Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת 300 גרם במושב בצת

300 גרם


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"וכאן הגיעה המנה המרעננת מכולן - מלון טאטו, קורא לה איתי, ומסביר בחיוך ביישני שזהו הכינוי שלו. בין חתיכות מלון נחו שבבי כוסברה וצ'ילי שהפכו אותו להפתעה מרוכבת טעמים ומרעננת להפליא..." שירי שקד, 300 גרם, בצת

יש אנשים שמגשימים את החלומות שלהם בגיל צעיר, עוד לפני שהם מגיעים ל-30. זה המקרה אצל הצמד איתי ויאיר, שפתחו לפני כמה חודשים את מסעדת הבשרים 300 גרם, במושב בצת בגליל המערבי. השניים, חברי ילדות מנהריה, שילבו כוחות מקצועיים: איתי, בוגר מלון דן ומסעדת מורגנפלד הוא השף, ויאיר, בוגר לימודי כלכלה וניהול במכללת תל חי, הוא האחראי על הניהול והפיננסים. יחד הם בנו מקום מרווח בלב מושב ירוק, חמים ונעים, שמציע אוכל כשר וחוויית אכילה.

כמו בכל ביקור במסעדה חדשה, אני נוטה לסמוך על המלצת השף ומבקשת שיגיש מה שהוא חושב שיהיה לי טעים. במקרה הזה, מנות טאפאס מגוונות, לצד לחם הבית. בזמן שחיכיתי להתחלה, הסתכלתי סביב. המבנה עטור קורות העץ, המפות הלבנות והחלונות הקרועים מכל עבר, נתנו לי תחושה ביתית ונעימה. המוסיקה השקטה והתפריט המצומצם יחסית הופכים את 300 גרם למסעדה שכיף לבוא אליה לאירוע משפחתי.

כשהגיעו הראשונות, לא ידעתי איפה להתחיל. הצבעוניות שנחה בצלחות הלבנות והמעוצבות קרצה לי. קרעתי חתיכה מלחם הבית – כיכר לבנה עגולה מקושטת קצח, מלווה בטפנד זיתים שחורים עז טעם, סלסלת עגבניות מרעננת וממרח עשבי תיבול נעים. טבלתי אותה עמוקות בחציל הבלדי השרוף שנח בצלחת לידי, ניגבתי בטחינה מקושטת עגבניות סחוטות מעל והייתי מרוצה. המשכתי לטעימה מעגבנייה חלוטה ברוטב ברביקיו נחמד שמכינים במקום, אבל הקבבונים הקטנטנים בטחינה ירוקה הסיחו את דעתי, אז חיסלתי אותם אחד אחד. הם היו טעימים להפליא, בעלי מרקם חלק וטעם מדויק של בשר ואש, כמו שקבב צריך להיות.

אבל כאן לא נגמרו המנות הראשונות. קרפצ'יו הסלק עוד נח על השולחן, הפלפלים הקלויים כבר מזמן קישטו עוד חתיכת לחם בביס טעים וכאן הגיעה המנה המרעננת מכולן - מלון טאטו, קורא לה איתי, ומסביר בחיוך ביישני שזהו הכינוי שלו. בין חתיכות מלון נחו שבבי כוסברה וצ'ילי שהפכו אותו להפתעה מרוכבת טעמים ומרעננת להפליא.

בשלב זה הייתי די מלאה אבל האנטרקוט כבר היה בדרך. ליטפתי את הבטן ושמעתי מיאיר ואיתי על העבודה במקום, על האירועים שממלאים את המסעדה באנשים, על הסירוב לעבוד בשבת ועל ההחלטה לפתוח דווקא מסעדת בשרים כשרה. את ההתמודדות עם ההכשר איתי הופך לאתגר שהוא בטוח שדווקא משפר את האוכל. האנטרקוט שכבר הגיע בינתיים היה אמנם עשוי יתר על המידה, אבל ניכר שהוכן מבשר טוב שלא קולקל ברטבים או תיבול מוגזם. לצדו גם תפוח אדמה אפוי טעים וסלט חסה שהתאים בדיוק לנשנוש שמסיים את הארוחה.

כבר הייתי מלאה סופית, ובכל זאת לא יכולתי להימנע מלטעום קינוח או שניים. ופל בלגי הוגש עם גלידת וניל וקצפת, שניהם פרווה, ואני מודה, שהם הרגישו מתוקים ונעימים, בלי יותר מדי תחושת לוואי. מרקמו של הוופל הבלגי היה קצת צמיגי אבל להפתעתי טעים, למרות המחסור בחמאה. סופלה השוקולד נטול הגלוטן שהוגש בספלון אספרסו היה מתוק להפליא ושוקולדי מאד. בשלב זה, אפילו קפה כבר לא יכולתי לשתות.

בדרך הביתה הבנתי שארוחה במסעדה כשרה לא חייבת להיות משעממת או מיושנת, אפשר להכין אוכל כשר שהוא גם מעניין וטעים. מסעדת 300 גרם מתאימה לאירועים משפחתיים וכינוסים, לארוחות צהריים עסקיות ופשוט לאנשים שאוכלים כשר ורוצים גם ליהנות מחוויית האכילה.