים. ואם במקרה תיפלו על יום צהריים חם יחסית בחורף, זה המשקה שיחבר איתכם לאווירת הקיץ שמדי פעם מבליחה לחורף הישראלי שלנו. שתו ותיהנו, חנוכה שמח.